Reisbeschrijving

Reis 1404: Tanzania Safari & Strand 2

Dit is een prachtige reis waarbij u een safari combineert met een verblijf aan het strand. Tijdens de safari bezoekt u diverse natuurgebieden in het noorden van Tanzania, waaronder de beroemde Serengeti. Dit voorbeeld gaat uit van vertrek in juli, wat betekent dat er een goede kans is op het zien van de kuddes van de migratie. Verder bezoekt u ook andere wildparken, dus u heeft een zeer gevarieerde safari beleving. U sluit de reis af met een lang verblijf aan het strand van Zanzibar, waar u heerlijk kunt ontspannen maar ook nog diverse leuke excursies kunt ondernemen. Een kortere versie van een combinatie safari & strand vindt u bij reis 1403.

Reistijd in dit voorbeeld: juli/augustus

Aantal personen in dit voorbeeld: 2

Vluchten inbegrepen: ja

Zie onderstaande tabel Accommodaties voor voorbeelden van accommodaties in deze prijsklasse. Hierboven, bij “Te Zien en Te Doen”, vindt u meer informatie over de diverse bezienswaardigheden op deze route.

In dit voorbeeld vliegt u vanaf Amsterdam via Nairobi naar Arusha, waar u ’s ochtends vroeg arriveert. U wordt opgewacht op het vliegveld door uw privé chauffeur, die tevens uw gids is. U heeft tijdens het hele safari gedeelte van de reis de beschikking over een door hem bestuurd safari voertuig waarvan het dak omhoog kan. Alle wildritten met uw gids zijn inbegrepen.

Dan gaat u op weg en na enkele uren arriveert u in het dorpje Mto wa Mbu, waar u de rest van de middag kunt bijkomen van de reis bij uw accommodatie. Eventueel kunt u ook een bezoek brengen aan het dorp zelf, waar u te zien krijgt wat de mensen doen in hun dagelijks leven en een indruk krijgt van de rijke Tanzaniaanse cultuur.

De volgende dag begint de safari. U brengt de hele dag door in Lake Manyara National Park, een bijzonder natuurgebied waarbij er een groot meer omringd wordt door een graslandschap, dat op diens beurt weer omringd wordt door een heus bos. Hier zijn allerlei dieren te vinden, waaronder nijlpaarden en katachtigen, maar ook bijzondere apen.

De reis wordt vervolgd met een lange maar mooie rit naar de wereldberoemde Serengeti. Hier verblijft u maar liefst vier nachten in een centraal gelegen Tented Lodge (grote safaritenten met eigen badkamer). Vanuit hier kunt u alle richtingen uit en kunt u kijken of u wellicht de kuddes van de migratie kunt vinden. De laatste twee dagen van de safari bezoekt u nog twee andere indrukwekkende wildparken: de Ngorongoro Krater en Tarangire National Park. Met deze diversiteit aan parken ziet u heel veel verschillende natuurgebieden, wat betekent dat u ook een grote kans heeft op het zien van heel veel verschillende dieren.

Na deze enerverende safari is het tijd voor een verblijf aan het strand. In deze reis is een langer strandverblijf opgenomen om zo nog een week optimaal te kunnen ontspannen. Daarnaast biedt Zanzibar veel mogelijkheden voor extra excursies, zowel op zee als op het eiland zelf.

Een prachtige reis met veel safari en veel strand. Deze reis is geboekt als huwelijksreis, maar is ook zeer geschikt voor een “gewone” vakantie of een reis met (grotere) kinderen.

Route

Overnachtingen

Accommodaties in deze reis Aantal Nachten Verzorging
Twiga Camp 2 FBA
Thorn Tree Tented Camp 4 FBA
Hhando Coffee Lodge 1 FBA
Sangaiwe Tented Lodge 1 FBA
Villa Kiva 7 DBB
FBA = Vol pension + activiteiten (bijv. wildritten en/of wandelingen), meestal excl. drankjes
DBB = Dinner, bed & breakfast (half pension)