Bushways - Groepsfoto baobab boom

Reis 5012: Groepskampeersafaris

  • Mobiele safari met gids
  • Van de betreden paden
  • Met gelijk gestemde natuurliefhebbers
  • Bijna alles inbegrepen

Groepsreizen in Afrika

Out in Africa biedt op dit moment geen algemene groepsreizen naar Afrika aan. Waarom niet?

  • Standaard groepsreizen naar verre bestemmingen kenmerken zich vaak door een hoog reistempo. Dit komt natuurlijk omdat de reisorganisaties die de groepsreizen aanbieden zoveel mogelijk klanten willen werven. Daardoor ontstaat vanzelf de neiging om zoveel mogelijk in één reis te laten zien, dus zoveel mogelijk ‘tick box’ bekende hoogtepunten langs een meestal standaard route. Want dan spreken zij de meeste mensen aan.
  • Verder is er veel concurrentie waardoor de prijzen van dergelijke reizen laag zijn. Reisorganisaties gaan pas geld verdienen als er veel mensen mee gaan, dus als er grote groepen zijn. Dit heeft onder meer als gevolg dat ze alleen in middelgrote en grote accommodaties terecht kunnen, terwijl juist kleinschalige accommodaties veel leuker zijn. En verder leiden grote groepen tot dingen als ‘gedoe bij vertrek’ (altijd iemand te laat), een strak dagritme (ontbijten om 06.00 uur) en soms tot irritaties onderling, hoewel het ook erg leuk kan uitpakken. Verder, als er uiteindelijk te weinig mensen zich aanmelden gaan groepsreizen regelmatig niet door, met alle vervelende consequenties voor de reiziger.
Bijzondere groepsreizen Afrika - Reizen in een groep in een truck

Reizen in een groep kan gezellig zijn, maar het heeft ook nadelen, bijvoorbeeld wie verovert het beste plekje bij het raam om goede foto’s te kunnen nemen?

Als echte specialisten met veel detailkennis van onze landen, denken wij in veel gevallen een betere reis te kunnen aanbieden als u individueel gaat reizen. Daarop zijn wel drie uitzonderingen die we hieronder kort beschrijven:

  • Groepsreizen op maat
  • Kampeersafari’s in een kleine groep
  • Rangercursussen

Als een algemene Afrika groepsreis in groter gezelschap toch echt wél geschikt is voor u, nodigen wij u van harte uit om rechtstreeks te kijken bij bijvoorbeeld Nomad Africa Adventure Tours. Of kijk voor Nederlandstalige groepen bij collega-organisaties als Sawadee en Djoser.

Bijzondere groepsreizen Afrika - Nomad truck in Namibië

Nomad truck in Namibië.

Een Afrika groepsreis op maat

Afrika is een geweldige bestemming voor een bijzondere reis in eigen gezelschap. Out in Africa heeft al meer dan 25 jaar ervaring in Afrikareizen op maat voor groepen met een bijzondere focus (bijvoorbeeld bedrijfsverenigingen) of juist voor groepen met uiteenlopende wensen (bijvoorbeeld familiegroepen met meerdere generaties of jaarclubs). Als maatwerkers kunnen wij variëren op alle mogelijke factoren die van belang kunnen zijn voor een onvergetelijke groepsreis op maat. Denk aan het aantal personen; leeftijden; vertrekdata; bestemming & route; lengte van de reis; budgetniveau; bijzondere gelegenheden; speciale activiteiten; inbouwen van familiebezoek, bedrijfsbezoek of conferentie. Ook kunnen wij ingewikkelde reisschema’s naast elkaar laten lopen voor verschillende leden van de groep, bijvoorbeeld ‘uitwaaieren’ en weer bij elkaar komen of gezinnen die uit verschillende delen van de wereld komen invliegen.

Bijzondere groepsreizen Afrika - Familiegroep op reis

Wij hebben veel ervaring met (het organiseren) van reizen voor bijvoorbeeld verschillende families die samen reizen, ook nog eens met kinderen van alle leeftijden (en dus veel verschillende wensen).

Bijzondere groepsreizen Afrika - Tieners "zwemmen" de Sossusvlei duinen af

Een groepsreis op maat: bekende hoogtepunten kunnen uiteraard verwerkt worden in de reis, en daarbij kunnen wij rekening houden met specifieke wensen van het gezelschap.

Groepskampeersafari’s in Botswana

Een type ‘standaard’ groepsreis naar Afrika waar we wél volledig achter staan, is de gespecialiseerde kampeersafari. Hoewel zelf rijden in (zuidelijk) Afrika op veel plaatsen kan, zijn er ook natuurgebieden die zo ruig zijn dat u beter met een ervaren gids/chauffeur op weg kunt. Mede door het type reis, de aard van het terrein en de strenge toegangsregels van dergelijke natuurgebieden, zijn dergelijke groepen vanzelf klein (maximaal 12 personen, meestal minder), is het reistempo juist langzaam en bent u over het algemeen ook met gelijkgestemde natuurliefhebbers. U wordt vervoerd in een open 4×4 safarivoertuig en daarachter wordt een trailer getrokken met alle kampeeruitrusting, voedsel, drank en uw bagage. De routes zijn prachtig en regelmatig overnacht u alleen met uw eigen groepje midden in de natuur, omringd door het beroemde Afrikaanse wild. Het geheel wordt begeleid door een lokale gids/chauffeur en een camp assistant die de leiding neemt bij het koken. Deze bijzondere groepsreizen naar Afrika worden op onze pagina over de groepskampeersafari’s uitgebreid beschreven, maar belangrijk is nog om te melden dat ze ook kunnen worden ingepast in een langere individuele Afrika reis.

Tijdens een groepskampeersafari reist u in een kleine groep in een open safari voertuig met gids door de meest afgelegen en moeilijk begaanbare natuur- en safarigebieden in Botswana.

Rangercurssusen in Afrika

Nog meer gespecialiseerd zijn de rangercursussen. Ook dit wordt gedaan in groepjes en er geldt (nog meer dan voor de groepskampeersafari’s) dat u uitsluitend mensen treft die fanatieke bush lovers zijn. Als u wordt gegrepen door de schoonheid, de complexiteit en het belang van de natuur, zult tijdens een dergelijke cursus veel leren en wij voorspellen dat u alleen maar meer gefascineerd zult raken. Het is daarnaast ook een perfecte manier om helemaal te ontstressen en te reflecteren op onze leefwijze en levensdoelen. Voor velen is het een life-changing experience. Over de rangercursussen kunt u hier uitgebreid lezen.

Bijzondere groepsreizen Afrika - Poep inspectie tijdens rangercursus

Tijdens een rangercursus leert u over álles in de bush – ook over poep!

Waarom een Afrika groepsreis boeken bij Out in Africa?

Out in Africa is meer dan 25 jaar geleden opgericht door een Zuid-Afrikaan en een Nederlandse en nog altijd is hun oorspronkelijk filosofie onveranderd: persoonlijk, deskundig en duurzaam – dat is waar wij voor staan bij al onze reizen naar Afrika. De combinatie van persoonlijk en duurzaam betekent dat wij bij voorkeur rechtstreeks samenwerken met vele partners ter plaatse die wij zelf kennen en hebben leren vertrouwen. In die praktijk zijn die meestal kleinschalig, vandaar onze voorkeur voor kleine groepen en groepsreizen op maat. Wilt u meer weten over onze bijzondere motivatie en geschiedenis, bekijk dan ons filmpje Wie Zijn Wij en Waar Staan Wij Voor.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw Afrika reis?

Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende offerte. U kunt ons contactformulier invullen of een offerteaanvraag versturen, maar u kunt ons ook direct e-mailen of telefonisch contact opnemen. Wij bespreken uw reisplannen ook graag samen met u bij ons op kantoor. Wilt u meer weten over hoe een reis boeken bij ons gaat, bekijk dan ons filmpje Hoe Werkt Het.