Reisbeschrijving

Reis 2253: Zuid-Afrika + Seychellen 1 – basis niveau

Out in Africa kan talloze “Safari & Strand” combinaties bedenken. Met name wanneer het in Afrika relatief wat koeler is, is de combinatie Zuid-Afrika + Seychellen zeer populair. De Seychellen liggen namelijk vlak bij de evenaar en daarom is het er vrijwel het hele jaar rond goed strandweer. Bovendien zijn de stranden mooi en de lokale cultuur is een interessante smeltkroes. Dit is een voorbeeld van een korte verwenreis. Wilt u het luxer hebben, kijk dan naar voorbeeld 2254 en 2255.

Reistijd in dit voorbeeld: augustus

Aantal personen in dit voorbeeld: 2

Vluchten inbegrepen: ja

Zie onderstaande tabel Accommodaties voor voorbeelden van accommodaties in deze prijsklasse. Hierboven, bij “Te Zien en Te Doen”, vindt u meer informatie over de diverse bezienswaardigheden op deze route.

Na aankomst in Johannesburg wordt u opgewacht en naar uw hotel gebracht. De volgende ochtend wordt uw voertuig bezorgd. In dit voorbeeld gaan we uit van een eenvoudige huurauto bijvoorbeeld Volkswagen Polo.

Dan gaat u op weg voor de eerste rit met eindpunt in een mooie lodge in de natuur.

Vervolgens door voor de privé safari, in dit voorbeeld in Thornybush Private Game Reserve, een uitstekende plek om Afrika’s beroemde Big Five te zien (leeuw, luipaard, buffel, olifant, neushoorn).  Met een ranger en een tracker (spoorzoeker die voorop zit en de sporen leest) gaat u in een speciaal aangepast open safarivoertuig met vierwielaandrijving (4×4) op zoek naar dieren. De ranger vertelt veel over de dieren en de natuur in het algemeen en weet bijzondere ‘sightings’ natuurlijk beter te vinden dan wij als leken. Hij mag bovendien van de weg af en ook na donker nog rijden. Al met als is de kans dat u veel ziet op een dergelijke wildrit groter dan wanneer u zelf rondrijdt. De wildritten duren meestal 2 tot 3 uur en dagelijks gaat u twee keer op wildrit. Bij een verblijf van 2 nachten heeft u dus 4 wildritten. Bijkomend voordeel is dat in dergelijke privé lodges alle maaltijden en soms ook wandelingen zijn inbegrepen en de accommodatie vaak erg mooi en romantisch is. Het echte Out of Africa gevoel!

Na de laatst ochtendrit en het ontbijt verlaat u de bush. Onderweg is er tijd voor een bezoek aan diverse onderdelen van de Panoramaroute. De laatste overnachting is in een mooie lodge nog midden in de natuur.

U rijdt naar het vliegveld ten oosten van Johannesburg waar u de auto inlevert. Dan vervolgens vliegt u rechtstreeks naar de Seychellen. Hier wordt u opgewacht en naar uw hotel gebracht. In dit geval kiezen we voor een zeer betaalbaar niet te grootschalig resort op loopafstand van het strand.

Na bijna een week ter plaatse vliegt u vanaf de Seychellen met één tussenstop (bijvoorbeeld in Abu Dhabi, Nairobi, Parijs of Dubai) terug naar huis.

Route

Overnachtingen

Accommodaties in deze reis Aantal Nachten Verzorging
Airport Game Lodge 1 B&B
Iketla Lodge 1 DBB
KwaMbili Game Lodge 2 FBA
Old Joe's Kaia 1 DBB
Augerine Hotel 6 DBB
B&B = Bed & breakfast = logies en ontbijt
DBB = Dinner, bed & breakfast (half pension)
FBA = Vol pension + activiteiten (bijv. wildritten en/of wandelingen), meestal excl. drankjes