Reisbeschrijving

Reis 2259: Mauritius & Zuid-Afrika 1

The best of all worlds: Mauritius + Safari + Kaapstad! Zeer geschikt voor honeymooners en bijvoorbeeld ook hardwerkende mensen die niet teveel vakantiedagen willen gebruiken. U ziet en doet in korte tijd zeer verschillende dingen en de aansluitingen zijn naadloos.

Reistijd in dit voorbeeld: april

Aantal personen in dit voorbeeld: 2

Vluchten inbegrepen: ja

Zie onderstaande tabel Accommodaties voor voorbeelden van accommodaties in deze prijsklasse. Hierboven, bij “Te Zien en Te Doen”, vindt u meer informatie over de diverse bezienswaardigheden op deze route.

U vliegt via Parijs naar bounty eiland Mauritius. In dit voorbeeld begint u in een luxe hotel met alle faciliteiten en uitstekend en stil strand. Eenmaal uitgerust gaat u vervolgens naar een bijzonder adres in het binnenland, waar u in zen-achtige omgeving verder geniet, maar overdag is er tijd voor fietstochten, wandelingen of een excursie.

Voor het tweede gedeelte van de reis vliegt u naar Zuid-Afrika en na aankomst rijdt u direct door in de richting van Krugerpark. Na één tussenstop bent u de volgende ochtend al vroeg in het park. U rijdt zelf een route door het park van het zuiden naar het midden.

Daar verlaat u het park voor de privé safari, in dit voorbeeld in Thornybush Private Game Reserve, een uitstekende plek om Afrika’s beroemde Big Five te zien (leeuw, luipaard, buffel, olifant, neushoorn).  Met een ranger en een tracker (spoorzoeker die voorop zit en de sporen leest) gaat u in een speciaal aangepast open safarivoertuig met vierwielaandrijving (4×4) op zoek naar dieren. De ranger vertelt veel over de dieren en de natuur in het algemeen en weet bijzondere ‘sightings’ natuurlijk beter te vinden dan wij als leken. Hij mag bovendien van de weg af en ook na donker nog rijden. Al met als is de kans dat u veel ziet op een dergelijke wildrit groter dan wanneer u zelf rondrijdt. De wildritten duren meestal 2 tot 3 uur en dagelijks gaat u twee keer op wildrit. Bij een verblijf van 2 nachten heeft u dus 4 wildritten. Bijkomend voordeel is dat in dergelijke privé lodges alle maaltijden en soms ook wandelingen zijn inbegrepen en de accommodatie vaak erg mooi en romantisch is. Het echte Out of Africa gevoel!

Na de laatste ochtendwildrit en het ontbijt vliegt u vanaf een vliegveldje dichtbij de lodge in één klap naar de andere kant van het land, voor het derde – opnieuw geheel andere – deel van de reis. In dit voorbeeld slaapt u in een centraal gelegen guesthouse in Kaapstad en na 3 drukke dagen daar verplaatst u voor de laatste overnachting naar een wijnboerderij bij Stellenbosch.

Tenslotte vliegt u vanuit Kaapstad terug naar huis.

Route

Overnachtingen

Accommodaties in deze reis Aantal Nachten Verzorging
Lux Grande Gaube - 5* 4 B&B
Lakaz Chamarel - 4* 2 DBB
Old Joe's Kaia 1 DBB
Kruger National Park 2 BO
KwaMbili Game Lodge 2 FBA
Cloud 9 Boutique Hotel 4 B&B
Knorhoek Country Guest House 1 B&B
B&B = Bed & breakfast = logies en ontbijt
DBB = Dinner, bed & breakfast (half pension)
BO = Bed only = alleen logies (d.w.z. alleen slapen, geen mogelijkheid tot koken; ontbijt e.d. wordt apart in rekening gebracht)
FBA = Vol pension + activiteiten (bijv. wildritten en/of wandelingen), meestal excl. drankjes