Beste mensen,

Corona houdt ons in de greep. Het is een onzekere en moeilijke tijd in alle opzichten. De eerste prioriteit moet zijn: gezond blijven en dus verstandig zijn. Maar ook: geduld en vertrouwen hebben. This too will pass. De reisbranche is zich in razend tempo aan het aanpassen en ieder is van goede wil.

Zuidelijk Afrika is tot op heden licht getroffen door corona. Het gevaar op besmetting ter plaatse is gering op dit moment. Overheden daar zijn inmiddels ook in actie gekomen. Sneller dan hier en met strengere maatregelen – onze belangrijkste landen zijn op dit moment allemaal in lock-down tot ca. half april. De hoop is dat verspreiding daardoor meer beperkt kan blijven dan hier. Maar het blijft spannend.

Wat is ons beleid?

Klanten die onderweg waren – Wij hebben onmiddellijk contact opgenomen met mensen die onderweg waren. Iedereen is veilig terug  behalve één klant die zich (op eigen verzoek) verschanst heeft in Kaapstad. Dit is gelukt zonder ellende met wachttijden en onbereikbaarheid. Toch een voordeel van een kleinschalige, betrokken reisorganisatie die ter plaatse heel goed de weg weet – dat mag ook wel eens gezegd worden.

Klanten die vertrekken in maart, april of mei. Deze reizen zijn wij aan het verzetten. Wij zijn hier erg druk mee maar we krijgen behoorlijk goede medewerking van de betrokken partners. Dit ontwikkelt zich nog (in gunstige zin). Wij lopen hiermee voor op grote reisorganisaties die tot en met eind april of soms half mei actie hebben ondernomen.

Klanten met vertrek juni of later – Voor reizigers die in juni of later vertrekken is het te vroeg om nu al actie te ondernemen.  Iedereen hoopt dat reizen dan weer mogelijk is. Zo nee, dan zullen we ook dan de reizen gaan verzetten naar een later tijdstip. Er zijn ook praktische redenen om niet nu al te gaan verzetten. Naarmate de reisdatum nog verder weg is, is er wat minder bereidwilligheid bij onze partners om normale regels te buigen. Het is dus echt in uw belang om af te wachten, ook al is dat vervelend voor alle partijen. Voor reizigers die aan schoolvakanties gebonden zijn, zullen wij proberen (indien gewenst) om de reis te verzetten naar de schoolvakantie 2021. Voor de duidelijkheid: het omboekingsbeleid is alleen van toepassing indien wij als reisorganisatie de reis niet kunnen uitvoeren.

Omboeken van de reis

Hoewel wij begrijpen dat dit soms lastig is, is het bij omboeking zeer aan te raden een nieuwe gewenste datum of reisperiode door te geven. Dit omdat er nu massaal wordt omgeboekt. Hoe eerder wij u op een nieuwe datum kunnen plaatsen hoe beter. Voor reizigers die nu of binnen afzienbare tijd echt geen nieuwe vertrekdatum kunnen bepalen, zullen wij andere oplossingen bespreken.

De bedoeling is dat wij de reis precies zo boeken als overeengekomen. U kunt de route dus niet wijzigen, want dan krijgen wij geen medewerking van de partners. U kunt wel verlengen of langer op een reeds geplande bestemming blijven. De meerkosten zijn dan voor u.

In sommige gevallen kunnen meerkosten ook bij een ongewijzigde reis van toepassing zijn, bijvoorbeeld omdat u in een duurder seizoen gaat reizen. Dit geldt vooral voor vluchten en voor sommige accommodaties. Deze kosten blijven tot op heden zeer beperkt. Bij heel veel leveranciers mogen wij nu al gratis omboeken voor dezelfde kosten, dus de medewerking is er bij heel veel mensen in de branche.  Bovendien ontwikkelt zich dit nog – ook in Afrika moeten de partners even schakelen.

Wij doen er uiteraard alles aan om uw droomreis alsnog te realiseren zoals begroot en gepland. Wij hebben nu enige ervaring hiermee en het lukt vrij goed. Grootste probleem zijn de luchtvaartmaatschappijen die begrijpelijkerwijs zeer achterlopen met hun administratieve processen en vaak geen refunds geven.

Misschien ook goed om nog even te melden dat wij deelnemer zijn in SGR. De ontvangen reissommen zijn beschermd, of u nu de eerste betaling heeft gedaan of reeds de volledige reissom heeft betaald of nog moet betalen.

Het is bij ons zeer druk. Naast vragen van klanten komt de informatie via tal van kanalen binnen, waaronder het algemene nieuws, bestemmingen, andere lokale partners, ambassades, overheden, luchtvaartmaatschappijen en branche organisaties. Feiten scheiden van fake is daarin cruciaal. Dan nog volgen de ontwikkelingen elkaar zeer snel op. Wij werken inmiddels voornamelijk vanuit huis en wij hebben ook teamleden in Zuid-Afrika die bezig zijn voor u.

De telefoon is doorgeschakeld dus we hebben minder lijnen. Bij dringende zaken kunt u ons bellen (010 474 6266).  Voor niet urgente zaken vragen wij u om in eerste instantie te mailen. Wij mailen of bellen dan zo spoedig mogelijk terug. Tot op heden reageren we nog steeds bijna even snel als altijd 🙂