Reisbeschrijving

Reis 2258: Zuid-Afrika & Mauritius 2 – gezinsreis

Nog een Safari & Strand combinatie nu specifiek opgezet voor een gezin (maar voor 2 personen is het ook een prima optie). In Zuid-Afrika is er veel afwisseling met onder meer een privé safari, verblijf in Krugerpark en de Drakensbergen. Op Mauritius is een luxe hotel opgenomen op een beschut deel van het eiland. Wilt u meer safari, kijk dan ook naar voorbeeld 2257.

Reistijd in dit voorbeeld: juli

Aantal personen in dit voorbeeld: 4 (2 volwassenen, 2 kinderen 14 en 7 jaar)

Vluchten inbegrepen: ja

Zie onderstaande tabel Accommodaties voor voorbeelden van accommodaties in deze prijsklasse. Hierboven, bij “Te Zien en Te Doen”, vindt u meer informatie over de diverse bezienswaardigheden op deze route.

Na aankomst in Johannesburg wordt u opgewacht en naar uw hotel gebracht. De volgende ochtend wordt uw voertuig bezorgd. In dit voorbeeld gaan we uit van een kleine middenklasser, bijvoorbeeld een Toyota Avanza.

U begint met een mooie lodge aan de noord-west kant van de Panoramaroute. U kunt hier zelf naar de beroemde uitkijkpunten rijden (bijv. God’s Window, Bourke’s Luck, Three Rondavels).

Volgende stop is de privé safari, in dit voorbeeld in Thornybush Private Game Reserve, een uitstekende plek om Afrika’s beroemde Big Five te zien (leeuw, luipaard, buffel, olifant, neushoorn).  Met een ranger en een tracker (spoorzoeker die voorop zit en de sporen leest) gaat u in een speciaal aangepast open safarivoertuig met vierwielaandrijving (4×4) op zoek naar dieren. De ranger vertelt veel over de dieren en de natuur in het algemeen en weet bijzondere ‘sightings’ natuurlijk beter te vinden dan wij als leken. Hij mag bovendien van de weg af en ook na donker nog rijden. Al met als is de kans dat u veel ziet op een dergelijke wildrit groter dan wanneer u zelf rondrijdt. De wildritten duren meestal 2 tot 3 uur en dagelijks gaat u twee keer op wildrit. Bij een verblijf van 2 nachten heeft u dus 4 wildritten. Bijkomend voordeel is dat in dergelijke privé lodges alle maaltijden en soms ook wandelingen zijn inbegrepen en de accommodatie vaak erg mooi en romantisch is. Het echte Out of Africa gevoel!

Nu u enigszins begrijpt waar u op moet letten en wat wel en niet te doen op safari, gaat u 2 dagen zelf rijden in het wereldberoemde Kruger National Park. U rijdt door het park van het centrum naar het zuiden en verblijft onderweg in de handige Rest Camps. Indien u tijdig boekt kunnen wij de leukste voor u boeken – elk jaar reizen wij zelf door Kruger dus we kennen het goed!

Volgende bestemming is Swaziland. U verblijft hier in zogenaamde bijenkorfhuisjes in een natuurpark maar Swaziland is ook bekend om de meer cultureel getinte activiteiten die u overdag kunt doen. U kunt bijvoorbeeld een dorp bezoeken of één van de kaarsenfabriekjes. Het is ook een goede plek om een fietstocht te maken.

Na Swaziland steekt u door naar de St. Lucia Wetlands (Isimangaliso) en de prachtige Indische Oceaan.  Hier kunt u bijvoorbeeld een boottocht maken in de natte natuurgebieden of een boottocht op zee.

Dan volgt weer een klassieke bushveld  safari bestemming, het Hluhuwe-Umfolozi park (hoe je dit uitspreekt staat in de offerte ;-). Onze favoriet is het eenvoudige zuidelijk rest camp waar bijzondere “tented” safari units zijn. U moet hier dan wel zelf koken. Wilt u dat echt niet dan is Hilltop, het noordelijke kamp, beter geschikt.

Afscheid van de bush en een mooie rit dwars door Zululand. Het is leuk om van tevoren te lezen over de geschiedenis van Zuid-Afrika. Ooit vochten hier de Zulu’s tegen andere stammen (waaronder de Swazi’s) , Zulu’s tegen Afrikaners, Zulu’s tegen de Engelsen en de Afrikaners tegen de Engelsen. Wilt u hier meer van zien dan heeft u een dag extra nodig en regelen wij een lokale gids.

Dan komt u aan in de prachtige Drakensbergen waar u heerlijk kunt wandelen en genieten van de vergezichten, en van een geheel verzorgd einde van uw verblijf in Zuid-Afrika. Voor de kinderen worden er elke avond spelletjes gedaan. Met enige planning is het ook mogelijk om ons scholenproject te bezoeken.

Dan rijdt u terug naar Johannesburg voor een tussenovernachting en vervolgens vliegt u naar Mauritius. Hier kunt u bijkomen van alle indrukken aan het strand van uw prachtige hotel. Voor de actievelingen is er echter ook van alles te doen, bijvoorbeeld tal van watersporten of excursies het binnenland in. In dit voorbeeld hebben wij een mooi hotel van een wat hoger niveau aan de noordwestelijke kant van het eiland opgenomen. Transfers van en naar het hotel zijn inbegrepen.

Tenslotte vliegt u via Parijs terug naar huis.

Route

Overnachtingen

B&B = Bed & breakfast = logies en ontbijt
DBB = Dinner, bed & breakfast (half pension)
FBA = Vol pension + activiteiten (bijv. wildritten en/of wandelingen), meestal excl. drankjes
BO = Bed only = alleen logies (d.w.z. alleen slapen, geen mogelijkheid tot koken; ontbijt e.d. wordt apart in rekening gebracht)
SC = Self-catering (d.w.z. slapen plus eenvoudige kookgelegenheid)
FB = Full Board = vol pension