Kulala Desert Lodge - huisje

Reis 1114: Namibië luxe

 • De meest bekende hoogtepunten van Namibië
 • Prachtige en zeer exclusieve accommodaties
 • Inclusief 4 wildactiviteiten met gids
 • Diner bijna overal inbegrepen
Madikwe Game Reserve (8)

Reis 1203: Botswana self-drive – comfortabel niveau 1

 • Veel verschillende natuurparken
 • Diverse Big 5 safarigebieden
 • Activiteiten zoals wildritten, mokorotochten, wandelingen en quad bike tocht inbegrepen
 • Mooi einde bij de beroemde Victoria Watervallen
Chobe Elephant Camp - Twee olifanten in het zand en stof

Reis 1207: Botswana fly-in 2 – hoogseizoen

 • Afrika op zijn best, ongerepte natuur, weinig mensen
 • Drie locaties in de Okavango Delta
 • 3 prachtige vluchten boven de Delta
 • Einde bij de Victoria Watervallen
Kilimanjaro - olifant

Reis 1405: Tanzania Comfortabel

 • Privé voertuig met privé gids
 • Rustig reistempo maar toch veel diversiteit
 • Mooie accommodaties op goede locaties
 • Ontspannen einde aan het strand van Zanzibar
Double Tree Allamanda - zwembad

Reis 1704: Seychellen Comfort Niveau 1

 • Bounty eilanden in de Indische Oceaan
 • Vrijwel het hele jaar goed strandweer
 • Zeer goede accommodaties
 • Korte romantische reis
Coco de Mer Hotel & Black Parrot Suites - zwembad

Reis 1705: Seychellen Comfort Niveau 2

 • Bounty eilanden in de Indische oceaan
 • Vrijwel het hele jaar goed strandweer
 • Zeer goede accommodaties
 • Korte romantische reis
Sossusvlei - Zelf rijden betekent zwaar 4x4 door zacht zand

Reis 2014: Namibië en Botswana self-drive en fly-in

 • De meest bekende hoogtepunten van Namibië
 • Zelf rijden door uitgestrekte woestijnlandschappen
 • Bezoek aan de Victoria Watervallen
 • Fly-in safari naar de meest ongerepte natuurgebieden

Naar welk land in Afrika voor uw luxe reis?

Wij zijn een ervaren maatwerkspecialist voor exclusieve reizen naar de volgende landen in Afrika: Zuid-Afrika, Namibië, Botswana, Zambia, Mozambique, Tanzania incl. Zanzibar, Mauritius en de Seychellen. Wat zijn heel globaal de verschillen tussen luxereizen naar deze landen in Afrika?

OIA landen zonder Zimbabwe en Oeganda

Luxe reis Afrika: Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is het meest ontwikkelde land uit ons aanbod en dat geldt zeker ook voor de toeristische sector zelf. De infrastructuur is goed en er is een breed aanbod aan accommodaties en activiteiten van eenvoudig tot (zeer) luxe. Dat geldt zowel voor safari lodges als voor meer urban hotels in bijvoorbeeld Kaapstad en de wijngebieden. Ook in het luxe segment blijven wij een voorkeur houden kleinschalige bestemmingen, het liefst met een grote betrokkenheid van eigenaren. Dus liefst geen grote hotelketens en bij voorkeur ook geen grote reserveringsafdelingen in Johannesburg waar de werknemers hun eigen lodges nauwelijks kennen. Voor safariliefhebbers: hoewel Zuid-Afrika soms de reputatie heeft van ‘druk’, zijn er zeker zeer stille plekken te vinden waar u ver van het massatoerisme exclusief kunt genieten van een uitstekende wildervaring. Lodges als Londolozi, Phinda, Ngala en Marataba behoren tot de top in Afrika. Ook de verbindingen in Zuid-Afrika zijn erg goed (vluchten en wegen) waardoor het naadloos plannen van een luxe reis een genot is om te doen. Onderdeel daarvan kan ook zijn een paar dagen in een luxe trein. Culinaire liefhebbers en golfers kunnen tijdens een rondreis in Zuid-Afrika eveneens hun hart ophalen. Beste tijd: het hele jaar door.

Luxe reizen Afrika - Uitzicht vanaf kamer bij Marataba Safari Lodge

Marataba Safari Lodge, één van de prachtige luxe bestemmingen in een stil safarigebied in Zuid-Afrika, met prachtig uitzicht op de Waterbergen vanuit uw slaapkamer.

Luxe reis Afrika: Namibië

Ook in Namibië is in de afgelopen jaren aan de top een fraai aanbod van uitstekende lodges ontstaan. In Namibië treft u werkelijk schitterende landschappen – strakblauwe luchten met hoge wolkjes, prachtige rode en grijze tinten in uitgestrekte oeroude berg- en woestijnlandschappen. De luxe bestemmingen zijn vooral geconcentreerd rondom de twee belangrijke hoogtepunten van het land: de Sossusvlei en Etosha National Park. Hier kunt u onder leiding van uitstekende gidsen kennis maken met de uitdagingen de bijzondere ecosystemen en het natuurbeheer in zo’n droog land. Zelf ontbreekt het u aan niets want de luxe lodges worden strak en professioneel gerund en zijn ook goed aangepast aan de extreme omstandigheden (droog, heet, koud). Soms kunt u zelfs (geheel veilig) buiten slapen onder de glasheldere sterrenhemel, maar wilt u dat niet dan staat er binnen alsnog een groot bed met heerlijk donzen dekbed. Wilt u verschillende delen van het land zien, dan zijn er charterverbindingen langs een cirkelcircuit. Een rondreis door Namibië is vooral geschikt voor wie stilte en rust zoekt. Wilt u totale exclusiviteit dan zijn er enkele lodges in het verre noord-westen die uitsluitend per vliegtuig bereikbaar zijn. Beste tijd: april-oktober.

Luxe reizen Afrika - Slapen onder de sterren bij Kulala Desert Lodge, in de Sossusvlei

Slapen onder de sterren bij Kulala Desert Lodge in de Sossusvlei.

Luxe reis Afrika: Botswana

Botswana is al langere tijd de nummer 1 safaribestemming van zuidelijk Afrika en daarom bij uitstek geschikt voor een luxe Afrika reis. Een groot deel van de lodges behoort tot het luxe segment dus er is behoorlijk felle concurrentie. Het is dan zaak om uit dit grote aanbod díe luxe lodges te selecteren die de beste kans geven op een spectaculaire safari. Daarbij is het bekende ‘location, location, location’ inderdaad de sleutel en dat is meestal niet af te leiden uit mooie websites. Het succes van en luxe reis naar Afrika wordt niet in de eerste plaats bepaald door het niveau van de lodge zelf, maar door de plek waar hij is gebouwd. De beste luxe lodges liggen op hele grote stukken grond met voldoende variëteit in het landschap (o.a water, gras en bush) en liefst zonder andere lodges in de omgeving. Ook is dit stuk natuur liefst al langere tijd beheerd door een professionele organisatie met een lange termijn visie en commitment naar de lokale gemeenschap. En pas daarna kijken we naar de lodge zelf, uitzicht, bouw en inrichting en ook naar het kennisniveau van de rangers. Dat laatste is bij de luxe lodges in Botswana heel hoog – nóg een reden om rondreis door Botswana te kiezen voor uw luxe Afrika reis. Beste tijd: april – november.

Luxe reizen Afrika - Afgelegen locatie van Camp Okavango, Desert & Delta

Locatie is één van de belangrijkste criteria van luxe lodges in Botswana. Camp Okavango is prachtig gelegen midden in de Okavango Delta, met mogelijkheden voor safari’s op het land en in het water. Foto: Desert & Delta.

Luxe reis Afrika: Zambia

Zambia is bij uitstek geschikt voor reizigers die onder een luxe reis verstaan: goed verzorgd en exclusief, dus weg van het massatoerisme, maar niet per se weelderige luxe. De meest dure lodges zijn qua inrichting prima, maar minder rijkelijk gedecoreerd dan in andere landen in zuidelijk Afrika. Tijdens een rondreis door Zambia gaat het om de originele bush sfeer en de ongerepte en ruige natuurgebieden waar Afrika nog is zoals het 1000 jaar geleden al was. Ook is Zambia bekend vanwege de wereldberoemde, exclusieve walking safari’s. Zambia is een heel groot land dus vaak verbinden wij twee of drie natuurgebieden met lokale vluchten. Beste tijd: april-oktober.

Luxe reizen Afrika - Exclusieve locatie Zambia: Busanga Plains in Kafue National Park

Exclusieve locatie in Zambia: Busanga Plains in het uiterste noorden van het wildrijke Kafue National Park.

Luxe reis Afrika: Mozambique

Mozambique heeft prachtige, nog onbekende subtropische strandgebieden, perfect geschikt voor liefhebbers van bijzondere boutique hotels, witte zandstranden en een prachtig turquoise oceaan. We hebben het dan over idyllische kusten en eilanden die per vliegtuig bereikbaar zijn vanuit Johannesburg, bijvoorbeeld de koraaleilanden van de Bazaruto Archipel en de Quirimbas. Liefhebbers van zon, rust, zwemmen, snorkelen (en eventueel vissen en zeilen) kunnen hun hart ophalen tijdens een vakantie naar Mozambique. Er zijn meestal weinig andere Nederlandse gasten en de sfeer in de hotels is zeer relaxt, barefoot luxury voert de boventoon. Beste tijd: kan hele jaar door maar nov-maart zijn erg vochtig/drukkend warm.

Luxe reizen Afrika - Kleine boutique hotels Mozambique, Baia Sonambula

Aan de kust vindt u diverse kleine boutique hotels met prachtig uitzicht op de altijd warme Indische Oceaan.

Luxe reis Afrika: Tanzania & Zanzibar

Ook in Tanzania kan de liefhebber van luxe Afrika reizen zijn/haar hart ophalen. Voordeel van Tanzania is dat u binnen één land, dus zonder gedoe bij grenzen, een prachtige safari & strand reis kunt maken. In Tanzania zijn diverse hotelketens die je overal terugziet met grote hotels en lodges in de nationale parken. Maar er is ook aanbod van minder bekende, exclusieve safari operators die grote concessies hebben grenzend aan nationale parken. Deze lodges zijn wel kleinschalig, de wildstand is daar even goed als in de nationale parken, het is er veel rustiger qua voertuigen en naast wildritten worden er ook wildwandelingen aangeboden. Dus dit type lodges is veel beter geschikt voor een luxe reis. Ze liggen prachtig, de service is uitstekend en het vervoer gaat comfortabel per vliegtuigje. Na een goede safari vliegt u dan rechtstreeks naar Zanzibar waar diverse mooie resorts zijn en enkele geschikte boutique hotels. Of reis door naar het kleinere eiland Pemba als u minder mede-toeristen wilt zien. Een laatste pluspunt van een rondreis door Tanzania is de betrouwbare vlucht erheen, rechtstreeks met KLM. Beste tijd: juni – april.

Luxe reizen Afrika - Wildrit in open safari voertuig in de Serengeti, Klein's Camp

Tanzania heeft uitstekende luxe bestemmingen binnen en buiten de parkgrenzen, bijvoorbeeld Klein’s Camp op de grens van het Serengeti National Park.

Luxe reis Afrika: Mauritius

De eilanden in de Indische Oceaan zijn eveneens een prima bestemming voor luxe Afrika reizen. Mauritius staat al jaren in de wereldwijde top van idyllische strandbestemmingen. Er is een groot aanbod van luxe hotels. Door de onderlinge concurrentie ligt het service niveau heel hoog en is er ook specialisatie. Er zijn bijvoorbeeld hotels bij uitstek geschikt voor gezinnen met kinderen – met meerdere zwembaden, entertainment, watersportcentrum. Maar er zijn ook resorts juist gericht op volwassenen – met spa & wellness, yoga en verfijnd dineren. De golfer kan tijdens een vakantie op Mauritius kiezen uit diverse hotels met prachtige banen. Beste tijd: oktober- april, maar mei –sep kan ook op het beschutte deel van het eiland.

Luxe reizen Afrika - Golfbaan Mauritius

Golfliefhebber? Naast de prachtige stranden vindt u op Mauritius ook diverse mooi gelegen golfbanen.

Luxe reis Afrika: Seychellen

Op de Seychellen zijn de stranden zo mogelijk nog mooier dan op Mauritius. Ook liggen de Seychellen dichterbij de evenaar dan Mauritius. Daarom is het er in de periode mei-sep wat warmer. Een luxe rondreis naar de Seychellen is vooral leuk indien u ervan houdt om af en toe te verplaatsen tussen eilanden. Er zijn zelfs eilanden waar maar één hotel/resort is, het originele Robinson Crusoe gevoel!

Luxe reizen Afrika - Hangmat strand Seychellen

Prachtige stranden op de Seychellen, het ene nog mooier dan het andere!

Waarom een luxe Afrika reis boeken bij Out in Africa?

Vanwege onze local kennis en hele lange ervaring! Het boeken van luxe reizen is eigenlijk niet zo moeilijk omdat wij als reisorganisatie dan te maken hebben met heel professionele collega’s ter plaatse. Lastiger is om goed zicht te houden op de ontwikkelingen bij bestaande luxe lodges (overnames, fusies van gebieden, nieuwe ‘strategieën’) en de vele, vele nieuwe bestemmingen die er jaarlijks bijkomen. Onder luxe bestemmingen in Afrika is er zeker sprake van teveel aanbod. Bijna iedereen claimt ‘luxe’ te zijn, maar wie maakt het echt waar? Duurzaam, kleinschalig, met karakter, op de beste locaties – dat is waar het om gaat, niet om gouden kranen of butlers. Wilt u meer weten over onze filosofie, bekijk dan ons filmpje Wie Zijn Wij en Waar Staan Wij Voor.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw luxe Afrika reis?

Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende offerte. U kunt ons contactformulier invullen of een offerteaanvraag versturen, maar u kunt ons ook direct e-mailen of telefonisch contact opnemen. Wij bespreken uw reisplannen ook graag samen met u bij ons op kantoor. Wilt u meer weten over hoe een reis boeken bij ons gaat, bekijk dan ons filmpje Hoe Werkt Het.