Kruger National Park - Cheetah close-up

Reis 1023: Zuid-Afrika noord – safari & meer

 • Veel safari, maar afgewisseld met andere thema’s
 • Diversiteit in natuurgebieden
 • Combinatie van zelf rijden en safari onder begeleiding
 • Avontuurlijke wandelsafari
Ants Nest - Paardrijsafari met zebra's

Reis 1024: Zuid-Afrika Paardrij Safari

 • Veel aandacht voor paardrijden
 • Ook veel andere activiteiten mogelijk
 • Grote verscheidenheid aan natuur en landschappen
 • Accommodaties mix van niveaus
Fish River Canyon - landschap

Reis 1101: Namibië Totaal – Vaste Accommodatie

 • Namibië van noord tot zuid
 • Fish River en Epupa beide op de route
 • Kgalagadi Transfrontier Park ook inbegrepen
 • Excursie Damaraland op zoek naar woestijnolifanten
Sossusvlei - Dode boom in Dead Vlei

Reis 1107: Namibië kamperen met kinderen

 • De mooiste natuur van Namibië
 • De meest interessante stam van Namibië
 • 4x4 Voertuig met volledige kampeeruitrusting
 • Af en toe een B&B tussendoor
Erindi Game Reserve - Giraffen - Zebra

Reis 1111: Namibië safari + cultuur

 • Combinatie van natuur en cultuur
 • Verschillende soorten safari's mogelijk
 • Bezoek aan diverse lokale stammen
 • Wildrit op zoek naar woestijnolifanten inbegrepen
Ongava Lodge - gamedrive - neushoorns

Reis 1112: Namibië safari – kamperen

 • De mooiste wildgebieden van Namibië
 • Gunstig geprijsd
 • Zowel zelf rijden als met een gids op pad
 • Wildrit op zoek naar woestijnolifanten inbegrepen
Victoria Watervallen 5

Reis 1202: Botswana self-drive – basis niveau

 • Leuke reis langs hoogtepunten van Botswana
 • Verblijf in leuke lodges en guesthouses
 • Veel verschillende safari mogelijkheden
 • Enkele avontuurlijke excursies inbegrepen
Serengeti NP - leeuw

Reis 1403: Tanzania Safari & Strand 1

 • Privé gids en privé voertuig
 • Veel safari in diverse soorten natuurgebieden
 • Twee locaties in de Serengeti
 • Mooie strandbestemming aan het einde van de reis
Etosha NP - Zebra's drinken water

Reis 2501: Kaapstad naar Vic Falls basis niveau

 • Heel veel zien in 4 verschillende landen
 • Groot contrast in landschappen
 • Meerdere safari's
 • Kanotocht met overnachting inbegrepen

Familiereizen op maat naar zuidelijk en oost Afrika

Voordat u onnodig verder leest: wij organiseren geen familiereizen waarbij u zich als gezin kunt aansluiten bij andere gezinnen. Dit kan heel leuk zijn (en soms ook een mislukking), maar voor ons worden dergelijke groepen per definitie te groot. Wij hebben een sterke voorkeur voor kleinschalige accommodatie en grotere groepen passen daar niet in. Onze familiereizen worden op maat gemaakt op basis van de mensen die u zelf meebrengt – uw eigen (samengestelde) gezin of meerdere gezinnen. Dat is waar wij goed in zijn.

Familiereizen Afrika - Familiegroepen rondom kampvuur

Wij organiseren regelmatig reizen voor meerdere gezinnen die samen een onvergetelijke Afrika willen maken, bijvoorbeeld door de ongerepte natuur van Botswana.

Leeftijden bij uw familiereis naar Afrika

Waar moet u allemaal op letten bij het plannen van een familiereis naar Afrika? Allereerst is het van belang om de leeftijden goed in beeld te hebben. Zijn er kleine kinderen bij (tot ca. 6 jaar) dan moet u overwegen of u reizen door gebieden met een laag risico op malaria acceptabel vindt, of dat u dat echt niet wilt. Hier kunt u meer lezen over malaria en malariavrije reizen. In dat geval kunt u wellicht het beste een kindvriendelijke reis naar Zuid-Afrika of een kindvriendelijke reis naar Namibië overwegen. Kinderen in de basisschoolleeftijd zijn minder kwetsbaar en genieten vaak zeer van alles wat Afrika te bieden heeft: de wide open spaces, de gekke natuur die totaal anders is dan hier, de dieren, het strand en de vele zwembaden en de vriendelijke bevolking die gek is op kinderen. Voor deze leeftijdsgroep proberen wij vaak nog wel de reisafstanden te beperken. Voor tieners geldt dat niet. Zij kunnen fysiek alles aan (hoewel uitslapen niet altijd kan :)). Voor hen is het juist zaak om afwisseling en echt ‘vette’ bezienswaardigheden in te bouwen en dan behoort bijvoorbeeld een familiereis naar Botswana ook tot de mogelijkheden. Verder is voor hen het contact met het thuisfront vaak belangrijk (wifi).

Familiereizen Afrika - Tieners zwemmen de duinen af in de Sossusvlei

Tieners willen vaak wat meer actie, bijvoorbeeld rennen en rollen door de zandduinen van de Sossusvlei in Namibië.

Zijn er twintigers bij, dan hebben wij gemerkt dat de organisatie van een familiereis vaak extra complex wordt met het oog op studies, bijvoorbeeld tentamens, (mogelijke) hertentamens, introductieweken, stages en werkkringen. Ook gaan relaties aan en soms weer uit… Bij oudere reizigers gaat soms de gezondheid meespelen, of in het algemeen de wens om niet meer te primitief en gehaast te reizen. Het is een kunst om voor de verschillende leden in zo’n gevarieerde groep een reis samen te stellen die geschikt is voor allemaal. Expert kennis van de bestemmingen en hun (on)mogelijkheden is dan zeker een vereiste.

Familiereizen Afrika - Kopje koffie bij Epupa Falls

Zijn er oudere reizigers in de familiegroep dan is het soms ook gewenst om wat rustmomenten in te bouwen – een heerlijk kopje koffie bij een prachtig uitzicht is nooit weg!

Bent u al eens in Afrika geweest?

Een ander belangrijk aspect is de reiservaring in de groep. Zijn leden van de groep al eerder naar verre bestemmingen geweest? Bent u een beetje avontuurlijk, of juist voorzichtig? Is er al eens iemand in Afrika geweest – u zelf misschien? Wilt u die mooie ervaringen dan delen met anderen en bedoelt u dan dezelfde of juist nieuwe dingen? Zijn er wensen en verwachtingen bij de andere groepsleden? Kortom: wie wil wat? Ons advies is om dit goed te overwegen, ook als de reis een cadeau is van één of enkelen aan de rest van de groep. Vaak (maar niet altijd) is dit de oudste generatie: opa en oma hebben hier voor gespaard en willen met de hele clan graag een keer zo’n bijzondere reis maken. Juist dan is het van belang dat iedereen enthousiast is over het plan voor een dergelijke bijzondere familiereis naar Afrika. Wat wij regelmatig zien is dat één van de gezinnen het wat spannender vindt dan de rest. Zorgen over veiligheid en gezondheid spelen dan mee, maar door groepsdruk (of dankbaarheid voor zo’n mooi cadeau) wordt dit niet duidelijk genoeg naar voren gebracht. Goede en volledig eerlijke informatie van een ervaren reisorganisator kan dan helpen – desnoods plannen wij een gesprek apart.

Familiereizen Afrika - Hyena's bij safari voertuig

Heeft u mooie herinneringen aan een eerdere Afrika reis en wilt u dat graag ook eens met de hele familie meemaken? Een familiereis op maat is dan een goede keus!

De kosten van een familiereis naar Afrika

Helaas kunnen wij daar zo in het algemeen te weinig over zeggen. Reizen naar Afrika zijn duur en dat komt grotendeels door de vluchten. Dit is vaak 40-50% van de reissom per persoon. Bent u er eenmaal dan valt het erg mee, tenzij u veel dure privé safari’s gaat maken. Wilt u privé safari’s doen, of is zelf zoeken naar dieren in nationale parken net zo leuk voor uw groep? De kosten die het meest bepalend zijn voor een familiereis naar Afrika zijn – behalve de vluchten – het land van bestemming, de lengte van de reis en het niveau en type van de accommodaties en activiteiten. Wilt u 3 weken weg, dan is in zuidelijk Afrika heel globaal een budget van ca. € 2500-3200 p.p. een richtlijn. Wordt dit te duur of te intensief, dan is 2 weken ook een prima lengte en is een grove indicatie dat u dan ca. € 2300 – 2800 p.p. nodig heeft. Dan is er nog de kwestie van reizen met chauffeur/gids of niet. In sommige landen is dit normaal (bijvoorbeeld tijdens een rondreis door Tanzania), in andere landen juist niet. Zelf rijden kan gemakkelijk met familiegroepen en biedt vaak meer flexibiliteit. Wilt u per se een chauffeur dan kan dit meestal geregeld worden, maar het drijft de prijs op.

Familiereizen Afrika - Familiekamer Madikwe Safari Lodge

Kosten zijn afhankelijk van diverse keuzes die de reizigers maakt, onder andere het niveau van de accommodaties. Wij kunnen op alle niveaus accommodaties met familiekamers aanbevelen, bijvoorbeeld bij Madikwe Safari Lodge, in het hogere segment.

Welk land is het meest geschikt voor een familiereis naar Afrika?

Onze ervaring is dat in de meeste gevallen familiegroepen na advies van ons komen tot de volgende keuzes:

Familiereizen Afrika - Tabel met meest gekozen opties

Uitzonderingen daargelaten! Juist een specialist als Out in Africa kan voor bijna alle situaties een creatieve en logistiek haalbare oplossing vinden.

Familiereizen Afrika - Giraffen bij zonsondergang in Etosha NP, Namibië

Laat ons u helpen bij het logistieke deel van de reis en de organisatie vooraf, dan hoeft u alleen nog maar te genieten van het prachtige Afrika!

Waarom een Afrika familiereis boeken bij Out in Africa?

Wij bestaan al ruim 25 jaar en zijn zéér ervaren in het organiseren van reizen naar zuidelijk en oost Afrika. Het organiseren van familiereizen in Afrika is een specialiteit die in de loop der jaren vanzelf gegroeid is door de vele familiereizen die we gemaakt hebben, met en zonder klanten. Het zijn fantastische herinneringen voor de rest van uw leven – doe het! Wilt u meer weten over wie wij zijn en waar wij voor staan, bekijk dan dit filmpje.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw Afrika familiereis?

Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende offerte. U kunt ons contactformulier invullen of een offerteaanvraag versturen, maar u kunt ons ook direct e-mailen of telefonisch contact opnemen. Wij bespreken uw reisplannen ook graag samen met u bij ons op kantoor. Wilt u meer weten over onze werkwijze, bekijk dan dit filmpje.

Klantervaringen Familiereizen

Zorgeloze reis met drie generaties

Beste Mandy, Dankzij jullie konden we ons Afrika avontuur met een veel geruster hart ingaan. Ook op de momenten tijdens de reis zelf hebben jullie ons heel fijn, vriendelijk en vlot geholpen. Het was erg behulpzaam om iemand op afstand te hebben met verstand van de cultuur en hoe dingen te regelen in Afrika, die…

Lees verder