Reisbeschrijving

Reis 1405: Tanzania Comfortabel

Dit is een prachtige reis door het noorden van Tanzania, waarbij u verblijft in comfortabele accommodaties en in een rustig tempo kunt genieten van alle mooie gebieden. Tijdens het safarigedeelte van de reis bezoekt u diverse nationale parken, die er allemaal weer net even anders uitzien. Dit geeft dus een prachtig compleet beeld van de diverse natuur in het land, maar biedt ook de mogelijkheid op het zien van vele verschillende soorten dieren. De reis eindigt met enkele dagen ontspannen aan het eiland van Zanzibar. In deze reis is er slechts een kort verblijf aan het strand opgenomen, maar uiteraard kan dit naar wens verlengd worden.

Reistijd in dit voorbeeld: januari

Aantal personen in dit voorbeeld: 2

Vluchten inbegrepen: ja

Zie onderstaande tabel Accommodaties voor voorbeelden van accommodaties in deze prijsklasse. Hierboven, bij “Te Zien en Te Doen”, vindt u meer informatie over de diverse bezienswaardigheden op deze route.

Na aankomst op het vliegveld nabij Arusha wordt u opgewacht door uw privé chauffeur, die tevens uw gids is. Tijdens de gehele reis heeft u de beschikking over hem en uw eigen voertuig en u kunt dus samen met hem bepalen hoe u de dagen wilt indelen. U kunt bijvoorbeeld een hele dag op pad, maar u kunt er ook voor kiezen om een keertje bij de lodge te blijven en te ontspannen. Kortom, deze manier van reizen biedt veel vrijheid, flexibiliteit én comfort!

U verblijft de eerste dagen van de reis in een prima hotel in Arusha en hier bezoekt u ook gelijk uw eerste safaripark: Arusha National Park. In vergelijking met de andere parken die u zult zien is dit park een stuk kleiner en de wildstand is normaal gesproken iets lager. Niettemin is het een mooi park dat zeker een bezoekje waard is en is het een leuke “safari-opwarmer” voor de rest van de reis.

Vervolgens brengt u een bezoek aan Lake Manyara National Park, een bijzonder park waarbij de focus met name ligt op het grote meer waar u onder andere nijlpaarden en veel vogels kunt spotten. Maar de vrij dichte bebossing rondom het meer biedt ook een thuis aan vele andere diersoorten, waaronder natuurlijk roofdieren (o.a. leeuwen en luipaarden), maar ook bijzondere apen zijn er te zien.
Tijdens het verblijf in deze omgeving is er ook tijd voor een meer cultureel uitstapje, want u kunt een bezoek brengen aan het dorpje Mto wa Mbu. Dit is een heel leuk en gezellig dorp, waar u natuurlijk souvenirs kunt kopen, maar waar u ook een goed beeld kunt krijgen van hoe het echte dagelijkse leven in Tanzania eruit kan zien.

Hierna is het tijd voor een bezoek aan één van de bekendste parken van Afrika: de Serengeti. Hier ziet u de weidse uitgestrekte vlaktes zoals die ook vaak in documentaires te zien zijn. U verblijft hier in een prachtige lodge met uitzicht over de vlaktes, dus ook als u een keer geen zin heeft om in de auto te zitten dan kunt u met een drankje bij het zwembad gaan zitten en kijken welke dieren en vanzelf voorbij komen.

Een ander bekend safarigebied in Tanzania is de Ngorongoro Krater, en natuurlijk is een bezoek hieraan ook in deze reis opgenomen. U rijdt eerst langs de kraterwand omhoog en heeft vanaf de top al een indrukwekkend uitzicht over de gigantische krater. Dan daalt u af naar de bodem, waar verbazingwekkend genoeg heel veel dieren leven. U heeft de hele dag tijd om rond te rijden en op zoek te gaan naar dieren, voor u weer langs de kraterwand omhoog gaat en door gaat naar uw accommodatie.

De laatste safaribestemming van de reis is Tarangire National Park. Dit is een wat minder bekend park, maar ook zeker heel mooi en leuk om te bezoeken. Er zijn ook hier natuurlijk veel dieren te vinden, maar let hier ook vooral op de indrukwekkende baobabbomen die in het park groeien.

De reis wordt afgesloten met een verblijf op Zanzibar, waar u met een korte vlucht naartoe vliegt. Hier verblijft u bij een mooi en rustig gelegen hotel aan het strand. Vanuit het hotel kunt u diverse excursies en activiteiten boeken, maar u kunt natuurlijk ook gewoon heerlijk op het strand of bij het zwembad ontspannen en nagenieten van de mooie reis.

De accommodaties in deze reis zijn specifiek uitgekozen om het iets hogere niveau van comfort, goede locaties en/of mooie uitzichten. Het reistempo is vrij rustig, zodat u op de diverse plaatsen ook tijd heeft om te ontspannen en tot rust te komen.

Route

Overnachtingen

Accommodaties in deze reis Aantal Nachten Verzorging
SG Premium Resort 2 DBB
Kirurumu Manyara Lodge 2 FBA
Mbalageti Serengeti 2 FBA
Bougainvillea Safari Lodge 2 FBA
Tarangire Osupuko Lodge 2 FBA
Dongwe Ocean View Hotel 3 DBB
DBB = Dinner, bed & breakfast (half pension)
FBA = Vol pension + activiteiten (bijv. wildritten en/of wandelingen), meestal excl. drankjes