Beste mensen,

Corona houdt ons in de greep. Het is een onzekere en moeilijke tijd in alle opzichten. De eerste prioriteit moet zijn: gezond blijven en dus verstandig zijn. Maar ook: geduld en vertrouwen hebben. This too will pass. De reisbranche blijft zich in razend tempo aan het aanpassen en ieder is van goede wil.

Wij zouden graag vaak een update willen geven. Het lastige is dat er enerzijds weinig verandert, anderzijds gaan de aanpassingen best snel. Zuidelijk Afrika is tot op heden nog altijd licht getroffen door corona. In Botswana, Namibië en Zambia is het gevaar op besmetting ter plaatse echt zeer gering. In Zuid-Afrika zijn meer besmettingen, maar proportioneel nog altijd minder dan in veel Europese landen. Overheden daar zijn sneller dan hier en met strengere maatregelen in actie gekomen. “Onze” landen hebben strenge lock-downs gehad, maar inmiddels worden de regels heel snel versoepeld, sneller dan verwacht. Internationaal reizen is nog wel zeer beperkt maar de datum waarop dit weer wel kan wordt nu ook sneller verwacht dan enkele weken geleden. Het vervelende is: zekerheid is er niet en de informatie is vaak ook niet volledig.

In Nederland gaan de ontwikkelingen zoals bekend ook sneller dan verwacht en kruipen wij langzaam uit onze schulp. Echter, wat betreft toerisme is het duidelijk dat de regering uitsluitend gefocust is op ‘de zomer’ en uitsluitend op Europa. Wij snappen dat dit beter te behapstukken is dan de rest van de wereld, maar het blijft zuur dat reizen wordt ontraden naar alle landen buiten Europa, ook naar die landen waar het risico lager is dan hier.  Wij verwachten dat hier in de komende weken meer nuance komt, zowel geografisch als in de tijd (als het nu niet kan wil dat nog niet zeggen dan het in augustus niet kan).

Het is goed mogelijk dat de landen in Afrika afwachten hoe de situatie in Europa zich ontwikkelt. Indien het virus hier onder controle blijft zelfs als reizen weer op gang komt, ligt het voor de hand dat de datum waarop intercontinentaal vliegen weer toegestaan wordt (door het ontvangende land) wéér dichterbij komt.

Wat is ons beleid?

Klanten die onderweg waren – Wij hebben onmiddellijk contact opgenomen met mensen die onderweg waren. Iedereen is veilig terug.  Dit is gelukt zonder ellende met wachttijden en onbereikbaarheid. Toch een voordeel van een kleinschalige, betrokken reisorganisatie die ter plaatse heel goed de weg weet – dat mag ook wel eens gezegd worden.

Klanten die vertrekken/vertrokken in maart, april, mei, juni en juli. Deze reizen zijn wij aan het verzetten of hebben wij reeds verzet, tenzij er goede redenen zijn om nog even te wachten. Wij zijn hier erg druk mee maar we krijgen goede medewerking van de meeste betrokken partners. Dit ontwikkelt zich nog (in gunstige zin). Wij lopen hiermee nog altijd voor op grote reisorganisaties.

Klanten met vertrek augustus  –  Wij zijn inmiddels begonnen met contact leggen met klanten of zij hebben zelf contact gezocht. De situatie in augustus is lastig. Tot voor kort zag was het vooruitzicht niet rooskleuring maar door de versnellingen in het beleid zowel hier als daar sluiten wij niet uit dat reizen naar sommige landen en in sommige gevallen dan weer mogelijk is. Indien u al wilt gaan verzetten werken wij daar aan mee, maar wachten kan ook nog. Soms zijn er praktische redenen om niet te vroeg te gaan verzetten. Naarmate de reisdatum nog verder weg is, is er minder bereidwilligheid bij onze partners om normale regels te buigen. Dan is het in uw belang om af te wachten, ook al is dat vervelend voor alle partijen. Maar de situatie verschilt per klant. Voor reizigers die aan schoolvakanties gebonden zijn, proberen wij (indien gewenst) om de reis te verzetten naar de schoolvakantie 2021.

Klanten met vertrek september of later – tenzij er een ernstige verslechtering is in de besmettingssituatie hier of daar, lijkt het nu zekerder dan enkele weken geleden dat reizen dan weer mogelijk zal zijn.  Verder zijn er op dit moment teveel partners die nog niet meewerken aan omboeken, ook luchtvaartmaatschappijen. Dus als u vertrekt in september of later, blijft het rustig afwachten.

Voor de duidelijkheid: het omboekingsbeleid is formeel alleen van toepassing indien wij als reisorganisatie de reis niet kunnen uitvoeren als gevolg van corona effecten.

Omboeken van de reis

Hoewel wij begrijpen dat dit soms lastig is, is het bij omboeking zeer aan te raden een nieuwe gewenste datum of reisperiode door te geven. Dit omdat er nu massaal wordt omgeboekt. Hoe eerder wij u op een nieuwe datum kunnen plaatsen hoe beter. Voor reizigers die nu of binnen afzienbare tijd echt geen nieuwe vertrekdatum kunnen bepalen, zullen wij andere oplossingen bespreken.

De bedoeling is dat wij de reis precies zo boeken als overeengekomen. U kunt de route dus niet wijzigen, want dan krijgen wij geen medewerking van de partners. U kunt wel verlengen of langer op een reeds geplande bestemming blijven. De meerkosten zijn dan voor u.

In sommige gevallen kunnen meerkosten ook bij een ongewijzigde reis van toepassing zijn, bijvoorbeeld omdat u in een duurder seizoen gaat reizen. Dit geldt vooral voor vluchten en voor sommige accommodaties. Deze kosten blijven tot op heden zeer beperkt. Bij heel veel leveranciers mogen wij nu al gratis omboeken voor dezelfde kosten, dus de medewerking is er bij heel veel mensen in de branche. Via onze collega’s van De Maatwerkspecialisten horen wij dat dit op andere continenten lang niet altijd het geval is.

Wij doen er uiteraard alles aan om uw droomreis alsnog te realiseren zoals begroot en gepland. Wij hebben er inmiddels ervaring mee en het lukt vrij goed. Grootste probleem zijn de luchtvaartmaatschappijen die begrijpelijkerwijs zeer achterlopen met hun administratieve processen en vaak geen refunds geven.

Misschien ook goed om nog even te melden dat wij deelnemer zijn in SGR. De ontvangen reissommen zijn beschermd, of u nu de eerste betaling heeft gedaan of reeds de volledige reissom heeft betaald of nog moet betalen.

Het is bij ons zeer druk. Naast vragen van klanten komt de informatie via tal van kanalen binnen, waaronder het algemene nieuws, bestemmingen, andere lokale partners, ambassades, overheden, luchtvaartmaatschappijen en branche organisaties. Feiten scheiden van fake is daarin cruciaal. Dan nog volgen de ontwikkelingen elkaar zeer snel op. Wij werken nog steeds deels vanuit huis en wij hebben ook teamleden in Zuid-Afrika die bezig zijn voor u.

De telefoon is doorgeschakeld dus we hebben minder lijnen. Bij dringende zaken kunt u ons bellen (010 474 6266).  Voor niet urgente zaken vragen wij u om in eerste instantie te mailen. Wij mailen of bellen dan zo spoedig mogelijk terug. Tot op heden reageren we nog steeds bijna even snel als altijd :-).