Reisbeschrijving

Reis 2104: Botswana – VicFalls – Kaapstad & Wijn

Een bijzondere route van 3 weken voor de liefhebber van zowel spectaculaire natuur als cultuur, geschiedenis, restaurants en wijn. Dit voorbeeld is inclusief een fly-in safari in de Okavango Delta, een bezoek aan Victoria Falls en alle benodigde lokale vluchten. Wilt u ook nog eindigen aan  het strand, kijk dan naar voorbeeld 2105.

Reistijd in dit voorbeeld: oktober

Aantal personen in dit voorbeeld: 2

Vluchten inbegrepen: ja

Zie onderstaande tabel Accommodaties voor voorbeelden van accommodaties in deze prijsklasse. Hierboven, bij “Te Zien en Te Doen”, vindt u meer informatie over de diverse bezienswaardigheden op deze route.

Na aankomst in Johannesburg wordt u opgewacht en naar uw hotel gebracht. De volgende ochtend wordt uw voertuig bezorgd. In dit voorbeeld gaan we uit van een kleine middenklasser, bijvoorbeeld een Toyota Avanza.

De eerste twee dagen maakt u kilometers noordwaarts. Via twee tussenstoppen komt u aan in Kasane en het Chobe National Park. U verblijft hier in een mooie lodge aan het water en kunt ter plaatse activiteiten regelen als wildritten in het park, of (zeer aanbevolen) een “sunset cruise” op de machtige Chobe rivier. Als u geluk heeft zwemmen de olifanten voor de boot over (van de Botswaanse naar de Namibische kant van de rivier).

Vanuit Kasane wordt u wordt u (via twee grensovergangen) gebracht naar Zimbabwe, naar de Victoria Falls. U heeft hier ruim voldoende tijd om de watervallen te zien en eventueel één van de vele activiteiten te doen die u via de lodge kunt regelen (bijv. een helikoptervlucht).

Dan terug naar Botswana en via Nata naar een mooie lodge in safaridorp Maun. U levert uw auto in en vliegt diep de Okavango Delta in  – de vluchten zijn kort maar schitterend. Eenmaal aangekomen bent u onder de hoede van de gastvrije teams die de lodges runnen en natuurlijk zijn alle maaltijden en safariactiviteiten hier inbegrepen. In dit voorbeeld zijn dit wateractiviteiten en wandelingen. Wilt u ook wildritten kunnen maken dan kiezen we een lodge die in een gemengd droog/nat gedeelte ligt. Deze zijn meestal iets duurder.

Via de tweede mooie chartervlucht terug naar Maun en vandaar neemt u een lijnvlucht naar Kaapstad, een spectaculaire verandering op één dag! U heeft in Kaapstad weer de beschikking over een eigen auto (bijvoorbeeld een Chevrolet Aveo met automaat) en er is voldoende tijd in gepland om de vele bezienswaardigheden te zien (langer blijven kan natuurlijk, dit is een reis). U kunt in Kaapstad flink veel doen zonder moe weer huiswaarts te keren. Er volgen namelijk nog 4 relaxdagen na Kaapstad.

U verblijft 2 dagen aan de kust in het dorp Hermanus, bekend om de walvissen die hier tot dichtbij de kust komen. Er is ook voldoende tijd om te gaan kooiduiken met haaien indien gewenst. Bent u meer van de wijn, verken dan de Hemel-en-Aarde vallei met een aantal verrassende merken en wijnproeverijen (wijn + chocola proeverij is zeer verrassend).

Tenslotte rijdt u via een prachtige route naar een werkende wijnboerderij tussen Stellenbosch en Franschhoek. Hier kunt genieten de wijnlandgoederen, terrasjes, picknicks en uitstekende restaurants.

Vanuit Kaapstad vliegt u tenslotte terug naar huis.

Route

Overnachtingen

Accommodaties in deze reis Aantal Nachten Verzorging
Airport Game Lodge 1 B&B
KwaNokeng 1 BO
Woodlands 1 SC
Kubu Lodge 2 B&B
Bayete Guest Lodge 2 B&B
Nata Lodge 1 BO
Thamalakane Lodge 1 B&B
Moremi Crossing 2 FBA
Cloud 9 Boutique Hotel 4 B&B
Francolinhof 2 B&B
Knorhoek Country Guest House 2 B&B
B&B = Bed & breakfast = logies en ontbijt
BO = Bed only = alleen logies (d.w.z. alleen slapen, geen mogelijkheid tot koken; ontbijt e.d. wordt apart in rekening gebracht)
SC = Self-catering (d.w.z. slapen plus eenvoudige kookgelegenheid)
FBA = Vol pension + activiteiten (bijv. wildritten en/of wandelingen), meestal excl. drankjes