Reisbeschrijving

Reis 2202: Zuid-Afrika + Mozambique – basis niveau

Is kamperen een stap te primitief maar u wilt de kosten schappelijk houden, dan is dit de juiste reis voor self-drive combinatie Zuid-Afrika (safari, cultuur) + Mozambique (strand, snorkelen, duiken). Het is een bijzondere route – u rijdt onder meer dwars door Krugerpark en het nog zeer authentieke Mozambikaanse binnenland en u rijdt via Swaziland terug. Dit voorbeeld gaat uit van reizen in de Afrikaanse winter (juli-augustus). Dan zijn de strandcondities in Mozambique vaak net wat beter dan in Zuid-Afrika zelf.  Deze route staat in 4 versies op de website: basis niveau (dit voorbeeld);  kamperen (2201), verblijf in een mix van basis en middenklasse accommodatie (2203) en idem met verblijf op comfort niveau (2204). Het is mogelijk de route andersom te rijden of te verlengen.

Reistijd in dit voorbeeld: juli

Aantal personen in dit voorbeeld: 2

Vluchten inbegrepen: ja

Zie onderstaande tabel Accommodaties voor voorbeelden van accommodaties in deze prijsklasse. Hierboven, bij “Te Zien en Te Doen”, vindt u meer informatie over de diverse bezienswaardigheden op deze route.

Na aankomst in Johannesburg wordt u opgewacht en naar uw hotel gebracht. De volgende ochtend wordt uw voertuig bezorgd. In dit voorbeeld gaan we uit van een stevige 4×4 (bijvoorbeeld Ford Ranger). Hiermee kunt u goed over de wegen in Mozambique rijden en u kunt dan ook gebruik maken van de stille, afgelegen weggetjes in Krugerpark.

U rijdt eerst naar de Panoramaroute. U kunt hier zelf naar de beroemde uitkijkpunten rijden (bijv. God’s Window, Bourke’s Luck, Three Rondavels) en/of één van de vele excursies en activiteiten doen die in deze omgeving worden aangeboden.

Daarna gaat u 4 volle dagen naar het wereldberoemde Kruger National Park. U rijdt door het park van zuid naar noord en u verblijft onderweg eenvoudige huisjes in de zogenaamde Rest Camps. U kunt he zelf koken/braaien of u kunt in de grotere kampen gebruik maken van de restaurants. Indien u tijdig boekt kunnen wij de leukste kampen en huisjes voor u boeken – elk jaar reizen wij zelf door Kruger, dus we kennen het goed!

In het park is een grens overgang naar Mozambique en die is veel stiller dan de grote grensovergang ter hoogte van Maputo. U komt dan uit in Limpopo National Park. Samen met Kruger NP (en Gonarezhoe NP in Zimbabwe) vormt dit het Great Limpopo Transfrontier Park, één van de succesvolle initiatieven van de Peace Parks Foundation die probeert versnipperde natuurgebieden in grensgebieden te integreren en daarbij de lokale gemeenschappen sterk betrekt. Hoewel er aan de Mozambicaanse kant minder dieren zijn, is het  ongerept en een leuke manier om door te steken naar de kust.

Daar aangekomen koerst u noordwaarts naar Inhambane/ Tofo, een populair strandcentrum. Hier heeft u meerdere dagen om te genieten van het strand.  U verblijft in een kleinschalig guesthouse. Het een prima plek om te snorkelen en te duiken. Met enig geluk ziet u hier de beroemde walvishaaien (maar de beste tijd is van oktober tot maart).

Vervolgens rijdt u langs de kust zuidwaarts met een tussenstop. Voorbij Maputo is weer een stille grenspost. Deze komt uit in Swaziland en hier kunt u nog twee dagen op safari in het Hlane National Park.  Tenslotte terug naar Zuid-Afrika en daar rijdt u via een laatste boerderijadres op het platteland terug naar het vliegveld ten oosten van Johannesburg.

Heeft u meer tijd dan is een voor de hand liggende verlenging zuidwaarts rijden door Swaziland en terug in Zuid-Afrika door naar de omgeving van St.Lucia/ Isimangaliso Wetlands of de Drakensbergen – of Durban en Kaapstad?

Route

Overnachtingen

Accommodaties in deze reis Aantal Nachten Verzorging
Airport Game Lodge 1 B&B
Gecko Lodge 2 B&B
Kruger National Park 4 BO
Covane Lodge 1 B&B
Sunset Beach Lodge 1 SC
Corasiida Guesthouse 5 BO
Laguna Camp 1 BO
Hlane Royal National Park 2 BO
Drinkwater Guest Farm 1 B&B
B&B = Bed & breakfast = logies en ontbijt
BO = Bed only = alleen logies (d.w.z. alleen slapen, geen mogelijkheid tot koken; ontbijt e.d. wordt apart in rekening gebracht)
SC = Self-catering (d.w.z. slapen plus eenvoudige kookgelegenheid)