Beste mensen,

Bijgewerkt 11 november 2022

Zuid-Afrika, Namibië, Botswana en Swaziland hebben alle covid restricties opgeheven. Geen testen en geen vaccinaties meer nodig.  Alleen nog een temperatuurcheck bij aankomst op het vliegveld (maar dat was altijd al zo). Voor volledig gevaccineerde reizigers is het verder niet langer nodig om een negatieve PCRtest te hebben bij aankomst in Zambia. U moet wel bewijs van volledige vaccinatie kunnen laten zien. Het is verstandig om een papieren versie mee te nemen. Bent u niet gevaccineerd, dan is in deze landen nog een negatieve PCRtest nodig bij elke grensovergang. In de meeste andere landen zijn kinderen van 11 jaar en jonger uitgezonderd van vaccinatie/testplicht.

Het reizen naar Afrika is dus absoluut weer vol op gang. Het is hier zelfs heel druk op dit moment.  Zonder uitzondering vertrekken dit jaar al onze klanten die hun reis hadden uitgesteld vanuit 2020 en 2021. Daarnaast hebben we veel interesse van klanten die hun reis destijds geannuleerd hadden of een voucher ontvingen – ook zij willen nu alsnog op reis. En dan zijn er natuurlijk heel veel nieuwe aanvragen. Verder zijn er wel wat naweeën van de covid-periode. Er zijn veel problemen met vluchtwijzigingen en -annuleringen, bestemmingen zijn soms gesloten of verkocht, klanten willen veel meer wijzigen dan voorheen, sommige prijzen zijn gestegen (vooral vluchten). Als maatwerkspecialist van complexe reizen is dat een klus.

Verder heeft ook de reissector heeft te kampen met gebrek aan gekwalificeerd personeel. Met ons kleine team kunnen wij nieuwe aanvragen op dit moment soms niet in behandeling nemen.

Dit om aan te geven dat reizen naar zuidelijk Afrika zonder meer kan inmiddels.  Wel hebben we geleerd dat regels weer kunnen wijzigen – wij kunnen geen garanties geven over hoe de situatie zich in de toekomst ontwikkelt. Maar voorlopig staan we er prima voor!

Wij beantwoorden geen vragen van mensen die op eigen gelegenheid gaan reizen.  Hiervoor hebben wij helaas niet de capaciteit. Bel rechtstreeks met ambassades, GGD of testlaboratoria.

Omboeken van de reis

Omboeken van de reis kan inmiddels niet meer vanwege corona risico’s. Het coronabeleid van de reisbranche was alleen van toepassing indien wij als reisorganisator zeker wisten dat we de reis niet konden uitvoeren als gevolg van corona effecten. Dit bepaalden we ca. 2 weken voor vertrek. U kunt wel te allen tijde annuleren, maar dan gelden formeel de normale voorwaarden.  Indien u uw reis echt niet door wilt laten gaan vanwege corona, neem dan contact op om te overleggen. Wellicht kunnen we de reis dan toch verzetten.