Reisbeschrijving

Reis 2201: Zuid-Afrika + Mozambique – kamperen

De self-drive combinatie Zuid-Afrika (safari, cultuur) + Mozambique (strand, snorkelen, duiken) wordt steeds vaker gemaakt. Het is een bijzondere route – u rijdt onder meer dwars door Krugerpark en het nog zeer authentieke Mozambikaanse binnenland en u rijdt via Swaziland terug. Dit voorbeeld gaat uit van reizen in de Afrikaanse winter (juli-augustus). Dan zijn de strandcondities in Mozambique vaak net wat beter dan in Zuid-Afrika zelf. Deze route staat in 4 versies op de website: kamperen (dit voorbeeld); dezelfde route in basis accommodatie (2202), idem met verblijf in een mix van basis en middenklasse accommodatie (2203) en idem met verblijf op comfort niveau (2204). Het is mogelijk de route andersom te rijden of te verlengen.

Reistijd in dit voorbeeld: juli

Aantal personen in dit voorbeeld: 2

Vluchten inbegrepen: ja

Zie onderstaande tabel Accommodaties voor voorbeelden van accommodaties in deze prijsklasse. Hierboven, bij “Te Zien en Te Doen”, vindt u meer informatie over de diverse bezienswaardigheden op deze route.

Na aankomst in Johannesburg staat uw kampeervoertuig klaar. In dit voorbeeld is het een Toyota Single Cabine 4×4 voertuig met volledige kampeeruitrusting en tent op het dak. Wilt u liever een voertuig waarbij u in de achterbak slaapt (het bed klapt dan zijwaarts uit) of een traditionele camper dan kan dat ook.

U rijdt eerst naar de Panoramaroute. U kunt hier zelf naar de beroemde uitkijkpunten rijden (bijv. God’s Window, Bourke’s Luck, Three Rondavels) en/of één van de vele excursies en activiteiten doen die in deze omgeving worden aangeboden.

Daarna gaat u 4 volle dagen naar het wereldberoemde Kruger National Park. U rijdt door het park van zuid naar noord en u verblijft onderweg op de (behoorlijk goede) kampeerplaatsen bij de zogenaamde Rest Camps. Indien u tijdig boekt kunnen wij de leukste voor u boeken – elk jaar reizen wij zelf door Kruger, dus we kennen het goed!

In het park is een grens overgang naar Mozambique en die is veel stiller dan de grote grensovergang ter hoogte van Maputo. U komt dan uit in Limpopo National Park. Samen met Kruger NP (en Gonarezhoe NP in Zimbabwe) vormt dit het Great Limpopo Transfrontier Park, één van de succesvolle initiatieven van de Peace Parks Foundation die probeert versnipperde natuurgebieden in grensgebieden te integreren en daarbij de lokale gemeenschappen sterk betrekt. Hoewel er aan de Mozambicaanse kant minder dieren zijn, is het  ongerept en een leuke manier om door te steken naar de kust.

Daar aangekomen koerst u noordwaarts naar Inhambane/ Tofo, een populair strandcentrum. Hier heeft u meerdere dagen om te genieten van het strand. Ook is het een prima plek om te snorkelen en te duiken. Met enig geluk ziet u hier de beroemde walvishaaien (maar de beste tijd is van oktober tot maart).

Vervolgens rijdt u langs de kust zuidwaarts met een tussenstop. Voorbij Maputo is weer een stille grenspost. Deze komt uit in Swaziland en hier kunt u nog twee dagen op safari in het Hlane National Park.  Tenslotte terug naar Zuid-Afrika en daar rijdt u via een laatste boerderijadres op het platteland terug naar het vliegveld ten oosten.

Heeft u meer tijd dan is een voor de hand liggende verlenging zuidwaarts rijden door Swaziland en terug in Zuid-Afrika door naar de omgeving van St.Lucia/ Isimangaliso Wetlands of de Drakensbergen – of Durban en Kaapstad?

Route

Overnachtingen

Accommodaties in deze reis Aantal Nachten Verzorging
Airport Game Lodge 1 B&B
Forever Resorts Blyde Canyon 2 CAM
Kruger National Park 4 CAM
Covane Lodge 1 CAM
Sunset Beach Lodge 1 CAM
Jeff's Palm Resort 5 CAM
Laguna Camp 1 CAM
Hlane Royal National Park 2 CAM
Drinkwater Guest Farm 1 B&B
B&B = Bed & breakfast = logies en ontbijt
CAM = Kamperen