Beste mensen,

Bijgewerkt 1 oktober 2020

Het is zover: Zuid-Afrika is open voor buitenlandse bezoekers! Alleen niet voor Nederlanders, Belgen en nog een hele reeks andere landen waar het aantal besmettingen als ‘hoog” wordt ingeschat door de Zuid-Afrikaanse autoriteiten. Dus we zijn er nog niet, maar toch zijn we hoopvol dat er dit jaar nog naar Zuid-Afrika gereisd kan gaan worden. Natuurlijk op voorwaarde dat wij hier onze zaken onder controle krijgen.

Reizigers uit “medium” en “laag” risico landen worden wel toegelaten. Elke twee weken wordt bekeken welke landen daar onder vallen. Mogen wij eenmaal naar de medium risk categorie, dan is geen quarantaine nodig bij aankomst. Wel moeten alle bezoekers een bewijs hebben van een negatieve PCR-test hebben dat niet ouder dan 72 uur is en hierop moet de naam en handtekening van een “medical practitioner” die de test heeft uitgevoerd staan. Namibië, Zambia en Oost-Afrika zijn ook open. Botswana nog niet maar zij volgen vaak in de voetsporen van Zuid-Afrika. De hotels en guesthouses ter plaatse hebben strenge maatregelen genomen op het gebied van afstand houden en hygiëne.

KLM heeft inmiddels voor het  versoepelde omboekingsbeleid doorgetrokken voor reizigers met vertrek na 1 september. Vliegt u met KLM dan hebben we dus nu voor klanten die na 1 september vertrekken meer mogelijkheden om de reis te gaan verzetten. Dit geldt ook voor nieuwe vluchtboekingen.

Wat is ons beleid?

Klanten die onderweg waren – Wij hebben onmiddellijk contact opgenomen met mensen die onderweg waren. Iedereen is veilig terug.  Dit is gelukt zonder ellende met wachttijden en onbereikbaarheid. Toch een voordeel van een kleinschalige, betrokken reisorganisatie die ter plaatse heel goed de weg weet – dat mag ook wel eens gezegd worden.

Klanten die vertrekken/vertrokken van maart tot en met september – deze reizen zijn wij aan het verzetten of hebben wij reeds verzet, tenzij er goede redenen zijn om nog even te wachten. Wij zijn hier erg druk mee maar we krijgen goede medewerking van de meeste betrokken partners. Dit ontwikkelt zich nog (in gunstige zin). Wij lopen hiermee nog altijd voor op grote reisorganisaties.

Klanten met vertrek oktober of later – voor de meeste klanten met vertrek oktober hebben wij de reis verzet of in overleg andere maatregelen genomen. Wat wijsheid is, ligt aan het land van bestemming, uw luchtvaartmaatschappij(en) en uw eigen voorkeur. Wilt u dat wij onderzoeken of verzetten mogelijk is, mail ons dan aub – dan nemen wij daarna contact op. Maar afwachten kan zeker ook nog. Soms zijn er praktische redenen om niet te vroeg te gaan verzetten. Naarmate de reisdatum nog verder weg is, is er minder bereidwilligheid bij onze partners om normale regels te buigen. Dan is het in uw belang om af te wachten, ook al is dat vervelend voor alle partijen. Maar de situatie verschilt per klant.

Voor de duidelijkheid: het omboekingsbeleid is formeel alleen van toepassing indien wij als reisorganisatie de reis niet kunnen uitvoeren als gevolg van corona effecten.

Omboeken van de reis

Hoewel wij begrijpen dat dit soms lastig is, is het bij omboeking zeer aan te raden een nieuwe gewenste datum of reisperiode door te geven. Dit omdat er nu massaal wordt omgeboekt. Hoe eerder wij u op een nieuwe datum kunnen plaatsen hoe beter. Voor reizigers die nu of binnen afzienbare tijd echt geen nieuwe vertrekdatum kunnen bepalen, zullen wij andere oplossingen bespreken.

De bedoeling is dat wij de reis precies zo boeken als overeengekomen. U kunt de route dus niet wijzigen, want dan krijgen wij geen medewerking van de partners. U kunt wel verlengen of langer op een reeds geplande bestemming blijven. De meerkosten zijn dan voor u.

In sommige gevallen kunnen meerkosten ook bij een ongewijzigde reis van toepassing zijn, bijvoorbeeld omdat u in een duurder seizoen gaat reizen. Dit geldt vooral voor vluchten en voor sommige accommodaties. Deze kosten blijven tot op heden zeer beperkt. Bij heel veel leveranciers mogen wij nu al gratis omboeken voor dezelfde kosten, dus de medewerking is er bij heel veel mensen in de branche. Via onze collega’s van De Maatwerkspecialisten horen wij dat dit op andere continenten lang niet altijd het geval is.

Wij doen er uiteraard alles aan om uw droomreis alsnog te realiseren zoals begroot en gepland. Wij hebben er inmiddels ervaring mee en het lukt vrij goed. Grootste probleem zijn de luchtvaartmaatschappijen die begrijpelijkerwijs zeer achterlopen met hun administratieve processen en soms geen refunds geven.

Misschien ook goed om nog even te melden dat wij deelnemer zijn in SGR. De ontvangen reissommen zijn beschermd, of u nu de eerste betaling heeft gedaan of reeds de volledige reissom heeft betaald of nog moet betalen.

Het is bij ons druk. Naast vragen van klanten komt de informatie via tal van kanalen binnen, waaronder het algemene nieuws, bestemmingen, andere lokale partners, ambassades, overheden, luchtvaartmaatschappijen en branche organisaties. Feiten scheiden van fake is daarin cruciaal. Dan nog volgen de ontwikkelingen elkaar zeer snel op. Maar we zijn weer op kantoor en u kunt altijd bellen met vragen of wensen, tel 010 474 6266.