Safari met kajak
Nomadtours Afrika
Tent opzetten Afrika
Kajakken Mangroven
Kajakken rivier gids
Bootsafari Afrika olifant 2
Waterval Afrika 4
Kayakken Afrika
Kajakken Afrika 2
Tentenkamp Afrika

Voorbeeldreis 5030 – Overland groepsreis – Johannesburg naar Dar-es-Salam (door Botswana, Zambia, Malawi)

Drieweekse reis in fors reistempo door delen van Afrika waar u “self-drivend” niet kunt komen.  Start in Johannesburg, via de Okavango Delta in Botswana en de Victoria Watervallen naar Zambia.  Vervolgens met een stop aan Lake Malawi naar Dar-es-Salam, de krioelende Swahili hoofdstad van zuid-Tanzania (verlenging naar Zanzibar en/of noord-Tanzania en Kenia mogelijk).  U kunt ook starten in Dar-es-Salem en eindigen in Johannesburg, of in of uitstappen in Victoria Falls.

Te zien en te doen

In Afrika wordt met een overland groepsreis een reis met gids bedoeld die in flink tempo heel veel bezienswaardigheden aandoet, vaak in meerdere landen. Dit is dus het tegenovergestelde van een groepskampeersafari waarbij je juist over weinig afstand verplaatst (zie 5012). Wij werken voor de overland reizen samen met een gerenommeerde lokale partner die zeer veel routes en vertrekdata heeft.

De prijzen op deze detailpagina zijn in Zuid-Afrikaanse Rand en worden omgerekend naar Euro op het moment van factureren.
U betaalt dus nooit te veel.

Als globale koers kunt u op dit moment 14 aanhouden (dus ZAR prijs delen door 14 = Euro prijs).

Prijzen zijn inclusief  begeleiding, vervoer, overnachtingen, Activity Package, maaltijden. Dus vrijwel alles, behalve drankjes en vluchten. En eventuele overnachtingen voor/na de tour.

Kenmerken van Overlandreizen

U sluit aan bij een groep; de vertrekdata staan vast. Er zijn zeer veel vertrekdata. De meeste reizen gaan meerdere keren per maand.

Leeftijden lopen zeer uiteen, van ca. 20 tot dik in de 60 is normaal. Uitzonderingen jonger en ouder zijn er zeker ook. Er gaan zeker ook alleenreizenden mee.

De groepen zijn internationaal. Er zitten mensen uit de hele wereld in de groepen. De voertaal is Engels of eventueel Duits. Niet alleen is het leuk om met veel nationaliteiten op te trekken, het betekent ook dat de reizen bijna altijd doorgaan  (dit in tegenstelling tot veel Nederlandstalige groepsreizen!).

U kunt kiezen tussen kamperen en verblijf in eenvoudige vaste accommodatie. De route blijft gelijk dus in dezelfde groep kunnen deelnemers zitten die kamperen en andere die in vaste accommodatie slapen.

U kunt kiezen uit een kale tour prijs of de tour plus het excursiepakket, het zogenaamde Activity Package. Onze prijsvoorbeelden zijn gebaseerd op de tour inclusief het Activity package. Meer informatie over de prijzen in de offerte.

De normale groepsgrootte is maximaal 18 of 24 personen. Er zijn ook vertrekken met kleinere groepen, maximaal 12 personen.

U reist in een dichte vrachtwagen/truck die speciaal omgebouwd is voor overland groepsreizen. Er zijn grote ramen zodat iedereen goed zicht heeft. Het voertuig heeft geen air-co en de vering is stug.

Kamperen: U verblijft op openbare kampeerterreinen in ruime koepeltenten op behoorlijke dikke matrassen en zet zelf de tent op (met hulp indien nodig).  Kampeerspullen en de bagage gaan onderin de truck. Slaapzak en kussen kunt u zelf meenemen.

Vaste accommodatie: U slaapt in huisjes en guesthouses van eenvoudig niveau met eigen of soms gedeeld sanitair.

De overlandreizen staan onder leiding van een chauffeur/gids plus een kok/camp assistant. Er zijn tafels en stoelen, koelkast, keukengerei, voedselvoorraad, etc. aan boord. Meehelpen met koken en afwassen wordt gewaardeerd. U neemt eigen drank(jes) mee.

Deze reizen kunnen ook na een self-drive reis gepland worden. Sommige reizen worden in twee richtingen gedaan.

Korte beschrijving voorbeeld 5030 - Overland groepsreis Johannesburg naar Dar-es-Salam

Dit is een korte beschrijving van de reis. Bij de offerte ontvangt u meer informatie met precieze uitleg over wat wel en niet is inbegrepen en hoe de prijzen berekend worden.

Deze reis start in Johannesburg met een forse rit noordwaarts en een eerste overnachting op de grens met Botswana in het landschappelijk mooie Tuli Block. ’s Middags is er tijd voor een korte wildrit.

Opnieuw vaart maken met als eindbestemming Maun, de safarihoofdstad van Botswana. De kampeerders rijden vanaf daar de volgende dag naar de westkant van de delta waar ze per boot verder gaan dieper de Okavango Delta in. De gelukkigen die voor vaste accommodatie hebben betaald gaan per vliegtuigje naar een safari lodge dieper in de delta. Beide groepen doen activiteiten ter plaatse zoals wandelingen en kano-of boottocht op zoek naar dieren.

Na dit intermezzo terug de truck in en door naar Caprivistrip (onderdeel van Namibie) en vandaar door Chobe NP naar Kasane. ’s Middags is er een boat cruise op de rivier en de volgende ochtend een wildrit in het park.

Vandaar door naar het natuurschoon van de Victoria Watervallen. Behalve de watervallen zijn hier tal van actieve dingen te doen (niet inbegrepen).

Hier kunt u in- of uitstappen.

De volgende etappe eindigt in Lusaka, de drukke hoofdstad van Zambia. De wegen worden slechter en het klimaat meer sub-tropisch. Zambia is een heel groot land dus opnieuw een lange rit door mooie landschappen met als einddoel South Luangwa NP. Hier bezoekt u een textielproject (als het open is) en daarna door naar de rand van het park. Van hieruit kunt u een wildrit boeken in open voertuig (niet inbegrepen).

Opnieuw de truck in voor het volgende land, Malawi, vooral bekend om Lake Malawi, een soort strandbestemming in het binnenland van Afrika. Hier verblijft u meerdere dagen zodat u kunt rusten, zwemmen, snorkelen en eventueel nog een excursie doen.

Uitgerust door naar Tanzania, door prachtige landschappen met verblijf in de omgeving van de zuidelijke stad Iringa. Hiervandaan gaat u verder met als hoogtepunt van de dag een wildrit in Mikumi NP, één van de minder bekende (dus rustige) parken van dit prachtige land.

Tenslotte daalt u af naar de sub-tropische hitte van de Swahili kust en de warme Indische Oceaan. De tour eindigt in Dar-es-Salam.

Van hieruit gaan veel mensen door naar Zanzibar, of naar noord-Tanzania (Serengeti) en Kenia.

Prijsinformatie voorbeeld 5030 - Overland groepsreis Johannesburg naar Dar-es-Salam

Reistijd in dit voorbeeld: hele jaar rond,  vertrek 34 x per maand

Minimaal 4, maximaal 18 personen per voertuig

Small Group – alleen op bepaalde trajecten

Inclusief 17 ontbijten, 18 lunches, 16 diners

Vluchten inbegrepen: nee

KAMPEREN

Tourprijs per persoon ZAR 23.800

Activity Package ZAR 9.800

Eenpersoonstoeslag ZAR 630

VASTE ACCOMMODATIE

Tourprijs per persoon ZAR 32.100

Activity Package ZAR 17.540

Eenpersoonstoeslag ZAR 7.640

Het prijsverschil tussen de kampeerreis en de vaste accommodatie is bij deze reis groot i.v.m. de hoge kosten van lodges in de Okavango Delta. De kampeerders blijven aan de rand, de vaste accommodatie reizigers gaan per chartervlucht naar een lodge dieper in de delta.

 

 

 

Overnachtingen

Accommodaties in deze voorbeeldreisAantal NachtenVerzorging