Reisbeschrijving

Reis 2105: Botswana – VicFalls – Kaapstad – Tuinroute & Strand

Een bijzondere route van 3,5 week voor de liefhebber van natuur, cultuur en strand. Dit voorbeeld is inclusief een fly-in safari in de Okavango Delta, een bezoek aan Victoria Falls en alle benodigde lokale vluchten. Heeft u maar 3 weken kijk dan naar het reisvoorbeeld 2104 (zonder Tuinroute & strand).

Reistijd in dit voorbeeld: april

Aantal personen in dit voorbeeld: 2

Vluchten inbegrepen: ja

Zie onderstaande tabel Accommodaties voor voorbeelden van accommodaties in deze prijsklasse. Hierboven, bij “Te Zien en Te Doen”, vindt u meer informatie over de diverse bezienswaardigheden op deze route.

Na aankomst in Johannesburg wordt u opgewacht en naar uw hotel gebracht. De volgende ochtend wordt uw voertuig bezorgd. In dit voorbeeld gaan we uit van een kleine middenklasser, bijvoorbeeld een Toyota Avanza.

De eerste twee dagen maakt u kilometers noordwaarts richting Botswana. Via twee tussenstoppen komt u aan in Kasane en het Chobe National Park. U verblijft hier in een mooie lodge aan het water en kunt ter plaatse activiteiten regelen als wildritten in het park, of (zeer aanbevolen) een “sunset cruise” op de machtige Chobe rivier. Als u geluk heeft zwemmen de olifanten voor de boot over (van de Botswaanse naar de Namibische kant van de rivier).

Vanuit Kasane wordt u (via twee grensovergangen) gebracht naar Zimbabwe, naar de Victoria Falls. U heeft hier ruim voldoende tijd om de watervallen te zien en eventueel één van de vele activiteiten te doen die u via de lodge kunt regelen (bijv. een helikoptervlucht).

Dan terug naar Botswana en via Nata naar een mooie lodge in safaridorp Maun. U levert uw auto in en vliegt diep de Okavango Delta in  – de vluchten zijn kort maar schitterend. Eenmaal aangekomen bent u onder de hoede van de gastvrije teams die de lodges runnen en natuurlijk zijn alle maaltijden en safariactiviteiten hier inbegrepen. In dit voorbeeld zijn dit wateractiviteiten en wandelingen. Wilt u ook wildritten kunnen maken dan kiezen we een lodge die in een gemengd droog/nat gedeelte ligt. Deze zijn meestal iets duurder.

Via de tweede mooie chartervlucht terug naar Maun en vandaar neemt u een lijnvlucht naar Kaapstad, een spectaculaire verandering op één dag! U heeft hier weer de beschikking over een eigen auto, bijvoorbeeld een Chevrolet Aveo met automaat. In dit voorbeeld begint u in een historische B&B in het centrum van Stellenbosch. Hier kunt genieten de wijnlandgoederen, terrasjes, picknicks en uitstekende restaurants.

Daarna door naar een B&B in Kaapstad, prachtig gelegen met uitzicht over de Atlantische Oceaan. U heeft voldoende tijd voor alle bezienswaardigheden zowel buiten de stad als in het centrum. Veel kunt u zelf doen maar wilt u liever begeleiding dan kunnen wij excursies regelen, bijvoorbeeld naar de townships en Robben Island.

En dan laat u de grote stad weer achter voor de rit naar de Tuinroute. Via één mooi overnachting bovenop de duinen komt u aan in het hart van de Tuinroute. Mooie accommodatie en veel te doen hier, o.a. wandelen en golf.

Tenslotte rijdt u door naar Cape St. Frances, een onder Zuid-Afrikanen populaire kustplaats die veel minder duur en toeristisch is dan bijvoorbeeld Plettenberg Bay. Hier verblijft u nog 3 dagen in een klein strandhotel op loopafstand van het brede witte zandstrand.

U levert de auto in bij Port Elizabeth en u vliegt via Johannesburg of Kaapstad terug naar huis.

Route

Overnachtingen

Accommodaties in deze reis Aantal Nachten Verzorging
Airport Game Lodge 1 B&B
KwaNokeng 1 BO
Woodlands 1 SC
Kubu Lodge 2 B&B
Bayete Guest Lodge 2 B&B
Nata Lodge 1 BO
Thamalakane Lodge 1 B&B
Moremi Crossing 2 FBA
Caledon Villa 2 B&B
Fullham Lodge 3 B&B
The Dune Beach House 1 B&B
Lilypond Lodge 2 B&B
Cape St. Francis Lifestyle Resort 3 B&B
B&B = Bed & breakfast = logies en ontbijt
BO = Bed only = alleen logies (d.w.z. alleen slapen, geen mogelijkheid tot koken; ontbijt e.d. wordt apart in rekening gebracht)
SC = Self-catering (d.w.z. slapen plus eenvoudige kookgelegenheid)
FBA = Vol pension + activiteiten (bijv. wildritten en/of wandelingen), meestal excl. drankjes