Luchtballon Kentan
Nomadtours Afrika
Tentenkamp Nomad Kentan
Kajak safari Afrika 3
Kajak safari afrika 2
Bootsafari Afrika olifant 2
Waterval Afrika 4
Waterval Afrika 3
Kayakken Afrika
Kajakken Afrika 2
Masaai Kentan
Jeep safari Nomad Kentan Olifant
Jeep safari Nomad Kentan

Voorbeeldreis 5041 – Overland groepsreis – Johannesburg naar Nairobi

Klassieke droomreis voor de avontuurlijke groepsreiziger. U heeft er ruim 4 weken voor nodig.  Deze reis is een combinatie van 5030 en een deel van 5031. U kunt kiezen tussen kamperen of vaste accommodatie. U kunt starten in Johannesburg of Nairobi. In- en uitstappen kan in Victoria Falls en Dar-es-Salam. Heeft u meer tijd/budget. Deze tour is ook beschikbaar vanuit Kaapstad via Namibie (5040).

Te zien en te doen

In Afrika wordt met een overland groepsreis een reis met gids bedoeld die in flink tempo heel veel bezienswaardigheden aandoet, vaak in meerdere landen. Dit is dus het tegenovergestelde van een groepskampeersafari waarbij je juist over weinig afstand verplaatst (zie 5012). Wij werken voor de overland reizen samen met een gerenommeerde lokale partner die zeer veel routes en vertrekdata heeft.

De prijzen op deze detailpagina zijn in Zuid-Afrikaanse Rand en worden omgerekend naar Euro op het moment van factureren.
U betaalt dus nooit te veel.

Als globale koers kunt u op dit moment 14 aanhouden (dus ZAR prijs delen door 14 = Euro prijs).

Prijzen zijn inclusief  begeleiding, vervoer, overnachtingen, Activity Package, maaltijden. Dus vrijwel alles, behalve drankjes en vluchten. En eventuele overnachtingen voor/na de tour.

Kenmerken van Overlandreizen

U sluit aan bij een groep; de vertrekdata staan vast. Er zijn zeer veel vertrekdata. De meeste reizen gaan meerdere keren per maand.

Leeftijden lopen zeer uiteen, van ca. 20 tot dik in de 60 is normaal. Uitzonderingen jonger en ouder zijn er zeker ook. Er gaan zeker ook alleenreizenden mee.

De groepen zijn internationaal. Er zitten mensen uit de hele wereld in de groepen. De voertaal is Engels of eventueel Duits. Niet alleen is het leuk om met veel nationaliteiten op te trekken, het betekent ook dat de reizen bijna altijd doorgaan  (dit in tegenstelling tot veel Nederlandstalige groepsreizen!).

U kunt kiezen tussen kamperen en verblijf in eenvoudige vaste accommodatie. De route blijft gelijk dus in dezelfde groep kunnen deelnemers zitten die kamperen en andere die in vaste accommodatie slapen.

U kunt kiezen uit een kale tour prijs of de tour plus het excursiepakket, het zogenaamde Activity Package. Onze prijsvoorbeelden zijn gebaseerd op de tour inclusief het Activity package. Meer informatie over de prijzen in de offerte.

De normale groepsgrootte is maximaal 18 of 24 personen. Er zijn ook vertrekken met kleinere groepen, maximaal 12 personen.

U reist in een dichte vrachtwagen/truck die speciaal omgebouwd is voor overland groepsreizen. Er zijn grote ramen zodat iedereen goed zicht heeft. Het voertuig heeft geen air-co en de vering is stug.

Kamperen: U verblijft op openbare kampeerterreinen in ruime koepeltenten op behoorlijke dikke matrassen en zet zelf de tent op (met hulp indien nodig).  Kampeerspullen en de bagage gaan onderin de truck. Slaapzak en kussen kunt u zelf meenemen.

Vaste accommodatie: U slaapt in huisjes en guesthouses van eenvoudig niveau met eigen of soms gedeeld sanitair.

De overlandreizen staan onder leiding van een chauffeur/gids plus een kok/camp assistant. Er zijn tafels en stoelen, koelkast, keukengerei, voedselvoorraad, etc. aan boord. Meehelpen met koken en afwassen wordt gewaardeerd. U neemt eigen drank(jes) mee.

Deze reizen kunnen ook na een self-drive reis gepland worden. Sommige reizen worden in twee richtingen gedaan.

Korte beschrijving voorbeeld 5041 - Overland Groepsreis Johannesburg naar Nairobi

Dit is een korte beschrijving van de reis. Bij de offerte ontvangt u meer informatie met precieze uitleg over wat wel en niet is inbegrepen en hoe de prijzen berekend worden. Er is van dit type reizen een aparte brochure beschikbaar die wij u graag toesturen.

Deze reis start in Johannesburg met een forse rit noordwaarts en een eerste overnachting op de grens met Botswana in het landschappelijk mooie Tuli Block. ’s Middags is er tijd voor een korte wildrit.

Opnieuw vaart maken met als eindbestemming Maun, de safarihoofdstad van Botswana. De kampeerders rijden vanaf daar de volgende dag naar de westkant van de delta waar ze per boot verder gaan dieper de Okavango Delta in. De gelukkigen die voor vaste accommodatie hebben betaald gaan per vliegtuigje naar een safari lodge dieper in de delta. Beide groepen doen activiteiten ter plaatse zoals wandelingen en kano-of boottocht op zoek naar dieren.

Na dit intermezzo terug de truck in en door naar Caprivistrip (onderdeel van Namibie) en vandaar door Chobe NP naar Kasane. ’s Middags is er een boat cruise op de rivier en de volgende ochtend een wildrit in het park.

Vandaar door naar het natuurschoon van de Victoria Watervallen. Behalve de watervallen zijn hier tal van actieve dingen te doen (niet inbegrepen).

Hier kunt in- of uitstappen.

De volgende etappe eindigt in Lusaka, de drukke hoofdstad van Zambia. De wegen worden slechter en het klimaat meer sub-tropisch. Zambia is een heel groot land dus opnieuw een lange rit door mooie landschappen met als einddoel South Luangwa NP. Hier bezoekt u een textielproject (als het open is) en daarna door naar de rand van het park. Van hieruit kunt u een wildrit boeken in open voertuig (niet inbegrepen).

Opnieuw de truck in voor het volgende land, Malawi, vooral bekend om Lake Malawi, een soort strandbestemming in het binnenland van Afrika. Hier verblijft u meerdere dagen zodat u kunt rusten, zwemmen, snorkelen en eventueel nog een excursie doen.

Uitgerust door naar Tanzania, door prachtige landschappen met verblijf in de omgeving van de zuidelijke stad Iringa. Hiervandaan gaat u verder met als hoogtepunt van de dag een wildrit in Mikumi NP, één van de minder bekende (dus rustige) parken van dit prachtige land.

Tenslotte daalt u af naar de sub-tropische hitte van de Swahili kust en de warme Indische Oceaan met een verblijf in  Dar-es-Salam.

Hier kunt in- of uitstappen.

Met de veerboot steekt u over naar het legendarische eiland Zanzibar, voorbeeld van de exotische en sterk door de Islam beïnvloedde Swahili cultuur die langs de hele kust van Oost-Afrika tot in het noorden van Mozambique zichtbaar is. U verblijft 2 dagen aan het strand in het noorden en 1 dag in Stone Town met zijn steegjes en markten.

Per boot terug naar het vasteland en door naar Bagamoyo, waar in het verleden de ongelukkig slavenkaravaans eindigden.

Dan een reisdag door weinig door toeristen bezochte gebieden met eindpunt in Arusha.

De volgende dagen (3 nachten) doet u in speciale 4×4 safari voertuigen met een dak dat omhoog kan een safari in het Serengeti National Park en de Ngorongoro Krater. Beide parken zijn bekend om de prachtige landschappen en de enorme aantallen dieren. Het beste wat Afrika te bieden heeft is komt hier samen in één groot ecosysteem.

Daarna terug naar Arusha en de volgende dag (via een drukke grenspost waar van alles te zien is) door naar Nairobi, de hoofdstad van Kenia.

Prijsinformatie voorbeeld 5041 - Overland Groepsreis Johannesburg naar Nairobi

Reistijd in dit voorbeeld: hele jaar rond,  vertrek 24 x per maand

Minimaal 4, maximaal 18 personen per voertuig

Inclusief 27 ontbijten, 24 lunches, 23 diners

Vluchten inbegrepen: nee

KAMPEREN

Tourprijs per persoon ZAR 29.200

Activity Package ZAR 16.220 + Serengeti Excursie ZAR 12.700

Eenpersoonstoeslag ZAR 4.030

VASTE ACCOMMODATIE

Tourprijs per persoon ZAR 39.700

Activity Package ZAR 23.960 + Serengeti Excursie ZAR 12.700

Eenpersoonstoeslag ZAR 11.740

Small Group (op delen van de reis) ZAR 43.600

Het prijsverschil tussen de kampeerreis en de vaste accommodatie is bij deze reis groot i.v.m. de hoge kosten van lodges in de Okavango Delta.  De kampeerders blijven aan de rand, de vaste accommodatie reizigers gaan per chartervlucht naar een lodge dieper in de delta.

 

 

 

Overnachtingen

Accommodaties in deze voorbeeldreisAantal NachtenVerzorging