Kunst Nomad Kentan
Tentenkamp Nomad Kentan
Safari bus Nomad Kentan 2
Varen Nomad Kentan
Strand Nomad Kentan
Jeep safari Nomad Kentan Olifant
Olifanten Nomad Kentan
Leeuwen Nomad Kentan
Luchtballon Kentan
Jeep safari Nomad Kentan
Leeuw Nomad Kentan
Savanne Nomad Kentan
Luipaard Nomad Kentan
Masaai Kentan
Kudde buffels safari
Zebra's Giraffes Nomad Kentan
Eten Nomad Kentan
Flamingos Kentan
Vogels Kentan
Flamingos Nomad Kentan

Voorbeeldreis 5031 – Overland groepsreis – Kenia & Tanzania

Tweeweekse groepsreis langs de hoogtepunten van Kenia en Tanzania. Deze route is alleen beschikbaar met verblijf in vaste accommodatie (huisjes e.d.) en in de Serengeti en bij de Ngorongoro Krater gaat u kamperen.  De tour start in Dar-es-Salam omdat veel mensen uit het zuiden vanuit Johannesburg of Victoria Falls aankomen (zie 5030).

Te zien en te doen

In Afrika wordt met een overland groepsreis een reis met gids bedoeld die in flink tempo heel veel bezienswaardigheden aandoet, vaak in meerdere landen. Dit is dus het tegenovergestelde van een groepskampeersafari waarbij je juist over weinig afstand verplaatst (zie 5012). Wij werken voor de overland reizen samen met een gerenommeerde lokale partner die zeer veel routes en vertrekdata heeft.

De prijzen op deze detailpagina zijn in Zuid-Afrikaanse Rand en worden omgerekend naar Euro op het moment van factureren.
U betaalt dus nooit te veel.

Als globale koers kunt u op dit moment 14 aanhouden (dus ZAR prijs delen door 14 = Euro prijs).

Prijzen zijn inclusief  begeleiding, vervoer, overnachtingen, Activity Package, maaltijden. Dus vrijwel alles, behalve drankjes en vluchten. En eventuele overnachtingen voor/na de tour.

Kenmerken van Overlandreizen

U sluit aan bij een groep; de vertrekdata staan vast. Er zijn zeer veel vertrekdata. De meeste reizen gaan meerdere keren per maand.

Leeftijden lopen zeer uiteen, van ca. 20 tot dik in de 60 is normaal. Uitzonderingen jonger en ouder zijn er zeker ook. Er gaan zeker ook alleenreizenden mee.

De groepen zijn internationaal. Er zitten mensen uit de hele wereld in de groepen. De voertaal is Engels of eventueel Duits. Niet alleen is het leuk om met veel nationaliteiten op te trekken, het betekent ook dat de reizen bijna altijd doorgaan  (dit in tegenstelling tot veel Nederlandstalige groepsreizen!).

U kunt kiezen tussen kamperen en verblijf in eenvoudige vaste accommodatie. De route blijft gelijk dus in dezelfde groep kunnen deelnemers zitten die kamperen en andere die in vaste accommodatie slapen.

U kunt kiezen uit een kale tour prijs of de tour plus het excursiepakket, het zogenaamde Activity Package. Onze prijsvoorbeelden zijn gebaseerd op de tour inclusief het Activity package. Meer informatie over de prijzen in de offerte.

De normale groepsgrootte is maximaal 18 of 24 personen. Er zijn ook vertrekken met kleinere groepen, maximaal 12 personen.

U reist in een dichte vrachtwagen/truck die speciaal omgebouwd is voor overland groepsreizen. Er zijn grote ramen zodat iedereen goed zicht heeft. Het voertuig heeft geen air-co en de vering is stug.

Kamperen: U verblijft op openbare kampeerterreinen in ruime koepeltenten op behoorlijke dikke matrassen en zet zelf de tent op (met hulp indien nodig).  Kampeerspullen en de bagage gaan onderin de truck. Slaapzak en kussen kunt u zelf meenemen.

Vaste accommodatie: U slaapt in huisjes en guesthouses van eenvoudig niveau met eigen of soms gedeeld sanitair.

De overlandreizen staan onder leiding van een chauffeur/gids plus een kok/camp assistant. Er zijn tafels en stoelen, koelkast, keukengerei, voedselvoorraad, etc. aan boord. Meehelpen met koken en afwassen wordt gewaardeerd. U neemt eigen drank(jes) mee.

Deze reizen kunnen ook na een self-drive reis gepland worden. Sommige reizen worden in twee richtingen gedaan.

Korte beschrijving voorbeeld 5031 - Overland groepsreis Kenia & Tanzania

Dit is een korte beschrijving van de reis. Bij de offerte ontvangt u meer informatie met precieze uitleg over wat wel en niet is inbegrepen en hoe de prijzen berekend worden.

Deze reis start in Dar-es-salam. Met de veerboot steekt u over naar het legendarische eiland Zanzibar, voorbeeld van de exotische en sterk door de Islam beïnvloedde Swahili cultuur die langs de hele kust van Oost-Afrika tot in het noorden van Mozambique zichtbaar is. U verblijft 2 dagen aan het strand in het noorden en een dag in Stone Town met zijn steegjes en markten.

Per boot terug naar het vasteland en door naar Bagamoyo, waar in het verleden de ongelukkig slavenkaravaans eindigden.

Dan een reisdag door weinig door toeristen bezochte gebieden met eindpunt in Arusha.

De volgende dagen (3 nachten) doet u in speciale 4×4 safari voertuigen met een dak dat omhoog kan een safari in het Serengeti National Park en de Ngorongoro Krater. Beide arken zijn bekend om de prachtige landschappen en de enorme aantallen dieren. Het beste wat Afrika te bieden heeft is komt hier samen in één groot ecosysteem.

Daarna terug naar Arusha en de volgende dag (via een drukke grenspost waar van alles te zien is) door naar Nairobi, de hoofdstad van Kenia.

Hier kunt u in- of uitstappen.

Dan gaat u opnieuw op safari (in een aangepast safarivoertuig waar het dak af kan) naar het wereldberoemde Masai Mara Game Reserve (2 nachten) en tenslotte een laatste dag safari in Lake Nakuru National Park, beroemd om de flamingo’s en pelikanen.

Op de laatste dag terug naar Nairobi waar nog een bezoek wordt gedaan aan het Nairobi Giraffe Centre plus een wildrit door het Nairobi National Park.

Prijsinformatie voorbeeld 5031 - Overland groepsreis Kenia & Tanzania

Reistijd in dit voorbeeld: hele jaar rond,  vertrek 34 x per maand

Minimaal 4, maximaal 18 personen per voertuig

Small Group – niet beschikbaar

Inclusief 12 ontbijten, 9 lunches, 9 diners

Vluchten inbegrepen: nee

COMBINATIE VASTE ACCOMMODATIE EN KAMPEREN

Tourprijs per persoon ZAR 32.700

Activity Package ZAR 14.050

Eenpersoonstoeslag ZAR 3.100

 

 

Overnachtingen

Accommodaties in deze voorbeeldreisAantal NachtenVerzorging