Bussafari deelnemers Afrika
Bussafari vlakte
Tentenkamp Afrika 5
Kampvuur tentenkamp
Kajak safari Afrika
Woestijn Afrika berg
Lege vlakte Afrika
Mensen verkopen kunst Afrika
Giraffes neushoorns olifanten Afrika
Fotografie Afrika 2
Tropic of Capricorn
Kajak safari Afrika 3
Kajak safari afrika 2
Bootsafari Afrika olifant 2
Waterval Afrika 4
Kayakken Afrika
Kajakken Afrika 2
Varen Nomad Kentan
Kunst Nomad Kentan
Strand Nomad Kentan

Voorbeeldreis 5040 – Overland groepsreis – Kaapstad naar Nairobi

Klassieke droomreis voor de avontuurlijke groepsreiziger. U heeft er ca. 6 weken voor nodig en dan ziet u een eindeloze rijd hoogtepunten van Afrika (zie hieronder). Deze reis is een combinatie van 5021, het grootste deel van 5030 en een deel van reis 5031. U kunt kiezen tussen kamperen of vaste accommodatie en u kunt starten in Kaapstad of in Nairobi. In- en uitstappen kan in Swakopmund, Victoria Falls, Dar-es-Salam. Deze tour is ook beschikbaar vanuit Johannesburg (5041).

Te zien en te doen

In Afrika wordt met een overland groepsreis een reis met gids bedoeld die in flink tempo heel veel bezienswaardigheden aandoet, vaak in meerdere landen. Dit is dus het tegenovergestelde van een groepskampeersafari waarbij je juist over weinig afstand verplaatst (zie 5012). Wij werken voor de overland reizen samen met een gerenommeerde lokale partner die zeer veel routes en vertrekdata heeft.

De prijzen op deze detailpagina zijn in Zuid-Afrikaanse Rand en worden omgerekend naar Euro op het moment van factureren.
U betaalt dus nooit te veel.

Als globale koers kunt u op dit moment 14 aanhouden (dus ZAR prijs delen door 14 = Euro prijs).

Prijzen zijn inclusief  begeleiding, vervoer, overnachtingen, Activity Package, maaltijden. Dus vrijwel alles, behalve drankjes en vluchten. En eventuele overnachtingen voor/na de tour.

Kenmerken van Overlandreizen

U sluit aan bij een groep; de vertrekdata staan vast. Er zijn zeer veel vertrekdata. De meeste reizen gaan meerdere keren per maand.

Leeftijden lopen zeer uiteen, van ca. 20 tot dik in de 60 is normaal. Uitzonderingen jonger en ouder zijn er zeker ook. Er gaan zeker ook alleenreizenden mee.

De groepen zijn internationaal. Er zitten mensen uit de hele wereld in de groepen. De voertaal is Engels of eventueel Duits. Niet alleen is het leuk om met veel nationaliteiten op te trekken, het betekent ook dat de reizen bijna altijd doorgaan  (dit in tegenstelling tot veel Nederlandstalige groepsreizen!).

U kunt kiezen tussen kamperen en verblijf in eenvoudige vaste accommodatie. De route blijft gelijk dus in dezelfde groep kunnen deelnemers zitten die kamperen en andere die in vaste accommodatie slapen.

U kunt kiezen uit een kale tour prijs of de tour plus het excursiepakket, het zogenaamde Activity Package. Onze prijsvoorbeelden zijn gebaseerd op de tour inclusief het Activity package. Meer informatie over de prijzen in de offerte.

De normale groepsgrootte is maximaal 18 of 24 personen. Er zijn ook vertrekken met kleinere groepen, maximaal 12 personen.

U reist in een dichte vrachtwagen/truck die speciaal omgebouwd is voor overland groepsreizen. Er zijn grote ramen zodat iedereen goed zicht heeft. Het voertuig heeft geen air-co en de vering is stug.

Kamperen: U verblijft op openbare kampeerterreinen in ruime koepeltenten op behoorlijke dikke matrassen en zet zelf de tent op (met hulp indien nodig).  Kampeerspullen en de bagage gaan onderin de truck. Slaapzak en kussen kunt u zelf meenemen.

Vaste accommodatie: U slaapt in huisjes en guesthouses van eenvoudig niveau met eigen of soms gedeeld sanitair.

De overlandreizen staan onder leiding van een chauffeur/gids plus een kok/camp assistant. Er zijn tafels en stoelen, koelkast, keukengerei, voedselvoorraad, etc. aan boord. Meehelpen met koken en afwassen wordt gewaardeerd. U neemt eigen drank(jes) mee.

Deze reizen kunnen ook na een self-drive reis gepland worden. Sommige reizen worden in twee richtingen gedaan.

Korte beschrijving voorbeeld 5040 - Overland Groepsreis Kaapstad naar Nairobi

Dit is een korte beschrijving van de reis. Bij de offerte ontvangt u meer informatie met precieze uitleg over wat wel en niet is inbegrepen en hoe de prijzen berekend worden. Er is van dit type reizen een aparte brochure beschikbaar die wij u graag toesturen.

Deze populaire route door veelzijdig Zuid-Afrika start vanuit Kaapstad met een eerste lange rit door de Cederbergen naar het noorden. Na aankomst kunt u genieten van een wijnproeverij en een traditioneel Zuid-Afrikaanse maaltijd.

Wilt u meer van Kaapstad zien dan is het een goed idee om enkele dagen voor vertrek aan te komen en zelf andere hoogtepunten te bezoeken. Accommodatie en vervoer en eventuele excursies kunnen wij uiteraard regelen. Sowieso moet u altijd de dag voor vertrek van de groepsreis aankomen want de reizen starten vroeg in de ochtend.

De volgende dag door naar de Gariep rivier, de grens met Namibie. De volgende ochtend is er de mogelijkheid om te kanoen (niet inbegrepen) en te wandelen. Mooie zonsondergang in dit woeste deel van Zuid-Afrika.

U passeert de eerste grens en verblijft aan de rand van de Fish River Canyon, de op één na grootste canyon ter wereld.

Een volgende lange rit met als eindpunt het Namib Naukluft NP en nog een bezoek aan de Sesriem Canyon, het gebied met de beroemde rode zandduinen. De volgende ochtend op bij het krieken van de dag op voor de beklimming van Dune 45 en de rit naar de Sossusvlei. 

U passeert de Steenbokskeerkring en via Walvisbaai (flamingoes) rijdt door voor 2 nachten in Swakopmund aan de Atlantische Oceaan. Hier zijn vele optionele activiteiten ter plaatse te regelen, bijv. dolfijncruise, sand boarding, quad biking (niet inbegrepen).

Hier kunt u eventueel uitstappen of instappen.

Opnieuw landinwaarts, via de Spitzkoppe naar Kamanjab waar u een bezoek brengt aan een Himba gemeenschap die hier vanuit het noorden is neer gestreken.

En dan volgt de eerste echte safari. U verblijft 2 nachten in Etosha NP op zoek naar alle bekende dieren van Afrika. Op de ochtend van de derde dag nog een wildrit door het park en dan koerst u terug naar Windhoek.

Op dag 13 een lange reisdag naar Botswana met een tussenstop in Ghanzi, een stadje midden in de Kalahari. De volgende ochtend is er de mogelijkheid om met de Bushman op stap te gaan (optioneel) en meer te leren over hun legendarische kennis van de bush. Daarna door naar een bush camp aan een lagune aan de westkant van de Okavango Delta. De volgende dag gaat u per boot dieper de delta in waar u wandelingen doet en geniet van de ongerepte natuur en hopelijk veel dieren ziet.

Dan terug naar de bewoonde wereld – u koerst naar de Caprivistrip een landtong die bij Namibie hoort. Vandaar door naar Chobe NP en Kasane waar u ’s middags een boot cruise doet en de volgende ochtend een wildrit.

Vandaar door naar het natuurschoon van de Victoria Watervallen. Behalve de watervallen zijn hier tal van actieve dingen te doen (niet inbegrepen). Hier stappen mogelijk mensen ook uit of in.

De volgende etappe eindigt in Lusaka, de drukke hoofdstad van Zambia. De wegen worden slechter en het klimaat meer sub-tropisch. Zambia is een heel groot land dus opnieuw een lange rit door mooie landschappen met als einddoel South Luangwa NP. Hier bezoekt u een textielproject (als het open is) en daarna door naar de rand van het park. Van hieruit kunt u een wildrit boeken in open voertuig (niet inbegrepen).

Opnieuw de truck in voor het volgende land, Malawi, vooral bekend om Lake Malawi, een soort strandbestemming in het binnenland van Afrika. Hier verblijft u meerdere dagen zodat u kunt rusten, zwemmen, snorkelen en eventueel nog een excursie doen.

Uitgerust door naar Tanzania, door prachtige landschappen met verblijf in de omgeving van de zuidelijke stad Iringa. Hiervandaan gaat u verder met als hoogtepunt van de dag een wildrit in Mikumi NP, één van de minder bekende (dus rustige) parken van dit prachtige land.

Tenslotte daalt u af naar de sub-tropische hitte van de Swahili kust en de warme Indische Oceaan met een verblijf in  Dar-es-Salam.

Met de veerboot steekt u over naar het legendarische eiland Zanzibar, voorbeeld van de exotische en sterk door de Islam beïnvloedde Swahili cultuur die langs de hele kust van Oost-Afrika tot in het noorden van Mozambique zichtbaar is. U verblijft 2 dagen aan het strand in het noorden en 1 dag in Stone Town met zijn steegjes en markten.

Per boot terug naar het vasteland en door naar Bagamoyo, waar in het verleden de ongelukkig slavenkaravaans eindigden.

Dan een reisdag door weinig door toeristen bezochte gebieden met eindpunt in Arusha.

De volgende dagen (3 nachten) doet u in speciale 4×4 safari voertuigen met een dak dat omhoog kan een safari in het Serengeti National Park en de Ngorongoro Krater. Beide parken zijn bekend om de prachtige landschappen en de enorme aantallen dieren. Het beste wat Afrika te bieden heeft is komt hier samen in één groot ecosysteem.

Daarna terug naar Arusha en de volgende dag (via een drukke grenspost waar van alles te zien is) door naar Nairobi, de hoofdstad van Kenia.

Prijsinformatie voorbeeld 5040 - Overland Groepsreis Kaapstad naar Nairobi

Reistijd in dit voorbeeld: hele jaar rond,  vertrek 24 x per maand

Minimaal 4, maximaal 24 personen per voertuig (kamperen) of 18 personen (vaste accommodatie)

Inclusief 39 ontbijten, 35 lunches, 31 diners

Vluchten inbegrepen: nee

KAMPEREN

Tourprijs per persoon ZAR 36.500

Activity Package ZAR 17.020 + Serengeti Excursie ZAR 12.700

Eenpersoonstoeslag ZAR 4.560

VASTE ACCOMMODATIE

Tourprijs per persoon ZAR 56.400

Activity Package ZAR 26.930 + Serengeti Excursie ZAR 12.700

Eenpersoonstoeslag ZAR 14.650

Small Group (op delen van de reis) ZAR 65.300

Het prijsverschil tussen de kampeerreis en de vaste accommodatie is bij deze reis groot i.v.m. de hoge kosten van lodges in de Okavango Delta.  De kampeerders blijven aan de rand, de vaste accommodatie reizigers gaan per chartervlucht naar een lodge dieper in de delta.

 

 

 

Overnachtingen

Accommodaties in deze voorbeeldreisAantal NachtenVerzorging