Reisbeschrijving

Reis 2051: Zuid-Afrika West + Namibië one-way – via Fish River – basis niveau

Voorbeeld van een drieweekse reis met start in Kaapstad en einde in Windhoek en accommodatie op basisniveau. Naast Kaapstad en de West Coast ziet u onder meer de Fish River Canyon, de rode zandduinen van de Namib, Etosha NP en het Waterberg Plateau. Als we het goed plannen is er kans op een spectaculair fenomeen: de bloeiende woestijn van Namaqualand. Wilt u nóg meer dieren zien, en wat luxer verblijven, kijk dan daar voorbeeld 2052 (dat voorbeeld loopt via het Kgalagadi Transfrontier Park i.p.v. via de Fish River) of juist naar voorbeeld 2053 (kamperen).

Reistijd in dit voorbeeld: augustus

Aantal personen in dit voorbeeld: 2

Vluchten inbegrepen: ja

Zie onderstaande tabel Accommodaties voor voorbeelden van accommodaties in deze prijsklasse. Hierboven, bij “Te Zien en Te Doen”, vindt u meer informatie over de diverse bezienswaardigheden op deze route.

Na aankomst in Kaapstad staat uw huurauto klaar. In dit voorbeeld gaan we uit van een kleine middenklasser bijvoorbeeld een Toyota Avanza.

Na uw verblijf op het schiereiland van Kaapstad rijdt u lange tijd pal noordwaarts. Eerst een bezoek aan het West Coast NP, dan aan de Cederbergen. Bent u een fervente vogelaar c.q. wandelaar dan kunnen we hier extra tijd inplannen. Vervolgens verder voor een bijzonder moment in de natuurkalender, de bloeiende woestijn van Namaqualand. Normaal is de beste periode eind augustus, begin september. Echter, ook in Afrika is het weer minder voorspelbaar dan vroeger, dus garanties zijn er helaas niet.

Dan passeert u de grens en komt u aan bij de Fish River Canyon. In dit voorbeeld slaapt u “bovenop” het plateau. Het beste uitkijkpunt is bij Hobas. Daarna een tussenstop op een typisch Namibische boerenbedrijf.

Dan komt u aan bij de rand van de Namib woestijn, één van de oudste woestijnen ter wereld. Dit is het beroemde landschap met de hoge rode zandduinen, waarvan de Sossusvlei de beroemdste plek is. Schitterend voor fotografen en u kunt zelf de duinen op lopen en weer af (lopen of glijden).

Na de Sossusvlei rijdt u over net Namib Plateau (een schitterende rit via Walvisbaai) naar Swakopmund. De ijskoude Atlantische Oceaan vormt een bijzonder contrast met de honderden kilometerslange hete en zanderige kustlijn. Vanuit Swakopmund kunt u een tocht maken met gids in de woestijn, er is daar meer leven dan u denkt. Of u gaat de zee op, op zoek naar walvissen en zeerobben. Ten noorden van Swakop is de Cape Cross Seal Colony, zeker een omweg waard.

Vanuit Khorixas bezoekt u vervolgens de diverse bezienswaardigheden in het Twyfelfonteingebied met onder meer rotsgravures van de San/Bosjesmannen, het Versteende Woud en andere geologische fenomenen.

Dan door voor 3 dagen safari in het beroemde Etosha National Park. U rijdt hier langzaam met meerdere overnachtingen van het centrum naar het oosten van het park. Het landschap is plat en vrij open dus dieren zijn makkelijk te vinden. Bovendien hebben de overnachtingskampen hele goede drinkplaatsen die dieren aantrekken. Vaak zijn ze ook ’s nachts verlicht. Wie lang genoeg blijft zitten wordt soms beloond met bijzondere dieren als het luipaard en de zwarte neushoorn. Het is ook leuk om te zien hoe de dieren op elkaar reageren bij de drinkplaatsen. Waar in nattere delen van Afrika de dieren vaak soort voor soort drinken, is het typisch Etosha om meerdere soorten tegelijk te zien drinken.

Onderweg terug naar Windhoek stopt u tenslotte bij het Waterberg NP. Hier zijn bijzondere antilope soorten te zien, bijvoorbeeld de sabel en roan antilope.

Tenslotte levert u uw huurauto in op het vliegveld ten oosten van Windhoek (tegen betaling van zogenaamde one-way rentalkosten) en vliegt u terug naar huis.

Route

Overnachtingen

Accommodaties in deze reis Aantal Nachten Verzorging
Houtkapperspoort 3 SC
The Farmhouse 1 B&B
Saint du Barrys Country Lodge 1 B&B
Daisy Country Lodge 2 B&B
Canon Roadhouse 1 B&B
Koiimasis 1 B&B
Desert Camp 2 B&B
Pebblestone House 1 B&B
Khorixas Rest Camp 2 B&B
Etosha National Park 3 B&B
Waterberg National Park 2 B&B
SC = Self-catering (d.w.z. slapen plus eenvoudige kookgelegenheid)
B&B = Bed & breakfast = logies en ontbijt