Reisbeschrijving

Reis 2204: Zuid-Afrika + Mozambique – comfort niveau

Vierde voorbeeld van ongeveer dezelfde de Safari + Strand route door Zuid-Afrika en Mozambique, maar dan met uitsluitend middenklasse en comfort niveau accommodatie, waaronder een privé safari in Sabi Sands.  U gaat in deze versie terug niet door Swaziland maar langs de zuidkant van Kruger National Park. Deze route staat in 4 versies op de website: comfort niveau (dit voorbeeld);  kamperen (2201), basis accommodatie (2002), mix van basis en middenklasse accommodatie (2203). Het is mogelijk de route andersom te rijden of te verlengen.

Reistijd in dit voorbeeld: juli

Aantal personen in dit voorbeeld: 2

Vluchten inbegrepen: ja

Zie onderstaande tabel Accommodaties voor voorbeelden van accommodaties in deze prijsklasse. Hierboven, bij “Te Zien en Te Doen”, vindt u meer informatie over de diverse bezienswaardigheden op deze route.

Na aankomst in Johannesburg wordt u opgewacht en naar uw hotel gebracht. De volgende ochtend wordt uw voertuig bezorgd. In dit voorbeeld gaan we uit van een stevige 4×4 (bijvoorbeeld Ford Ranger). Hiermee kunt u goed over de wegen in Mozambique rijden en u kunt dan ook gebruik maken van de stille, afgelegen weggetjes in Krugerpark.

U rijdt eerst naar de Panoramaroute. U kunt hier zelf naar de beroemde uitkijkpunten rijden (bijv. God’s Window, Bourke’s Luck, Three Rondavels) en/of één van de vele excursies en activiteiten doen die in deze omgeving worden aangeboden.

Daarna gaat u 4 volle dagen op safari. Eerst naar een privé safari lodge, bijvoorbeeld in Sabi Sand Private Game Reserve, een uitstekende plek om Afrika’s beroemde Big Five te zien (leeuw, luipaard, buffel, olifant, neushoorn).  Met een ranger en een tracker (spoorzoeker die voorop zit en de sporen leest) gaat u in een speciaal aangepast open safarivoertuig met vierwielaandrijving (4×4) op zoek naar dieren. De ranger vertelt veel over de dieren en de natuur in het algemeen en weet bijzondere ‘sightings’ natuurlijk beter te vinden dan wij als leken. Hij mag bovendien van de weg af en ook na donker nog rijden. Al met als is de kans dat u veel ziet op een dergelijke wildrit groter dan wanneer u zelf rondrijdt. De wildritten duren meestal 2 tot 3 uur en dagelijks gaat u twee keer op wildrit. Bij een verblijf van 2 nachten heeft u dus 4 wildritten. Bijkomend voordeel is dat in dergelijke privé lodges alle maaltijden en soms ook wandelingen zijn inbegrepen en de accommodatie vaak erg mooi en romantisch is. Het echte Out of Africa gevoel!

Daarna gaat u nog 2 dagen zelf rijden in het wereldberoemde Kruger National Park. U slaapt hier in eenvoudige huisjes en kunt zelf koken/braaien of u maakt gebruik van het kamprestaurant.  Vindt u dit te primitief dan kunnen het vervangen door accommodatie van hoger niveau – het is maatwerk.

In het park is een grens overgang naar Mozambique en die is veel stiller dan de grote grensovergang ter hoogte van Maputo. U komt dan uit in Limpopo National Park. Samen met Kruger NP (en Gonarezhoe NP in Zimbabwe) vormt dit het Great Limpopo Transfrontier Park, één van de succesvolle initiatieven van de Peace Parks Foundation die probeert versnipperde natuurgebieden in grensgebieden te integreren en daarbij de lokale gemeenschappen sterk betrekt. Hoewel er aan de Mozambicaanse kant minder dieren zijn, is het  ongerept en een leuke manier om door te steken naar de kust.

Daar aangekomen koerst u noordwaarts naar Inhambane/ Tofo, een populair strandcentrum. Hier heeft u meerdere dagen om te genieten van het strand.  U verblijft in een mooi guesthouse. Het een prima plek om te snorkelen en te duiken. Met enig geluk ziet u hier de beroemde walvishaaien (maar de beste tijd is van oktober tot maart).

Vervolgens rijdt u langs de kust zuidwaarts met een tussenstop van twee dagen bij de volgende lodge. Daarna terug nar Zuid-Afrika waar u nog twee dagen verblijft in een prachtige lodge aan de zuidgrens van Krugerpark. Hiervandaan kunt u nog éénmaal op safari of u kunt gaan golven, bijvoorbeeld op de beroemde Leopard Creek Golf Course.

Op de dag van vertrek rijdt u ’s middags op uw gemak over goede snelwegen naar het vliegveld ten oosten van Johannesburg.

Heeft u meer tijd dan is een voor de hand liggende verlenging zuidwaarts rijden door Swaziland en terug in Zuid-Afrika door naar de omgeving van St.Lucia/ Isimangaliso Wetlands of de Drakensbergen – of Durban en Kaapstad?

Route

Overnachtingen

Accommodaties in deze reis Aantal Nachten Verzorging
Airport Game Lodge 1 B&B
Iketla Lodge 2 DBB
Elephant Plains Lodge 2 FBA
Kruger National Park 2 BO
Covane Lodge 1 B&B
Sunset Beach Lodge 1 SC
Baia Sonambula Guesthouse 5 B&B
Naara Eco Lodge & Spa 2 B&B
Buhala Lodge 2 B&B
B&B = Bed & breakfast = logies en ontbijt
DBB = Dinner, bed & breakfast (half pension)
FBA = Vol pension + activiteiten (bijv. wildritten en/of wandelingen), meestal excl. drankjes
BO = Bed only = alleen logies (d.w.z. alleen slapen, geen mogelijkheid tot koken; ontbijt e.d. wordt apart in rekening gebracht)
SC = Self-catering (d.w.z. slapen plus eenvoudige kookgelegenheid)