Reisbeschrijving

Reis 1402: Tanzania Puur Safari

Dit is een prachtige reis voor mensen die graag de bekende en minder bekende safari gebieden in Tanzania willen bezoeken, maar niet al te veel tijd hebben. De reis is 10 dagen uit en thuis, maar omdat de safari gebieden in het noorden van Tanzania allemaal redelijk dicht bij elkaar liggen is het reistempo toch goed te doen. U bezoekt natuurlijk het wereldberoemde Serengeti National Park en de Ngorongoro Krater, maar daarnaast ook Arusha National Park, Lake Manyara National Park en Tarangire National Park. Ondanks dat deze parken allemaal in hetzelfde deel van het land liggen is de natuur heel verschillend, wat betekent dat er ook veel verschillende diersoorten te zien zijn. Een prachtige reis puur gericht op safari, maar met toch heel veel variatie!

Reistijd in dit voorbeeld: oktober

Aantal personen in dit voorbeeld: 2

Vluchten inbegrepen: ja

Zie onderstaande tabel Accommodaties voor voorbeelden van accommodaties in deze prijsklasse. Hierboven, bij “Te Zien en Te Doen”, vindt u meer informatie over de diverse bezienswaardigheden op deze route.

Na uw aankomst ’s avonds in Arusha wordt u overgebracht naar uw hotel. De volgende dag heeft u tijd om een beetje te acclimatiseren en is er tevens tijd voor een eerste safari in Arusha National Park. U reist onder begeleiding van een privé chauffeur die ook uw gids is. U heeft de gehele reis de beschikking over een door hem bestuurd safari voertuig en alle wildritten met uw gids zijn inbegrepen.

De volgende dag rijdt u binnen enkele uren naar Lake Manyara National Park, waar u de rest van de dag doorbrengt. Lake Manyara is een bijzonder park, heel anders dan veel van de andere parken in Afrika. Het middelpunt is een groot meer, waar onder andere veel nijlpaarden leven. Er omheen ligt een grote grasvlakte en daar omheen is het weer vrij dicht begroeid met bomen. Hierdoor leven er veel verschillende dieren, waaronder bijzondere soorten apen.

Hierna is het tijd voor een verblijf van enkele dagen in het Serengeti National Park. U verblijft in een Tented Lodge in het centrale deel van het park. In een dergelijke Tented Lodge slaapt u in grote tenten inclusief eigen badkamer. Het heeft eigenlijk alle gemakken van een “normale” kamer, maar dan met muren van canvas waardoor u het gevoel heeft veel meer onderdeel te zijn van de natuur. Absoluut een bijzondere manier van overnachten midden in een wildpark!

Na de dagen in de Serengeti brengt u een bezoek aan de Ngorongoro Krater. U daalt af de krater in en op de bodem zult u verstelt zijn van de vele dieren die hier leven. In het midden van de krater is ook een meer waar regelmatig flamingos te zien zijn. Aan het eind van de dag rijdt u weer langs de kraterwand omhoog voor een laatste panoramisch uitzicht voordat u naar uw accommodatie gaat.

U sluit de reis af met enkele overnachtingen aan de rand van Lake Burunge, één van de meren die onderdeel zijn van de Rift Valley. Dit is wederom een Tented Lodge en de lodge ligt vlakbij de toegang naar het Tarangire National Park, waar u nog volop de tijd heeft voor game drives op zoek naar wilde dieren voordat u weer terug naar huis reist.

Route

Overnachtingen

Accommodaties in deze reis Aantal Nachten Verzorging
Korona House 2 FBA
Twiga Camp 1 FBA
Thorn Tree Tented Camp 2 FBA
Country Lodge 1 FBA
Sangaiwe Tented Lodge 2 FBA
FBA = Vol pension + activiteiten (bijv. wildritten en/of wandelingen), meestal excl. drankjes