Bergtocht Kilimanjaro
Kamp Kilimanjaro
Kilimanjaro 3
Kilimanjaro 2
Top van Kilimanjaro
Kilimanjaro

Voorbeeldreis 5050 – Kilimanjaro Beklimming

Voor deze forse uitdaging heeft u een dikke week nodig. Wij kunnen een Kili Climb aanbieden op privé basis met eigen dragers en gids. Of u sluit aan bij een internationale groep.  U kunt kiezen uit de Machame Route (kamperen) of de Marangu Route (verblijf in berghutten). Beide varianten kosten hetzelfde.

Te zien en te doen

In Afrika wordt met een overland groepsreis een reis met gids bedoeld die in flink tempo heel veel bezienswaardigheden aandoet, vaak in meerdere landen. Dit is dus het tegenovergestelde van een groepskampeersafari waarbij je juist over weinig afstand verplaatst (zie 5012). Wij werken voor de overland reizen samen met een gerenommeerde lokale partner die zeer veel routes en vertrekdata heeft.

De prijzen op deze detailpagina zijn in Zuid-Afrikaanse Rand en worden omgerekend naar Euro op het moment van factureren.
U betaalt dus nooit te veel.

Als globale koers kunt u op dit moment 14 aanhouden (dus ZAR prijs delen door 14 = Euro prijs).

Prijzen zijn inclusief  begeleiding, vervoer, overnachtingen, Activity Package, maaltijden. Dus vrijwel alles, behalve drankjes en vluchten. En eventuele overnachtingen voor/na de tour.

Kenmerken van Overlandreizen

U sluit aan bij een groep; de vertrekdata staan vast. Er zijn zeer veel vertrekdata. De meeste reizen gaan meerdere keren per maand.

Leeftijden lopen zeer uiteen, van ca. 20 tot dik in de 60 is normaal. Uitzonderingen jonger en ouder zijn er zeker ook. Er gaan zeker ook alleenreizenden mee.

De groepen zijn internationaal. Er zitten mensen uit de hele wereld in de groepen. De voertaal is Engels of eventueel Duits. Niet alleen is het leuk om met veel nationaliteiten op te trekken, het betekent ook dat de reizen bijna altijd doorgaan  (dit in tegenstelling tot veel Nederlandstalige groepsreizen!).

U kunt kiezen tussen kamperen en verblijf in eenvoudige vaste accommodatie. De route blijft gelijk dus in dezelfde groep kunnen deelnemers zitten die kamperen en andere die in vaste accommodatie slapen.

U kunt kiezen uit een kale tour prijs of de tour plus het excursiepakket, het zogenaamde Activity Package. Onze prijsvoorbeelden zijn gebaseerd op de tour inclusief het Activity package. Meer informatie over de prijzen in de offerte.

De normale groepsgrootte is maximaal 18 of 24 personen. Er zijn ook vertrekken met kleinere groepen, maximaal 12 personen.

Kamperen: U verblijft op openbare kampeerterreinen in ruime koepeltenten op behoorlijke dikke matrassen en zet zelf de tent op (met hulp indien nodig).  Kampeerspullen en de bagage gaan onderin de truck. Slaapzak en kussen kunt u zelf meenemen.

Vaste accommodatie: U slaapt in huisjes en guesthouses van eenvoudig niveau met eigen of soms gedeeld sanitair.

De overlandreizen staan onder leiding van een chauffeur/gids plus een kok/camp assistant. Er zijn tafels en stoelen, koelkast, keukengerei, voedselvoorraad, etc. aan boord. Meehelpen met koken en afwassen wordt gewaardeerd. U neemt eigen drank(jes) mee.

Deze reizen kunnen ook na een safari of andere reis gepland worden.

Korte beschrijving 5050 - Kilimanjaro Beklimming in groep - Machame Route/ kamperen

Dit is een korte beschrijving van de reis. Bij de offerte ontvangt u meer informatie met precieze uitleg over wat wel en niet is inbegrepen en hoe de prijzen berekend worden.

Deze reis start in Moshi (dag 1) met een kennismaking met de groep en een grondige briefing over de komende dagen. Deze verlopen als volgt:

Dag 2 – Machame Camp (3010m)D

Dag 3 – Shira Camp (3845m). Bekend om de prachtige zonsondergangen als er geen wolken zijn.

Dag 4 – Baranco Camp (3960m). Weinig stijging maar nodig voor de acclimatisatie. Hierdoor maakt u meer kans om de top te halen.

Dag 5 – Barafu Camp (4640m). Hier vroeg naar bed en vanaf middernacht begint het laatste zware stuk naar de top.

Dag 6 – Uhuru (5895m) en terug naar Mweka Camp (3080m). Het eerste doel is Stella Point dat normaal na 5-7 uur zwoegend in het donker wordt bereikt. Van hieruit is het nog 1-2 uur naar de top Uhuru. Na viering van deze prestatie en fotomomenten volgt de relatief eenvoudige daling die eindigt in Mweka.

Dag 7 – Warme douche en lekker bed in Moshi.

Dag 8-  De tour eindigt na het ontbijt.

Korte beschrijving 5050 - Kilimanjaro Beklimming in groep - Marangu Route/ hutten

Dit is een korte beschrijving van de reis. Bij de offerte ontvangt u meer informatie met precieze uitleg over wat wel en niet is inbegrepen en hoe de prijzen berekend worden.

Deze reis start in Moshi (dag 1) met een kennismaking met de groep en een grondige briefing over de komende dagen. Deze verlopen als volgt:

Dag 2 – Mandara Hut (2700m)

Dag 3 – Horombo Hut (3700m). Mooie wandeling met bijzondere vegetatie en uitzicht op de Mawenzi, één van de Kili pieken.

Dag 4 – Horombo Hut (3700m). Vandaag een acclimatisatie dag. Hierdoor maakt u meer kans om de top te halen. U klimt naar de Zebra Rocks (4020m)

dag 5 – Kibo Hut (4700m). Hier vroeg naar bed en vanaf middernacht begint het laatste zware stuk naar de top.

dag 6 – Uhuru (5895m) en terug naar Horombo Hut  (3700m). Het eerste doel is Gillman’s Point (5581m) dat normaal uren zwoegen door het donker bij zonsopgang bereikt wordt. Van hieruit is het nog 1-2 uur naar de top Uhuru. Na viering van deze prestatie en fotomomenten begint de afdaling, via Kibo Hut naar Horombo.

dag 7 – Warme douche en lekker bed in Moshi.

dag 8-  De tour eindigt na het ontbijt.

[/toggle]

Prijsinformatie voorbeeld 5050 - Kilimanjaro Beklimming in groep

Reistijd in dit voorbeeld: hele jaar rond,  vertrek 4 – 6 x per maand

Minimaal 4, maximaal 18 personen

Small Group – niet beschikbaar

Inclusief 7 ontbijten, 6 lunches, 7 diners

Vluchten inbegrepen: nee

KAMPEREN OF VASTE ACCOMMODATIE

Tourprijs per persoon ZAR 23.850

Activity Package inclusief parktoegang  ZAR 16.560

Eenpersoonstoeslag ZAR 1.400 (alleen in Moshi mogelijk)

 

 

Overnachtingen

Accommodaties in deze voorbeeldreisAantal NachtenVerzorging