Kruger National Park - Cheetah close-up

Reis 1023: Zuid-Afrika noord – safari & meer

 • Veel safari, maar afgewisseld met andere thema’s
 • Diversiteit in natuurgebieden
 • Combinatie van zelf rijden en safari onder begeleiding
 • Avontuurlijke wandelsafari
Okavango Delta - Mokorotocht

Reis 1208: Botswana fly-in 2 – laagseizoen

 • Afrika op zijn best, ongerepte natuur, weinig mensen
 • Drie locaties in de Okavango Delta
 • 3 prachtige vluchten boven de Delta
 • Einde bij de Victoria Watervallen
Serengeti NP - leeuw

Reis 1403: Tanzania Safari & Strand 1

 • Privé gids en privé voertuig
 • Veel safari in diverse soorten natuurgebieden
 • Twee locaties in de Serengeti
 • Mooie strandbestemming aan het einde van de reis
Sunset Beach Hotel - strand

Reis 1702: Seychellen basis niveau 2

 • Bounty eilanden in de Indische Oceaan
 • Vrijwel het hele jaar goed strandweer
 • Twee verschillende eilanden
 • Korte romantische reis
Olifanten Mapungubwe

Reis 2257: Zuid-Afrika & Mauritius 1

 • Twee stille nationale parken
 • Privé-safari op een afgelegen plek
 • 4 wildritten per persoon inbegrepen
 • 4 nachten in Kruger NP

Op huwelijksreis naar Afrika

Wij bieden huwelijksreizen naar Afrika naar alle landen “tussen Kaapstad en Kenia”. Stel, je hebt nog niet een specifieke bestemming in gedachten. Welk land – of welke combinatie van landen – is dan het meest geschikt voor jullie huwelijksreis? Hieronder vertellen we daar alvast kort iets over. Afgezien van de verschillen tussen landen, zal de keuze ook afhangen van:

 • De tijd van het jaar waarin jullie willen reizen
 • Hoe lang jullie de tijd hebben
 • Het budget
Huwelijksreizen Afrika - Kaapstad

Enkele dagen naar Kaapstad of juist grote steden mijden? De keus is aan jullie!

Huwelijksreis Afrika: Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is het meest gevarieerde land voor een huwelijksreis in Afrika. Heel Afrika is hier samengebald in één land. Qua landschappen vind je er savanne, bushveld, bergen, woestijn, oceanen, uitgestrekte boerderijen én bijzondere steden zoals Kaapstad. Je kunt er uitstekend op safari, er zijn prachtige stranden, veel verschillende bevolkingsgroepen en culturen, werkelijk prima accommodatie, heerlijk eten (en heerlijke wijn). Ook kan je er van alles doen, zoals jeepsafari’s, wandelen (ook meerdaags), kayaken, paardrijden en nog veel meer. Zuid-Afrika is groot, divers en populair. Er is dus veel aanbod en daarom is het ook geschikt voor verschillende budgetniveaus. Zelfs bij een niet zo groot budget is er ruime keuze uit leuke guesthouses en prachtige nationale parken. Op middenklasse en luxe niveau zijn er zeer bijzondere privé safari lodges en boutique hotels. Bijna iedereen doet wel iets speciaals voor honeymooners. Als strand een belangrijk onderdeel van de huwelijksreis naar Zuid-Afrika moet worden, dan is de beste periode in Zuid-Afrika van oktober tot en met april. Maar voor alle overige interesses, zeker ook safari’s, kan je er het hele jaar door terecht.

Huwelijksreizen Afrika - Romantiek in een safari tent

Op zoek naar romantiek tijdens de safari? Wij regelen verblijf in prachtige en-suite safari tenten, voor dat echte “Out of Africa” gevoel.

Huwelijksreis Afrika: Namibië

Namibië is een originele huwelijksreisbestemming voor honeymooners die houden van ongerepte natuur en weidse woestijnachtige landschappen. Het is er stil en prachtig, een prima plek om bij te komen na een drukke huwelijksperiode. Ook Namibië is groot maar het is wat eenvoudiger om keuzes te maken dan in Zuid-Afrika. Heb je niet zolang de tijd dan kun je toch een indrukwekkende reis maken langs beroemde hoogtepunten van het land, zoals de Sossusvlei en Etosha National Park. Namibië staat ook bekend om de prachtig heldere sterrenhemels. Wij kennen bijzondere adressen waar je zelfs (comfortabel) buiten onder de sterren kunt slapen. Als dat niet romantisch is… Een huwelijksreis naar Namibië kan het hele jaar door gepland worden maar de zomers (december-maart) zijn erg warm dus daar moet je tegen kunnen. Het prijsniveau is vergelijkbaar of net iets duurder dan in Zuid-Afrika.

Huwelijksreizen Afrika: Slapen onder de sterrenhemel in Namibië

Een romantische nacht onder de prachtige sterrenhemel van Namibië, om vervolgens wakker te worden met het weidse uitzicht over het indrukwekkende landschap van de Namib woestijn.

Huwelijksreis Afrika: Botswana

Botswana is in Afrika dé huwelijksreisbestemming als je belangrijkste doel safari is. Botswana heeft zeer goede safarimogelijkheden. Een groot aantal natuurgebieden in het noorden van het land grenst aan elkaar. In en rondom deze beroemde Okavango Delta kun je genieten van vrijwel ongerepte Afrikaanse natuur, zonder hekken, met nauwelijks invloed van mensen – bijna nog zoals het 1000 jaar geleden was. Dat betekent een prachtig gevarieerd landschap dat wemelt van allerlei soorten dieren. Naast de normale ‘land-based’ safari’s zoals wildritten en wildwandelingen staat Botswana ook bekend om de ‘water-based’ safari’s met bootcruises en mokoro (kano) tochten. Ook een bezoek aan de Victoria Watervallen net over de grens met Zimbabwe is makkelijk in te passen als origineel begin of einde aan de huwelijksreis door Botswana. Botswana kan het hele jaar bezocht worden maar heeft een duidelijk drukkere periode tussen juli en oktober. Als je zelf gaat rijden met een 4×4-voertuig met tenten blijf je aan de randen van de natuurgebieden en is het prijsniveau redelijk. Vind je dat te primitief voor een huwelijksreis dan kunnen we dit afwisselen met hier en daar een leuke lodge – het is maatwerk! Maar Botswana staat vooral bekend om de spectaculair mooie safari lodges die soms alleen per vliegtuigje te bereiken zijn. De prijzen van deze lodges zijn pittig maar alles is inbegrepen en deze lodges dragen dan een flinke steen bij aan het natuurbehoud in dit bijzondere land.

Huwelijksreizen Afrika - Luipaard in Okavango Delta

Botswana biedt uitstekende safarimogelijkheden op verschillende plekken in het land. Dit prachtige luipaard werd bijvoorbeeld gezien in de Okavango Delta.

Huwelijksreizen Afrika: Bush ontbijt bij Camp Moremi, Moremi Game Reserve

Ook het “lodge-leven” in Botswana is vaak heerlijk tijdens een huwelijksreis. Er worden vaak leuke extra’s geregeld, bijvoorbeeld een romantisch ontbijt midden in Moremi Game Reserve door de luxe fly-in safari lodge Camp Moremi.

Huwelijksreis Afrika: Zambia

Ook een huwelijksreis in Zambia is voor de echte natuurliefhebber. Bijna alle natuurdocumentaires zijn tegenwoordig gefilmd in Zambia, dus dat wil wat zeggen. De parken hier zijn enorm groot. Ze zijn stiller en liggen verder uit elkaar dan in Botswana. Door de parken lopen grote rivieren die veel dieren aantrekken en verder is er eindeloze ruige bush en bossen, met hier en daar open stukken. Omdat er minder bezoekers zijn, is het diergedrag nog heel natuurlijk. Net als in Botswana kan je (deels) zelf gaan rijden en slapen in huisjes of in tenten. Ook is het mogelijk om naar de afgelegen lodges te vliegen of het vervoer te regelen met transfers/chauffeurs. Mocht je een huwelijksreis naar Afrika willen plannen in de zomermaanden december – april dan is Zambia minder geschikt. Het is dan heet en er kunnen hevige buien vallen. Sommige lodges zijn dan dicht. Een rondreis door Zambia is qua prijsniveau vergelijkbaar met Botswana.

Huwelijksreizen Afrika - Kamperen aan de rand van de Kafue rivier

Niet iedereen wil luxe tijdens een huwelijksreis: kamperen kan ook heel romantisch zijn, met bijvoorbeeld een picknick aan de rand van de Kafue River.

Huwelijksreis Afrika: Tanzania

Als je veel verschillende dingen wilt doen tijdens je huwelijksreis naar Afrika, dan is een huwelijksreis naar Tanzania wellicht de beste keus. Allereerst is Tanzania wereldberoemd om de spectaculaire safarigebieden zoals de Serengeti en de Ngorongoro Krater. Verder heeft Tanzania óók (binnen hetzelfde land) geweldige ‘bounty’ stranden met wit zand, wuivende palmbomen en de altijd warme Indische Oceaan, bijvoorbeeld op het eiland Zanzibar en Pemba. Tenslotte – mocht je daarin geïnteresseerd zijn – er leven ook nog eens allerlei verschillende bevolkingsgroepen met hun eigen cultuur en levenswijzen. Je kunt zo een goed beeld krijgen van het dagelijks leven in een complex land in Afrika. Verder heeft Tanzania een heerlijk en vrij gelijkmatig klimaat. Alleen in de periode van maart tot en met mei regent het normaal. Het prijsniveau ligt in Oost-Afrika hoger dan in zuidelijk Afrika. Vooral de nationale parken zijn er duurder.

Huwelijksreizen Afrika - Leeuwen in Serengeti National Park

Tanzania is heel geschikt voor een safari & strand combinatie: eerst op safari in onder andere het wildrijke Serengeti National Park…

Huwelijksreizen Afrika: Strand einde Zanzibar

…en vervolgens uitblazen op het strand van bijvoorbeeld Zanzibar (of andersom!).

Huwelijksreis Afrika: Mozambique

Mozambique is een uitgestrekt land met een hele lange kustlijn met prachtige stranden langs de azuurblauwe Indische Oceaan. Toerisme is nog niet erg ontwikkeld in dit land. Er zijn enkele centra die voldoende aanbod van leuke accommodaties hebben. Vooral Inhambane en Vilanculos en omgeving zijn bekend, zeker ook bij Zuid-Afrikanen die hier eveneens op huwelijksreis gaan. Je kunt er komen via een vlucht vanuit Johannesburg maar zelf rijden tot aan Inhambane is ook mogelijk. Dan wordt het een meer avontuurlijke reis die je combineert met een bezoek aan Zuid-Afrika. Je kunt namelijk door het Krugerpark van Zuid-Afrika naar Mozambique rijden. In het noorden van Mozambique zijn er nog enkele prachtige, exclusieve bestemmingen – privé, duur en uitsluitend bereikbaar per vliegtuig.

Huwelijksreizen Afrika - Zonsondergang over palmbomen en strand Mozambique

Een prachtige zonsondergang over de palmbomen aan het strand van Mozambique.

Huwelijksreis Afrika: Mauritius

Mauritius is een populaire huwelijksreisbestemming voor honeymooners die houden van mooie stranden en goede hotels. Zo populair, dat bijna elk hotel aanbiedingen heeft voor pas-getrouwden zoals bijvoorbeeld kortingen of leuke extra’s. Dat geldt trouwens ook voor mensen die een belangrijke huwelijksdatum vieren (bijvoorbeeld 25 jaar). Heb je even genoeg van het strand en het zwembad, dan heeft Mauritius een paar mooie natuurgebieden en een heel interessante cultuur, of liever gezegd culturen. Het is een echte smeltkroes van alle volkeren die hier in de afgelopen eeuwen zijn neergestreken. Wat betreft hotels kan je kiezen uit kleinschalige boutique hotels of grote resorts met juist heel veel faciliteiten, zoals een beach club en meerdere restaurants. Natuurlijk is watersport er erg populair. Mauritius is klein dus veel honeymooners blijven op één plek en maken van daaruit tochtjes. Maar als maatwerkspecialisten kunnen we ook originele rondreizen plannen waarbij je op 2 of 3 verschillende plekken op het eiland verblijft. Het weer op Mauritius is bijna het hele jaar goed, wel zijn er soms cyclonen – meestal rondom februari. Overigens zijn ze daar zeer goed op voorbereid.

Huweljksreizen Afrika - Hotel Mauritius direct aan het strand

Veel hotels op Mauritius zijn direct aan het strand en dus loop je vanuit je kamer zo het zand in, bijvoorbeeld hier bij het Paradis Beachcomber Resort.

Huwelijksreis Afrika: Seychellen

De Seychellen is een groep eilanden ter hoogte van de evenaar, eveneens bekend om de mooie stranden en het heerlijke klimaat. In de maanden juni-augustus is het er warmer dan op Mauritius. De stranden zijn hier zo mogelijk nog mooier dan op Mauritius met op sommige stranden behalve palmbomen ook basalten rotsblokken voor extra contrast. Ook hier zijn veel goede hotels van allerlei niveaus. Je kunt op één eiland blijven maar het is leuk om per boot of catamaran (of zelfs per helikopter) ook een ander eiland te bezoeken en de verschillen zelf te ervaren.

Huwelijksreizen Afrika: Palmbomen en basalte rotsblokken op Seychellen strand

De typische palmbomen en basalten rotsblokken op één van de prachtige stranden op de Seychellen.

Een huwelijksreis Afrika naar meerdere landen

Heb je voldoende tijd en budget, en zie je niet op tegen verplaatsen, dan zijn wij als ervaren maatwerkspecialisten bedreven in het samenstellen van combinatiereizen, bijvoorbeeld een safari & strand reis (een veel gekozen combinatie voor huwelijksreizen). De meest populaire combinaties zijn:

 • Zuid-Afrika + Mauritius
 • Zuid-Afrika + de Seychellen
 • Zuid-Afrika + Mozambique
 • Namibië óf Botswana óf Zambia + strandverlenging in Zuid-Afrika óf Mauritius óf de Seychellen
 • Namibië + Botswana

Indrukwekkende safari’s, prachtige weidse landschappen en ‘bounty’ stranden  – alles kan gecombineerd worden voor jullie perfecte huwelijksreis!

Waarom een Afrika huwelijksreis boeken bij Out in Africa?

Een huwelijksreis naar Afrika kan je zelf regelen maar een bruiloft is al druk genoeg. De huwelijksreis is een onderdeel wat je makkelijk uit handen kan geven zonder dat het meer kost. Je kunt dan in zee gaan met een gewoon reisbureau, een specialist voor huwelijksreizen of een specialist voor de bestemming. De wereld is groot en onze ervaring is dat alleen een echte specialist voor Afrika voldoende kennis heeft om het maximale eruit te halen en dit ook ter plaatse waar te maken. Wij organiseren al meer dan 25 jaar Afrika reizen vanuit onze persoonlijke passie en betrokkenheid bij Afrika. We zouden het fantastisch vinden als jullie Afrika kiezen voor dit bijzondere moment in jullie leven! Wil je meer weten over ons en waarom wij anders zijn, bekijk dan ons filmpje Wie Zijn Wij en Waar Staan Wij Voor.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jullie huwelijksreis?

Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende offerte. Je kunt ons contactformulier invullen of een offerteaanvraag versturen, maar je kunt ons ook direct e-mailen of telefonisch contact opnemen. Wij bespreken uw reisplannen ook graag samen met u bij ons op kantoor. Wilt u meer weten over onze werkwijze, bekijk dan ons filmpje Hoe Werkt Het.