Reisbeschrijving

Reis 1403: Tanzania Safari & Strand 1

Dit is een prachtige combinatie van natuur & strand in Tanzania. De eerste helft van de reis ligt de focus volledig op safari en natuur en gaat u samen met uw gids op zoek naar de wilde dieren in diverse wildparken in het noorden van het land. In het wereldberoemde Serengeti National Park verblijft u maar liefst vier nachten op twee verschillende plekken in het park, om zo optimaal de tijd te benutten en zoveel mogelijk kans te hebben op het zien van diverse soorten dieren. Tevens brengt u een bezoek aan het bijzondere Lake Victoria, een plek die vaak wordt overgeslagen maar zeker een bezoek waard is. Na deze indrukwekkende safari neemt u afscheid van uw chauffeur en vliegt u naar het tropische eiland Zanzibar, voor een rustig verblijf aan de kust. Tijdens de safari is het niveau van de accommodaties eenvoudig tot prima middenklasse. U sluit af aan het strand in een lodge van iets hoger niveau.

Reistijd in dit voorbeeld: juni

Aantal personen in dit voorbeeld: 2

Vluchten inbegrepen: ja

Zie onderstaande tabel Accommodaties voor voorbeelden van accommodaties in deze prijsklasse. Hierboven, bij “Te Zien en Te Doen”, vindt u meer informatie over de diverse bezienswaardigheden op deze route.

U start de reis in Arusha, waar u de eerste nacht kunt bijkomen van de reis. De volgende ochtend krijgt u een grondige briefing van uw privé chauffeur die tevens uw gids is. U heeft tijdens het hele safari gedeelte van de reis de beschikking over een door hem bestuurd safari voertuig waarvan het dak omhoog kan. Alle wildritten met uw gids zijn inbegrepen.

Dan is het gelijk tijd voor de eerste safari: een mooi “opwarmertje” in Arusha National Park. Na een tweede overnachting in Arusha verlaat u de stad en al na enkele uren bereikt u de volgende safari bestemming: Lake Manyara National Park. Dit is een bijzonder natuurgebied waarbij een groot meer (Lake Manyara) wordt omringd door een open stuk grasland, dat daarna weer omringd wordt door een dicht bos. Door deze diverse soorten natuur komen er veel verschillende diersoorten voor.

De dagen hierna brengt u door in het wereldberoemde Serengeti National Park. U reist eerst naar het uiterste westelijke deel van het park, met hopelijk een kans op het zien van de jaarlijkse migratie van gnoes en zebra’s. Ook brengt u een bezoek aan de oevers van het bijzondere Lake Victoria, een gigantisch meer dat op grenst aan maar liefst drie landen: Tanania, Oeganda en Kenia.
Na deze dagen in het westen van het park verblijft u nog enkele dagen in een mooie lodge in het zuidelijke deel van het park. De dagen kunt u samen met uw gids indelen: een hele dag rondrijden op zoek naar wilde dieren of juist een beetje ontspannen bij de lodge – de keus is aan u!

De laatste dag van het safarigedeelte van de reis brengt u een bezoek aan de Ngorongoro Krater. U rijdt eerst bergopwaarts naar de rand van de krater, waar u al gelijk een goed beeld krijgt van hoe breed en diep de krater is. Dat beeld draagt bij aan het bijzondere gevoel dat u krijgt wanneer u eenmaal beneden bent: zoveel dieren in zo’n enorm diepe krater in de grond! Er is zelfs een meer midden in de krater, waar regelmatig flamingo’s te zien zijn.
Dan wordt u door uw gids overgebracht naar het vliegveld van Arusha waar u afscheid neemt van hem. U vliegt naar Zanzibar waar u na aankomst wordt opgehaald en overgebracht wordt naar uw lodge voor de komende dagen. In deze reis is er gekozen voor een lodge van een wat hoger niveau aan een rustig deel van het eiland. Maar Zanzibar heeft vele verschillende lodges en hotels, dus aan de hand van uw wensen kunnen wij de juiste bestemming voor u uitkiezen!

Al met al is dit een prachtige reis die een goede combinatie heeft van safari en wild spotten, maar ook rust en ontspanning.

Route

Overnachtingen

Accommodaties in deze reis Aantal Nachten Verzorging
Korona House 2 FBA
Twiga Camp 1 FBA
Serenity On The Lake 2 FBA
Ndutu Safari Lodge 2 FBA
Country Lodge 1 FBA
Pongwe Beach Hotel 5 DBB
FBA = Vol pension + activiteiten (bijv. wildritten en/of wandelingen), meestal excl. drankjes
DBB = Dinner, bed & breakfast (half pension)