Lower Zambezi National Park (2)

Reis 1309: Zambia & Malawi kamperen

 • Drie bekendste nationale parken van Zambia
 • Veel zelfstandig op zoek naar dieren, maar begeleiding ook mogelijk
 • Kamperen midden in de natuur
 • Ontspannen onderbreking aan Lake Malawi
Serengeti NP - leeuw

Reis 1403: Tanzania Safari & Strand 1

 • Privé gids en privé voertuig
 • Veel safari in diverse soorten natuurgebieden
 • Twee locaties in de Serengeti
 • Mooie strandbestemming aan het einde van de reis
Zanzibar - luierend aapje

Reis 1404: Tanzania Safari & Strand 2

 • Privé gids en privé voertuig
 • Veel verschillende safari gebieden
 • Vier overnachtingen in de Serengeti
 • Lang verblijf aan het strand van Zanzibar
Swaziland (2)

Reis 2202: Zuid-Afrika + Mozambique – basis niveau

 • Safari en strand in 3 landen
 • Voertuig met vierwielaandrijving
 • Verblijf in huisjes en guesthouses
 • Bezoek Great Limpopo Transfrontier Park incl. Krugerpark
Olifanten Mapungubwe

Reis 2257: Zuid-Afrika & Mauritius 1

 • Twee stille nationale parken
 • Privé-safari op een afgelegen plek
 • 4 wildritten per persoon inbegrepen
 • 4 nachten in Kruger NP

Safari & Strand Afrika: safari in de nationale parken

Het woord safari kan veel dingen betekenen. Heel kort door de bocht gaat u tijdens een safari reis naar Afrika op zoek naar dieren in hun natuurlijke omgeving. Dit kan in veel landen in zuidelijk Afrika ook als u zelf gaat rijden door de natuurgebieden. Er zijn overal nationale parken waar de grote (en kleine) Afrikaanse dieren nog in het wild voorkomen. Meestal hebben zij een goed wegennet (al dan niet verhard) en “camps” waar u kunt slapen in huisjes of tenten. Soms is er zelfs een zwembad, kampwinkel en restaurant. Zelf op safari gaan is een avontuurlijke en relatief goedkope manier om Afrika te ervaren. Met een goede voorbereiding en de nodige hulp van ons, is dit prima te doen. Ook favoriet bij kinderen en dus een goed idee tijdens een familiereis naar Afrika!

Safari & Strand reizen Afrika - Olifanten op onverharde weg in Kruger National Park

In veel nationale parken in zuidelijk Afrika kunt u zelf rondrijden en op zoek gaan naar dieren, bijvoorbeeld in het beroemde Kruger National Park in Zuid-Afrika.

Safari & Strand Afrika: privé safari lodges

Behalve de nationale parken (die eigendom zijn van de staat) zijn er in Afrika ook grote stukken natuur in handen van privé eigenaren. Vaak grenzen deze gebieden aan nationale parken. De privé eigenaren bouwen hierop vaak de zogenaamde safari lodges, mooie accommodatie midden in de bush. Van daaruit bieden zij dan wildritten (game drives) en soms wildwandelingen aan onder leiding van professionele rangers. Deze speciaal opgeleide natuurgidsen rijden u rond in een aangepast safarivoertuig dat helemaal open is rondom en vierwielaandrijving heeft en samen met hem/haar gaat u op zoek naar “The Big 5” en de vele andere Afrikaanse diersoorten. Uiteraard zijn zij zeer bedreven in het vinden van dieren en zij vertellen er van alles over. Als u graag geheel verzorgd op reis gaat, is een verblijf in één of meerdere safari lodges een goede keuze. Maar u kunt de lodges ook afwisselen met stukken zelf rijden door de nationale parken.

Safari & Strand reizen Afrika - Neushoorns tijdens wildrit in open safari voertuig, Ongava, Namibië

Tijdens een wildrit in een open safari voertuig kan de ranger u mooie dingen laten zien én veel informatie geven over wat u ziet. (Foto: Ongava Lodge, ten zuiden van het Etosha National Park in Namibië).

Safari & Strand: georganiseerde meerdaagse kampeersafari’s

Als u echt langere tijd diep de bush in wilt, bij voorkeur op plaatsen waar weinig andere bezoekers zijn, dan is een derde mogelijkheid om een meerdaagse kampeersafari met gids te doen. Dit kan op privé basis of als groepskampeersafari in Botswana, één van de beste safarilanden. Er gaat dan een gids mee die het voertuig bestuurt en een kok/camp assistant die verantwoordelijk is voor het dagelijks opslaan van het kamp, inclusief koken (helpen mag natuurlijk). U rijdt van kamp naar kamp en bent dus de hele dag op wildrit.

Safari & Strand reizen Afrika - Olifanten tijdens wildrit van groepskampeersafari in Botswana

Tijdens een groepskampeersafari reist u met een klein groepje in een open safari voertuig door afgelegen gebieden in Botswana.

Dit zijn drie van de meest voorkomende safari-opties, graag adviseren wij u verder over de beste safari in uw geval. En dan… uitblazen op het strand!

Safari & Strand Afrika: het weer

Safari & Strand reizen Afrika - Aanbod landen Out in Africa

Out in Africa biedt reizen aan in alle landen ‘tussen Kaapstad en Kenia’. De evenaar loopt dwars door Kenia, terwijl het meest zuidelijke puntje van Afrika ongeveer net zo ver ten zuiden van de evenaar ligt als Tunesië ten noorden. Door deze positie ten opzichte van de evenaar gecombineerd met de warme Indische Oceaan aan de oostkant van het continent, is het aan de meeste van ‘onze’ stranden een groot deel van het jaar – of zelfs het hele jaar door – mooi weer. De landen met de beste stranden en beste strandhotels zijn dan ook:

Safari & Strand reizen Afrika - Wit zandstrand en azuurblauwe zee bij Zilwa Attitude, Mauritius

Droom maar alvast weg: een azuurblauwe oceaan en een prachtig wit zandstrand, compleet met palmbomen op Mauritius.

Namibië heeft ook honderden kilometers strand maar de Atlantische Oceaan is zodanig koud dat het geen geschikte strandbestemming in de traditionele zin van het woord is. Samengevat: Mozambique, Tanzania inclusief Zanzibar, Kenia, de Seychellen en Mauritius hebben normaal gesproken zeker driekwart van het jaar mooi strandweer en het water van de Indische Oceaan blijft altijd warm.

Safari & Strand reizen Afrika - Atlantische oceaan Namibië

Namibië heeft een lange kustlijn, maar is niet geschikt als strandbestemming omdat de Atlantische Oceaan altijd koud is.

Stranden in Zuid-Afrika

Een geval apart is Zuid-Afrika. Op de kaart kunt u zien dat dit enorme land geheel omgeven is door oceanen en het heeft dan ook een kustlijn van bijna 3000 kilometer. De mooiste stranden vindt u ten noorden en zuiden van Durban waar een sub-tropisch klimaat heerst en u zwemt of duikt in de (warme) Indische Oceaan. Ook de Tuinroute en Kaapstad hebben mooie stranden, maar het water is koeler en het klimaat is anders. In de Afrikaanse winter (circa juni tot september) is er kans op af en toe regen of wind. Een rondreis door Zuid-Afrika is dus zeer geschikt voor een betaalbare Safari & Strand reis, behalve in de winter. Dan kunt u beter doorvliegen naar een strandbestemming die dichter bij de evenaar ligt en het hele jaar door geschikt is.

Safari & Strand reizen Afrika - Kustlijn Zuid-Afrika, strand Cape Vidal

Ook Zuid-Afrika heeft mooie stranden en zeker in de (Afrikaanse) zomermaanden is dit een goede optie.

Safari & Strand Afrika: de logistiek

De meeste safari’s zijn in afgelegen gebieden. Hoe komt u dan van de safaribestemming naar het strand? Dat is waar onze expertise van pas komt. Soms is het heel eenvoudig. In Zuid-Afrika bouwen we heel vaak een strandverblijf van een dag of drie in een bredere rondreis. U rijdt er bij wijze van spreken langs, dus het is zonde om niet even te genieten van een rustpunt. In Tanzania vliegt u ook gemakkelijk binnen hetzelfde land, met één lokale vlucht, naar de mooie stranden en exotische hotelletjes van Zanzibar.

Safari & Strand reizen Afrika - Wit strand, palmbomen, hangmatten bij Pongwe Beach Hotel, Zanzibar

Na een safari op het vasteland van Tanzania kunt u met een korte lokale vlucht doorvliegen naar Zanzibar, waar u kunt relaxen op één van de prachtige stranden.

Maar heeft u uw safari gedaan in Botswana, Zambia of Namibië, dan is er meer vliegen nodig. Wij regelen dan de transfers en benodigde lokale vluchten zo naadloos mogelijk, soms met een tussenovernachting onderweg. Vanuit alle locaties in zuidelijk Afrika zijn er goede verbindingen naar Johannesburg. Vandaaruit vliegt u dan naar Durban of Richard’s Bay (Zuid-Afrika), Inhambane (Mozambique) of naar Mauritius, de Seychellen of Zanzibar. Daarvandaan kunt u terug naar Europa – het wordt dan dus een driehoeksvlucht. Wij adviseren graag over de voor- en nadelen van alle verschillende strandbestemmingen en de routes er naar toe.

Safari & Strand reizen Afrika - Lokale vlucht is soms nodig

Vaak is een lokale vlucht nodig om na de safari bij de strandbestemming aan te komen.

Eerst strand, dan safari?

Out in Africa levert maatwerk. De volgorde van uw Safari & Strand reis is geheel vrij. Zeker als u tot het laatste moment voor de vakantie hard werkt, of als u een huwelijk achter de rug heeft en direct daarna op huwelijksreis naar Afrika gaat, is er veel voor te zeggen om eerst te gaan uitrusten in een mooi strandhotel. Daarna gaat u dan uitgerust op safari. Vertel onze uw wensen en wij werken ze voor u uit.

Safari & Strand reizen Afrika - Palmbomen en oceaan bij zonsondergang, Seychellen

Eerst ontspannen aan het strand, bijvoorbeeld op de Seychellen, en daarna op safari kan natuurlijk ook!

Waarom een Afrika Safari & Strand reis boeken bij Out in Africa?

Waarom zou u een safari- & strandreis boeken bij Out in Africa? Wij vragen dit aan onze oprichter Ross Aitken. Hij staat bij ons bekend als gepassioneerd pleitbezorger van safari’s. Maar zijn wortels liggen in Durban, Zuid-Afrika, een stad die vooral bekend staat om de stranden en surfcultuur. Hij blijkt dus behalve bush lover ook een originele beach boy :). Nog steeds geïnspireerd door zijn kennis over en passie voor Afrika organiseren wij al meer 25 jaar de mooiste Afrika reizen voor alle budgetniveaus, waaronder Safari & Strand reizen. Wilt u meer weten over ons? Bekijk dan ons filmpje Wie Zijn Wij en Waar Staan Wij Voor.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw Safari & Strand reis?

Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende offerte. U kunt ons contactformulier invullen of een offerteaanvraag versturen, maar u kunt ons ook direct e-mailen of telefonisch contact opnemen. Wij bespreken uw reisplannen ook graag samen met u bij ons op kantoor. Wilt u meer weten over onze werkwijze, bekijk dan ons filmpje Hoe Werkt Het.

Klantervaringen Safari & Strand

Een geweldige Tanzania reis van begin tot eind!

Hallo team van Out in Africa, We zouden jullie nog feedback geven n.a.v. onze reis. Om maar met de deur in huis te vallen, het was een geweldige reis van begin tot eind. We nemen jullie even mee langs de reis. 2 keer prima met KLM gevlogen. Bij aankomst in Arusha prima opgevangen door chauffeur…

Lees verder