Lux Le Morne - Strand luchtfoto

Reis 1601: Mauritius – self-catering

  • Prachtige bounty stranden
  • Verblijf in een modern appartement
  • Mogelijkheid om zelf maaltijden te bereiden
  • Malariavrij
Strand Cote D'or Footprints - prachtig strand

Reis 1703: Seychellen Self-Catering

  • Bounty eilanden in de Indische Oceaan
  • Vrijwel het hele jaar goed strandweer
  • Self-Catering verblijf bespaart ter plaatse veel kosten
  • Malariavrij

Op reis naar Afrika? Altijd zelf medisch advies inwinnen!

Voordat we beginnen met een korte uitleg over malaria bij rondreizen in Afrika eerst dit: wij zijn geen medici en mogen en kunnen geen medische adviezen geven. Wij vragen u om altijd contact op te nemen met een geschikte medische instantie zoals GGD, Tropenkliniek, consultatiebureau of huisarts. En liefst aan het begin van het planningsproces :). Er zijn permanent ontwikkelingen met betrekking tot malariapreventie en ook de definiëring van de zone verandert van tijd tot tijd. Volg hier onvoorwaardelijk het medisch advies en ga niet af op verhalen van anderen ‘die er geweest zijn’, ‘al jaren wonen’, etc. Wij kunnen op basis van meer dan 25 jaar wel wat van onze praktische bevindingen delen, zowel persoonlijke als op basis van de ervaringen van klanten.

Malariavrije reizen Afrika - Olifanten steken de weg over in Kruger NP

Het Kruger National Park valt in een regio dat normaal gesproken wordt aangemerkt als laag risico wat malaria betreft. Ga dit eerst na bij een medische instantie als dit een belangrijk aspect is voor u.

Wat is malaria eigenlijk en hoe krijgt u het?

Malaria is een infectieziekte die wordt veroorzaakt door een parasiet die via een muggensteek van de Anopheles mug in de bloedbaan komt. De mug draagt deze parasiet van nature niet bij zich. Zij (want het zijn alleen de vrouwtjes die de parasiet overbrengen) moet eerst een mens steken die malaria heeft en vervolgens (binnen haar heel korte leven) een ander mens die het nog niet heeft. Hieruit volgt dat hoe meer mensen er zijn met malaria, hoe meer kans op besmetting. In dorpen en steden is de kans dus het grootst. In stille gebieden met weinig mensen, zoals afgelegen safari lodges en kampeerterreinen, is de kans kleiner.

Malariavrije reizen Afrika - Eenzame hyena op onverharde weg in Kruger NP

In stille (natuur)gebieden is de kans op malaria normaal gesproken kleiner.

Malariavrije gebieden in Afrika

Binnen ons aanbod zijn er vier landen die helemaal malariavrij zijn of grote, volledig malariavrije gebieden hebben. Dat zijn Mauritius, de Seychellen, Zuid-Afrika en Namibië. In Zuid-Afrika is er geen malaria in de provincies Western Cape (Kaapstad), Eastern Cape (Tuinroute), Free State, Lesotho en de hoger gelegen delen van de provincie KwaZulu-Natal (o.a. Drakensbergen). De Northern Cape is ook malariavrij, met uitzondering van het Kgalagadi Transfrontier Park waar het risico zeer laag is, maar niet nul. In Namibië is het grootste deel van het land malariavrij, met uitzondering van het (belangrijke) gedeelte rondom en ten noorden van Etosha National Park. Door al deze gebieden kunt u prachtige, absoluut malariavrije rondreizen maken. Hierboven geven wij voorbeeldreizen ter inspiratie.

Malariavrije reizen Afrika - Rode zandduinen Sossusvlei

Goed nieuws! De prachtige Sossusvlei in Namibië is malariavrij.

Als u geen enkele kans op malaria wilt hebben, is de situatie vrij simpel. Dan moet u zich beperken tot de hier beschreven echt malariavrije gebieden en daar een mooie reis uitkiezen. Als u heel jonge kinderen heeft is dat ook zeker de beste keus. Is malaria voor u wel een overweging, maar bent u eventueel bereid om een klein risico te nemen, zolang het maar echt beperkt is? Lees dan hier verder.

Waarom een malariavrije reis boeken bij Out in Africa?

Out in Africa is meer dan 25 jaar geleden opgericht door een Zuid-Afrikaan (die er vandaan komt) en een Nederlandse (die er jaren gewoond heeft). Wij hebben expertkennis over onze thuisgrond, inclusief bijzondere en leuke adressen in de malariavrije gebieden in Afrika, inclusief goede safaribestemmingen. Wilt u meer weten over onze expertise en motivatie, bekijk dan ons filmpje Wie Zijn Wij en Waar Staan Wij Voor.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw Afrika reis?

Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende offerte. U kunt ons contactformulier invullen of een offerteaanvraag versturen, maar u kunt ons ook direct e-mailen of telefonisch contact opnemen. Wij bespreken uw reisplannen ook graag samen met u bij ons op kantoor. Wilt u meer weten over hoe een reis boeken bij ons gaat, bekijk dan ons filmpje Hoe Werkt Het.

Is een heel laag malaria risico wél acceptabel?

Klantervaringen Malariavrij

Een reis die alle verwachtingen heeft overtroffen

Onderstaand bericht ontvingen wij via een leuke postkaart: Beste Mandy, Wij willen Out in Africa, maar voornamelijk jou, ontzettend bedanken voor de perfecte reis die jij hebt samengesteld. Het was een reis die al onze verwachtingen heeft overtroffen. Dankzij jou hebben wij de mooiste dingen gezien, verbleven wij in prachtige accommodaties en hebben wij heerlijk…

Lees verder