Reisbeschrijving

Reis 5012: Groepskampeersafaris


Wat is een groepskampeersafari?

Dit zijn kampeerreizen in kleine groep met gids naar de mooiste natuurgebieden van Botswana. U verkent een relatief klein gebied grondig en trekt  in een open 4×4 voertuig van kampeerplek naar kampeerplek, dus u doet één continue wildrit. Dit is de safari zoals hij oorspronkelijk gedaan werd – lokaal staan ze ook bekend als “Mobile Safari“. Het zijn reizen met diepgang die een groot specialisme van de gids vereisen. Kamperen is wat ons betreft de ultieme manier om Afrika echt te ervaren – dichtbij de natuur, omringd door dieren, geluiden en geuren. Het is ook de meest duurzame manier van op safari gaan. Niet alleen zie je op deze manier het meest, je komt ook helemaal los van het dagelijks leven en de materiele overvloed. Wij werken met enkele gespecialiseerde lokale safaripartners voor deze groepskampeersafaris. Ze zijn er op meerdere niveau’s. Dit is het meest betaalbare basis niveau.

 

Kenmerken van de groepskampeersafari's op basis niveau

U sluit aan bij een groep; de vertrekdata staan vast. De groepen bestaan logischerwijs meestal uit gelijkstemde natuurliefhebbers. Wilt u absoluut niet in een groep reizen, neem dan contact op voor mobiele privé safaris.

Deze reizen kunnen ook voor of na een individuele self-drive reis gepland worden. Uw totale reis wordt dan dus deels groepsreis, deels individuele reis.

Uw reisgenoten komen uit de hele wereld; de voertaal is Engels.

De groepen zijn klein, maximaal 12 personen.

De safari staat onder leiding van een chauffeur/gids plus een kok/camp assistant

U reist in een open 4×4 voertuig met zicht rondom voor iedereen.

U trekt van plek naar plek, dus dagelijks maakt u continue wildritten.

Het voertuig heeft eeen trailer voor de kampeerspullen en uw bagage. De kampeeruitrusting is inbegrepen.

U slaapt in ruime koepeltenten op behoorlijke dikke matrassen en zet zelf de tent op (met hulp indien nodig).

Douche/toilet zijn los van de tent en u deelt die met reisgenoten. Natuurlijk, dat is niet ideaal, maar het is wel het aspect dat juist zeer bijdraagt aan de lage ecologische footprint van deze vorm van reizen. Is dit niettemin onoverkomelijk dan zijn er andere mogelijkheden waarbij u wel een eigen toilet en douche heeft.

Er zijn tafels en stoelen, koelkast, keukengerei, water, etc. aan boord. Slaapzak en kussen kunt u zelf meenemen of huren.

De maaltijden zijn verrassend lekker. Meehelpen met koken mag, maar hoeft niet. U neemt eigen drank(jes) mee.

U verblijft op privé kampeerplekken in de bush waar geen andere mensen zijn, en hier en daar op openbare kampeerterreinen.

Prijzen zijn inclusief  begeleiding, vervoer, overnachtingen, toegangsprijzen tot de parken (!), maaltijden. Dus vrijwel alles, behalve drankjes en vluchten. Bij de langere reizen gaat u ook per kano/boot tochten maken.

Het hoogseizoen is van juli t/m oktober; de overige maanden zijn laagseizoen

De reizen vertrekken ongeveer 2 x per maand 

Er zijn verschillende routes. De kortste route is 6 nachten. Daarnaast heeft u vóór vertrek een nacht in Maun of Kasane nodig.

Out in Africa - Bush Ways (23)

Prijzen zijn per persoon,  inclusief  begeleiding, vervoer, overnachtingen, maaltijden en toegangsprijzen tot de parken. Bij de langere reizen gaat u ook tochten maken per kano/boot. Vluchten (of ander vervoer naar begin- en eindpunt) kunnen wij wel regelen maar zijn nog niet inbegrepen in onderstaande prijzen. Veel mensen kiezen er voor om deze reizen in te bouwen in een langere individuele reis.

 

Starten vanuit Maun - vertrek 2024

6 nachten

Kalahari Central Kalahari Game Reserve – Maun
€ 1.460,00 € 1490,00 pp

7 nachten

Moremi Game Reserve – Chobe NP  – Livingstone/ Victoria Falls
€ 1.490,00 – 1.630,00

10 nachten

Okavango Delta – Moremi Game Reserve  – Chobe NP  – Livingstone/ Victoria Falls
€ 2.050,00 – 2.190,00

16 nachten

Bushman experience – Central Kalahari Game Reserve – Maun – Okavango Delta – Moremi Game Reserve  – Chobe NP  – Livingstone/ Victoria Falls
€ 3.290,00 – 3.480,00

Out in Africa - Bush Ways (8)

Starten vanuit Kasane- vertrek 2024

14 nachten

Chobe NP incl. sunset cruise – Makgadikgadi Salt Pans – Nxai Pan NP – Okavango Delta incl mokoro trip – Moremi Game Reserve – Chobe NP – Livingstone
€ 2.660,00 – 2.870,00

OUt in Africa - BUsh Ways (36)

OUt in Africa - BUsh Ways (29)

In onze offertes staat uitgebreide informatie over deze manier van reizen. Neem contact op om te bespreken welke aanpak het meest geschikt is voor u. Wij adviseren u graag vanuit eigen ervaring.

 

Route

Overnachtingen

Accommodaties in deze reis Aantal Nachten Verzorging
Reis 5012: Groepskampeersafaris

Gespecialiseerde kampeersafari Botswana

This year the African dream came true. However, it took quite some time to find the right organization. The well known travel firms did not offer what I wanted . So I turned the question around and told some smaller firms specialized in Africa what I was looking for, that is; small parties, professional guides, camping out in the bush, seeing many animals and few other tourists. As a result Out in Africa came up with a specialist safari from Botswana. They turned out to be an excellent choice.