Reisbeschrijving

Reis 2255: Zuid-Afrika en Seychellen 3 – middenklasse langer

Voorbeeld van een heerlijke reis met goede safari plus een goed hotel op de Seychellen. Wilt u een lagere reissom, kijk dan naar voorbeeld 2253 (een kortere reis en een eenvoudiger hotel op de Seychellen) of naar 2254 (kortere reis met middenklasse hotel).

Reistijd in dit voorbeeld: april

Aantal personen in dit voorbeeld: 2

Vluchten inbegrepen: ja

Zie onderstaande tabel Accommodaties voor voorbeelden van accommodaties in deze prijsklasse. Hierboven, bij “Te Zien en Te Doen”, vindt u meer informatie over de diverse bezienswaardigheden op deze route.

Na aankomst in Johannesburg wordt u opgewacht en naar uw hotel gebracht. De volgende ochtend wordt uw voertuig bezorgd. In dit voorbeeld gaan we uit van een klein middenklasser, bijvoorbeeld Toyota Avanza (met automaat).

Dan gaat u op weg voor de eerste rit met eindpunt in een mooie lodge in de natuur.

Vervolgens door voor de privé safari, in dit voorbeeld in Sabi Sands Game Reserve, één van de beste reservaten in Zuidelijk Afrika en een uitstekende plek om Afrika’s beroemde Big Five te zien (leeuw, luipaard, buffel, olifant, neushoorn).  Met een ranger en een tracker (spoorzoeker die voorop zit en de sporen leest) gaat u in een speciaal aangepast open safarivoertuig met vierwielaandrijving (4×4) op zoek naar dieren. De ranger vertelt veel over de dieren en de natuur in het algemeen en weet bijzondere ‘sightings’ natuurlijk beter te vinden dan wij als leken. Hij mag bovendien van de weg af en ook na donker nog rijden. Al met als is de kans dat u veel ziet op een dergelijke wildrit groter dan wanneer u zelf rondrijdt. De wildritten duren meestal 2 tot 3 uur en dagelijks gaat u twee keer op wildrit. Bij een verblijf van 2 nachten heeft u dus 4 wildritten. Bijkomend voordeel is dat in dergelijke privé lodges alle maaltijden en soms ook wandelingen zijn inbegrepen en de accommodatie vaak erg mooi en romantisch is. Het echte Out of Africa gevoel!

Na deze ervaring koerst u zuidwaarts. U start met een echte reisdag met einde in een leuke herberg in Swaziland.

Vervolgens komt u aan bij de kust. Het dorp St. Lucia  geeft toegang tot het moerasachtige kustgebied de Isimangaliso Wetlands (voorheen bekend als de St. Lucia Wetlands). Hier is veel te doen. U kunt bijvoorbeeld boottochten maken op de rivier op zoek naar nijlpaarden en krokodillen, of op zee op zoek naar dolfijnen en walvissen.

Via een mooie tocht door Zululand en een verrassend goede boerderijovernachting bereikt u de Drakensbergen. Hier kunt u prachtige wandelingen maken of simpelweg genieten van de rust en de uitzichten.

Na de lunch rijdt u terug naar Johannesburg waar u overnacht en het voertuig inlevert.

U rijdt naar het vliegveld ten oosten van Johannesburg waar u de auto inlevert. Dan vervolgens vliegt u rechtstreeks naar de Seychellen. Hier wordt u opgewacht en naar uw hotel gebracht. In dit geval kiezen we voor fraai en bekend hotel aan het strand.

Na bijna een week ter plaatse vliegt u vanaf de Seychellen met één tussenstop (bijvoorbeeld in Abu Dhabi, Nairobi, Parijs of Dubai) terug naar huis.

Route

Overnachtingen

Accommodaties in deze reis Aantal Nachten Verzorging
Airport Game Lodge 1 B&B
Iketla Lodge 1 B&B
Elephant Plains Lodge 3 FBA
Foresters Arms 1 DBB
Forest Lodge 2 B&B
Lennox Guest House 1 DBB
Montusi Mountain Lodge 2 DBB
Airport Game Lodge 1 B&B
The H Resort Beau Vallon Beach 6 B&B
B&B = Bed & breakfast = logies en ontbijt
FBA = Vol pension + activiteiten (bijv. wildritten en/of wandelingen), meestal excl. drankjes
DBB = Dinner, bed & breakfast (half pension)