Reisbeschrijving

Reis 2055: Zuid-Afrika Kaap + Namibië met tussenvlucht – comfort niveau

Voorbeeld van een bijzondere route waarbij u zonder haasten toch heel veel zult zien. U start in Port Elizabeth en rijdt vanaf daar de Tuinroute in westwaartse richting. Na het verblijf in Kaapstad vliegt u naar Windhoek voor een mooie cirkel door het noorden van het dit prachtige land. Accommodaties in dit voorbeeld zijn van goed niveau. Indien u in de periode juli-oktober reist wel tijdig boeken want vooral Namibië heeft beperkt accommodatie.

Reistijd in dit voorbeeld: oktober

Aantal personen in dit voorbeeld: 2

Vluchten inbegrepen: ja

Zie onderstaande tabel Accommodaties voor voorbeelden van accommodaties in deze prijsklasse. Hierboven, bij “Te Zien en Te Doen”, vindt u meer informatie over de diverse bezienswaardigheden op deze route.

U vliegt naar Johannesburg met KLM. Na een comfortabele overnachting op het vliegveld met een binnenlandse vlucht door Port Elizabeth.  Hier staat uw huurauto klaar. In dit voorbeeld gaan we uit van een Toyota Avanza niveau voor het eerste deel van de reis.

Vervolgens start u met de Tuinroute en een driedaags verblijf in een prachtig guesthouse. Hier is van alles te doen zoals wandelen, golf, bezoek aan dorpjes, boottochten, etc.

Bij George gaat u over de Outeniquapas naar Oudtshoorn, de port- en struisvogelhoofdstad van het land.

De volgende dag door, alweer over prachtige wegen (Route 62) met als bestemming Hermanus, of liever gezegd Die Kelders, een gehucht naast het nogal toeristische Hermanus,  waar uw accommodatie vol uitzicht heeft op Walker Bay. Hier komen  tussen juni en begin december walvissen tot zeer dicht langs de kust om te paren en te kalveren. Het is ook interessant om te bedenken dat in deze omgeving de alleroudste archeologische vindplaatsen in Afrika zijn van “symbolisch gedrag” van de mens (Blombos Cave en omgeving).

Volgende stop is Kaapstad. In dit voorbeeld verblijft u 3 dagen in een mooi Kaaps-Hollands landgoed op het schiereiland vlakbij Constantia.

Tenslotte door naar de wijngebieden waar u vanuit uw standplaats (op een wine farm) Stellenbosch en Franschhoek en omgeving kunt verkennen. Indien gewenst kunnen we het verblijf in Kaapstad en de wijngebieden omdraaien – het is maatwerk.

Dan begint het tweede deel van de reis. U  vliegt met een lijnvlucht van Kaapstad naar Windhoek waar uw tweede huurauto klaar staat, bijvoorbeeld een Renault Duster. Deze staat wat hoger op de wielen zodat u makkelijker door kuilen gaat. ’s Middags is er tijd om de stad te verkennen.

Over goede snelwegen noordwaarts voor een verblijf bij de Africat Foundation, een organisatie die zich inzet voor de grote katten in heel Namibia. Leeuwen in het wild zijn al zeer zeldzaam maar met name cheeta’s komen vaak in conflict met lokale boeren. Door middel van research en voorlichting proberen zij de situatie voor de katachtigen te verbeteren.

U vervolgt de route richting Etosha National Park maar voor dat u het nationale park inrijdt is er in dit voorbeeld eerst een verblijf in een privé natuurreservaat gepland. Deze mooie plek ligt aan oostgrens van het nationale park. U kunt daar – indien gewenst – met ranger op wildrit (zowel op eigen terrein als in het nationale park) zodat u een beetje het klappen van de (safari)zweep leert kennen (voor zover nodig). Vervolgens rijdt u zelf door het nationale park van oost naar west,  met twee overnachtingen in huisjes in de rest camps en meer ontmoetingen met dieren. Het park is plat en open en dieren zijn vrij gemakkelijk te vinden. Bij de camps zijn drinkplaatsen die veel dieren trekken.

U verlaat het park via de westelijke uitgang. Vanaf hier zijn de wegen grotendeels onverhard maar wel van relatief goede kwaliteit.  U rijdt door naar het volgende gebied, Twyfelfontein. Dit is bekend om diverse culturele en geologische bezienswaardigheden en vooral ook vanwege prachtige landschappen. De accommodatie hier maakt daar op een prachtige manier gebruik van.

Dan rijdt u door naar de kust voor een mooi verblijf met uitzicht. De ijskoude Atlantische Oceaan vormt een bijzonder contrast met alle droogte die u tot nu toe gezien hebt in Namibie. Ten noorden van Swakop is de Cape Cross Seal Colony, zeker een omweg waard.

Wilt u wat meer tijd in deze omgeving dan kunnen we hier een extra nacht inbouwen. Vanuit Swakopmund kunt u bijvoorbeeld een tocht maken met gids in de woestijn, er is daar meer leven dan u denkt. Of u gaat de zee op, op zoek naar walvissen en zeerobben.

Tenslotte rijdt u via de laatste prachtige rit over het woestijnplateau naar de omgeving van de Namib woestijn, één van de oudste woestijnen ter wereld. Dit is het beroemde landschap met de hoge rode zandduinen, waarvan de Sossusvlei de beroemdste plek is. Schitterende voor fotografen en u kunt zelf de duinen op lopen en weer af. U slaapt in mooie accommodatie op ca. 40 km van de Sesriem ingang (dat is ‘dichtbij’ in het grote Namibie – de ‘neighbouring farm’…

Tenslotte een laatste rit over mooie bergpassen en dan levert u uw voertuig in op het vliegveld ten oosten van Windhoek en vliegt u terug naar huis, of naar de volgende bestemming.

Route

Overnachtingen

B&B = Bed & breakfast = logies en ontbijt
DBB = Dinner, bed & breakfast (half pension)