Reisbeschrijving

Reis 1401: Tanzania Safari & Cultuur

Een mooie en rustige route langs alle bekende parken in het noorden van Tanzania. Tijdens de reis is er veel tijd voor safari in diverse natuurgebieden, maar er wordt ook aandacht besteed aan cultuur. Zo bezoekt u een lokaal dorpje en gaat u op bezoek bij een nog authentieke jagers/verzamelaars stam. Verblijf in eenvoudige tot middenklasse lodges en grote vaste safaritenten met eigen douche en toilet. Dit voorbeeld gaat uit van reizen begin juli dus er is kans op het zien van de beroemde Migratie (van de gnoes, zebras en Thomsons gazelles). Deze reis is gemaakt voor een gezelschap van drie volwassenen die overal in een tweepersoons- en een éénpersoonskamer verbleven.

Reistijd in dit voorbeeld: juli

Aantal personen in dit voorbeeld: 3

Vluchten inbegrepen: ja

Zie onderstaande tabel Accommodaties voor voorbeelden van accommodaties in deze prijsklasse. Hierboven, bij “Te Zien en Te Doen”, vindt u meer informatie over de diverse bezienswaardigheden op deze route.

U vliegt via Nairobi en komt ’s ochtends in Arusha aan. Na de reis heeft u een dagje om te acclimatiseren en is er eventueel tijd voor een bezoek aan Arusha National Park. Na de eerste overnachting gaat u op weg met uw privé chauffeur die tevens uw gids is. U heeft tijdens de hele reis de beschikking over een door hem bestuurd safari voertuig waarvan het dak omhoog kan en alle wildritten met uw gids zijn inbegrepen.

Wanneer u Arusha verlaat en aankomt bij de plaats van bestemming voor die dag, is er ’s middags tijd voor een bezoek aan het lokale dorpje Mto wa Mbu. Hier loopt (of fietst!) u met een gids door het dorp en ziet hoe de mensen leven en waar zij zich mee bezig houden in het dagelijks leven. Een leuke manier om wat meer over de lokale bevolking te weten te komen en wellicht alvast een paar leuke souvenirs te kopen.
De volgende dag is het tijd voor een safari en wel in Lake Manyara National Park. Dit is een bijzondere omgeving, waarbij een groot meer omringd wordt door eerst een stuk open grasvlaktes en daarna een dichte bebossing. Hier kunt u onder andere nijlpaarden en bijzondere apen spotten, maar ook de welbekende katachtigen worden hier regelmatig gezien.

De volgende stop is Lake Eyasi, waar u een dagje “meeloopt” met de Hadzape, een lokale bevolkingsgroep die een nog authentiek jagers/verzamelaars bestaan hebben. Er wordt vooraf niks georganiseerd – u moet eerst naar ze op zoek en dan doet u eigenlijk gewoon mee met wat er die dag gebeurt. Dit kan dus van alles zijn!

De rest van de reis is gericht op safari. U brengt eerst enkele dagen door in het wereldberoemde Serengeti National Park. Door het verblijf in het centrale deel van het park heeft u de mogelijkheid om verschillende kanten op te gaan, wellicht op zoek naar de grote kuddes van de Migratie.
Als u de Serengeti verlaat staan er nog achtereenvolgens een bezoek aan de bijzondere Ngorongoro Krater en het Tarangire National Park op het programma. Een reis boordevol safari en diverse soorten natuurparken (en dus diersoorten), maar ook met aandacht voor de lokale culturen in Tanzania.

 

Route

Overnachtingen

Accommodaties in deze reis Aantal Nachten Verzorging
Korona House 1 FBA
Twiga Camp 2 FBA
Lake Eyasi Safari Lodge 2 FBA
Thorn Tree Tented Camp 3 FBA
Hhando Coffee Lodge 2 FBA
Sangaiwe Tented Lodge 2 FBA
FBA = Vol pension + activiteiten (bijv. wildritten en/of wandelingen), meestal excl. drankjes