Reisbeschrijving

Reis 2257: Zuid-Afrika & Mauritius 1

Voorbeeld van een route door het stille noorden van Zuid-Afrika met een lange route door Krugerpark. Met andere woorden veel safari! Daarna vliegt u naar Mauritius voor een heerlijk verblijf op dit bounty island.

Reistijd in dit voorbeeld: september

Aantal personen in dit voorbeeld: 2

Vluchten inbegrepen: ja

Zie onderstaande tabel Accommodaties voor voorbeelden van accommodaties in deze prijsklasse. Hierboven, bij “Te Zien en Te Doen”, vindt u meer informatie over de diverse bezienswaardigheden op deze route.

Na aankomst in Johannesburg wordt u opgewacht en naar uw hotel gebracht. De volgende ochtend wordt uw voertuig bezorgd. In dit voorbeeld gaan we uit van een kleine middenklasser, bijvoorbeeld een Toyota Avanza.

Dan op weg naar het eerste nationale park van deze reis. In de Waterbergen ten noorden van Johannesburg is het Marakele National Park. Hier slaapt u in spannende (tented) safari units aan het meer en kunt u zelf koken/braaien bij de tent. Bij de receptie kunt u wildritten boeken maar de meeste mensen gaan hier zelf rijden op zoek naar dieren en vogels.

Volgende stop is in het uiterste noorden van het land op het drielandenpunt Zuid-Afrika/ Botswana/ Zimbabwe. Het Mapungubwe National Park heeft veel dieren en is ook landschappelijk mooi met o.a. prachtige oude bomen, waaronder de baobab.  De huisjes zijn relatief nieuw en dus van goed niveau.

Vervolgens door het land van de Venda naar het Kruger  National Park. U begint in het stille noorden met een bijzonder privé safari. De lodge ligt binnen de grenzen van het nationale park maar heeft bijzondere afspraken heeft een samenwerkingsverband met de lokale gemeenschap. U gaat dagelijks tweemaal met een ranger in open 4×4 voertuig op zoek naar dieren. Verder  staat dit ongerepte en landschappelijk ruige gebied bekend om de goede wildwandelingen.

Met heel vele nieuwe kennis over de bush gaat u vervolgens zelf op safari in het Krugerpark. U rijdt een langzame route van Rest Camp naar Rest Camp genietend van het langzaam veranderende landschap en de vele dieren.

Aan de zuidkant verlaat u het park en dan begint het meer luxe gedeelte van de reis. De laatste twee nachten in Zuid-Afrika verblijft u in een mooi guesthouse aan de zuidkant van de Panoramaroute.

Normaal is er een tussenovernachting nodig bij het vliegveld van Johannesburg de avond voor uw vlucht naar Mauritius. Daar aangekomen wordt u naar uw hotel gebracht. In dit prijsvoorbeeld hebben we gekozen voor een middenklasse hotel aan de beschutte noord-oostkant van het eiland.  Hier heeft u nog bijna een week om te genieten van strand en zon. En van het binnenland dat diverse mooie plekken heeft en waar u meer ziet van de verbazingwekkend gemêleerde bevolking en hun culturen.

Tenslotte vliegt u vanaf Mauritius via één tussenstop (meestal in Parijs) terug naar huis.

Route

Overnachtingen

Accommodaties in deze reis Aantal Nachten Verzorging
Airport Game Lodge 1 B&B
Marakele National Park 2 BO
Mapungubwe National Park 2 BO
Pafuri Camp 2 FBA
Kruger National Park 4 BO
Plumbago Guesthouse 2 B&B
Airport Game Lodge 1 B&B
Pointe aux Biches - 4* 5 DBB
B&B = Bed & breakfast = logies en ontbijt
BO = Bed only = alleen logies (d.w.z. alleen slapen, geen mogelijkheid tot koken; ontbijt e.d. wordt apart in rekening gebracht)
FBA = Vol pension + activiteiten (bijv. wildritten en/of wandelingen), meestal excl. drankjes
DBB = Dinner, bed & breakfast (half pension)