Beste mensen,

Bijgewerkt  28 november 2021

Ongetwijfeld volgen jullie met even groot afgrijzen en frustratie als wij het nieuws over een nieuwe Covid-variant die door wetenschappers in zuidelijk Afrika is ontdekt.

Donderdag 25 november 2021 heeft de Zuid-Afrikaanse regering de WHO verzocht om een onderzoek op basis van ca. 50 gedetecteerde gevallen van een nieuwe variant. Minder dan 24 uur later is een heel subcontinent afgesloten.

Dit heeft extreme aandacht getrokken wereldwijd, maar het is een voorzorgsmaatregel. Of die terecht is of niet moet de tijd leren. De WHO heeft wel herhaaldelijk gezegd dat extreme maatregelen niet logisch zijn totdat zij klaar zijn met hun onderzoek dat nog in volle gang is. Veel virologen wijzen erop dat het ook niet lukt om nieuwe varianten tegen te houden en dat het waarschijnlijk is dat de variant al verspreid is. Maar regeringsleiders moet alle belangen afwegen en hebben gekozen voor de huidige extreme acties.

De situatie is op dit moment nog erg onduidelijk, maar dit is wat we wel weten:

  • In de pers is sprake van vluchtverboden. Wat bedoelt wordt (of zou moeten worden) is dat niet-EU inwoners een vliegverbod hebben naar de EU. Luchtvaartmaatschappijen zoals de KLM blijft echter onder strenge voorwaarden heen en weer vliegen en staatsburgers hebben altijd recht op terugkeer. U kunt dus naar Zuid-Afrika en weer terug.
  • Op de op de heenweg was en blijft een negatieve PCRtest nodig.
  • Op de terugweg gelden regels die ook golden eerder dit jaar: dubbeltesten voor de terugvlucht en een (zelf) quarantaineplicht van 10 dagen waarbij je op dag 5 mag testen en als deze test negatief is mag je de quarantaine beeindigen. Deze regel was al het hele jaar van toepassing tot begin september, toen alle regels versoepeld werden. De situatie is dus nu weer zoals hij was tot en met augustus.
  • De door de ban getroffen landen weren geen Nederlandse toeristen ondanks de hoge besmettingsgraad (code rood) bij ons. De landen benaderen bezoekers individueel en niet als natie: zij blijven open voor alle reizigers met een negatieve PCRtest.

Dit om aan te geven dat reizen vooralsnog mogelijk is. Daar staat tegenover dat:

  • Het advies van de regering was en blijft om niet naar zuidelijk Afrika te reizen. De code oranje is ongewijzigd.
  • Regels kunnen elk moment wijzigen, ten goede of ten kwade – wij kunnen geen garanties geven over hoe de situatie zich in de toekomst ontwikkelt.
  • Het is inmiddels waarschijnlijk dat de variant besmettelijker is. Als de variant inderdaad ook gevaarlijk blijkt, ligt het voor de hand dat:
  • In de landen in zuidelijk Afrika strengere maatregelen gaan gelden
  • Verkeer tussen landen mogelijk verder aan banden wordt gelegd

Echter, hoewel de situatie er nu niet goed uit ziet, is het formeel dus nog een ‘voorzorg’ stadium. Heel veel hangt af van het oordeel van de WHO. Als dit negatief is zullen landen volgen met maatregelen. Onze best guess is dat dit ongeveer een week gaat duren. Wij zijn in contact met alle klanten die binnenkort zouden vertrekken. Klanten die daar zijn maken hun reis op hun verzoek gewoon. Er is ter plaatse namelijk niet veel van te merken. Het aantal besmettingen is veel lager dan hier. Onze klanten doen voornamelijk natuureizen in eigen gezelschap ver van de grote steden.

Wij beantwoorden geen vragen van mensen die op eigen gelegenheid gaan reizen.  Hiervoor hebben wij helaas niet de capaciteit. Bel rechtstreeks met ambassades, GGD of testlaboratoria.

Heeft u een reis bij ons geboekt?

Omboeken van de reis

Indien uw reis niet door kan gaan, streven wij er naar uw reis om te boeken naar een geschikte datum, in veel gevallen wel tot een jaar later. Hoewel wij begrijpen dat dit soms lastig is, is het bij omboeking zeer aan te raden een nieuwe gewenste datum of reisperiode door te geven. Dit omdat er nu massaal wordt omgeboekt. Hoe eerder wij u op een nieuwe datum kunnen plaatsen hoe beter.

Het coronabeleid van de reisbranche is alleen van toepassing indien wij als reisorganisator zeker weten dat we de reis niet kunnen uitvoeren als gevolg van corona effecten. Dit bepalen we ca. 2 weken voor vertrek. U kunt wel te allen tijde annuleren, maar dan gelden formeel de normale voorwaarden. Vaak lukt het wel om de annuleringskosten te beperken, maar dat is geen recht.

De bedoeling is dat wij de reis in principe zo omboeken als overeengekomen, dan krijgen wij de beste medewerking van onze partners. U kunt wel verlengen of langer op een reeds geplande bestemming blijven of tóch wijzigen als u dat graag wilt. De meerkosten zijn dan voor u. In sommige gevallen kunnen meerkosten ook bij een ongewijzigde reis van toepassing zijn, bijvoorbeeld omdat u in een duurder seizoen gaat reizen. Dit geldt vooral voor vluchten en voor sommige accommodaties. Deze kosten blijven tot op heden zeer beperkt.

Wij doen er uiteraard alles aan om uw droomreis alsnog te realiseren zoals begroot en gepland. Wij hebben er inmiddels ervaring mee en het lukt vrij goed. Grootste probleem zijn de luchtvaartmaatschappijen die soms geen refunds geven. Misschien ook goed om nog even te melden dat wij deelnemer zijn in SGR. De ontvangen reissommen zijn beschermd, of u nu de eerste betaling heeft gedaan of reeds de volledige reissom heeft betaald of nog moet betalen.

Heeft u plannen voor een nieuwe reis?

De situatie daar

In zuidelijk Afrika is reizen mogelijk en het is heerlijk om parken en natuurgebieden zo rustig mee te maken. Bedenk verder dat u in Afrika vooral buiten leeft. Bijna al onze reizen gaan ook nog eens diep het platteland/ de natuur in. U reist verder niet in een groep maar in eigen klein gezelschap en in eigen voertuig. De hotels en lodges hebben ook strenge maatregelen ingevoerd met betrekking tot hygiëne, afstand houden, etc. In Zuid-Afrika gelden inmiddels wel weer beperkende maatregelen net als hier.

Hoe zit het met verzekeringen?

Allereerst is het heel belangrijk om te beseffen dat – indien u een Nederlandse zorgverzekeraar heeft – buitenlandse zorgkosten wél worden vergoed. Nederlandse zorgverzekeraars zijn wettelijk verplicht om wereldwijde zorg te leveren voor wat betreft de kosten die hier in het basispakket zitten. Het basispakket is dus wereldwijd geldig, inclusief spoedeisende hulp zoals huisarts en ziekenhuis. Het reisadvies van de Nederlandse overheid beïnvloedt het recht op deze zorg niet.

Extra risico’s die optreden bij reizen, waaronder kosten die niet in het basispakket vallen (of duurder zijn dan hier), werden normaal verzekerd via een reisverzekering. Denk aan repatriëring of extra verblijfskosten, maar ook aan verlies van een zonnebril. Reisverzekeraars hanteren verschillende voorwaarden in het Covid-19 tijdperk. Sommige verzekeraars dekken helemaal niets meer. Dat is opmerkelijk, vooral als het een doorlopende verzekering is waarvoor u premie betaalt! Anderen dekken alleen corona-gerelateerde extra’s niet, maar wel andere schade, zoals bijvoorbeeld andere ziektes of het verlies van een camera.  Inmiddels zijn er weer verzekeraars die diverse covid-gerelateerde omstandigheden wel dekken, waaronder Allianz.  Eventueel kunt u ook verzekeren via een specialist als OOM Verzekeringen zodat bijvoorbeeld repatriëring gedekt is.  U kunt zich ook afvragen hoe groot de kans is dat u (gegeven het feit dat u geen corona heeft als u vertrekt) én onderweg corona krijgt én zo ziek wordt dat u ook nog eens kosten daarvoor maakt. mAar het blijft een belangrijk onderwerp. U bent zelf verantwoordelijk voor verzekeringen, zoek het dus goed uit. Dit geldt des te meer indien u niet in Nederland verzekerd bent.

Uiteindelijk is het uw eigen afweging of u op reis wilt of niet. Nu of later. Maar bezig zijn met het plannen van een reis mag natuurlijk altijd! Zoals een klant ons mailde:

“We worden weer helemaal vrolijk van al het nadenken, uitzoeken en het vooruitzicht. Een uitstekend tijdverdrijf!!!! Alvast onze hartelijke dank voor het met ons mee willen denken.”