Reisbeschrijving

Reis 1304: Zambia Totaal – self-drive en kamperen

Een self-drive reis naar Zambia is voor de puur-natuur liefhebber die niet terugschrikt voor lange afstanden en slechte wegen. Wanneer u eenmaal in de parken bent aangekomen wordt u beloond met uitgestrekte en vrijwel onaangetaste landschappen vol dieren. Het grote verschil met omringende landen is dat er veel minder toeristen zijn. Deze voorbeeldroute van ca. 3 weken gaat langs 3 belangrijke nationale parken, maar ook een bezoek aan de Victoria Watervallen is inbegrepen. U reist met een 4×4 voertuig met volledig kampeeruitrusting en tent op het dak en verblijft op prima kampeerterreinen. Wilt u liever verblijven in vaste accommodaties dan kan dat ook – zie voorbeeld 1303.

Reistijd in dit voorbeeld: juli

Aantal personen in dit voorbeeld: 2

Vluchten inbegrepen: ja

Zie onderstaande tabel Accommodaties voor voorbeelden van accommodaties in deze prijsklasse. Hierboven, bij “Te Zien en Te Doen”, vindt u meer informatie over de diverse bezienswaardigheden op deze route.

Na aankomst in Lusaka, de krioelend drukke hoofdstad van Zambia, staat uw huurauto klaar. In dit voorbeeld gaan we uit van een type Toyota Hilux of Nissan Double Cab 4×4 met volledige kampeeruitrusting en tent op het dak. U koerst eerst richting het Lower Zambezi gebied. De Zambezi is één van de machtigste rivieren in zuidelijk Afrika. Er zijn prachtige rivierbossen en activiteiten richten zich met name op de rivier. Rustige boottochten bij zonsondergang bijvoorbeeld, maar ook een kanotocht is aan te bevelen. U ervaart de rivier dan op een hele bijzondere manier en vanuit een heel ander oogpunt dan tijdens de “normale” boottochten!

Het volgende traject is een bezoek aan de beroemde Victoria Watervallen. U verblijft in Livingstone op een kampeerterrein bij een prima lodge (waar u bijvoorbeeld kunt eten als u geen zin heeft om zelf te koken) met mooi uitzicht op de prachtige omgeving. De watervallen zijn vlakbij en makkelijk zelf te bezoeken.

Daarna door voor een verblijf in Kafue National Park, het grootste wildpark in Zambia. U reist door het park van zuid naar noord en start bij het mooie Lake Itezhi-Tezhi. Het kampeerterrein ligt op een schiereiland in deze dam, dus prachtig uitzicht over het water. Dan door het park noordwaarts, waarbij u enkele dagen in het centrale deel en enkele dagen in het noordelijke deel van het park kampeert. Maar weinig mensen zien al deze delen van het park! Verschillende activiteiten zijn via de kampeerterreinen te regelen, maar u kunt ook zelf rondrijden en sowieso zijn het natuurlijk al prachtige ritten tussen de diverse kampeerterreinen.

Het derde traject brengt u verder naar het uiterste oosten van het land. Dit is geen route voor wie niet houdt van rijden door Afrika. Wie er wel van houdt zal genieten van de eindeloze Afrikaanse taferelen. Dorpjes, akkers, vrachtwagens, voetgangers, kinderen, vee – alles trekt aan u voorbij. De route is zo opgezet dat de afstand is opgeknipt in goed doenbare afstanden. Er is geen stress omdat u te ver moet rijden. Eindbestemming is het park met de beste reputatie in Zambia: South Luangwa National Park. Dit park leent zich uitstekend om zelf in rond te rijden. Wilt u toch (ook) met een ranger op pad dan kan dat natuurlijk eenvoudig bij de receptie van het kampeerterrein geregeld worden. Maar u kunt ook genieten van een beetje ontspanning bij het zwembad. En omdat er geen hekken staan om de diverse kampen, lopen er regelmatig dieren (met name olifanten) door het kamp – ook vanuit uw luie stoel zijn er dus regelmatig mooie dingen te zien!

Tenslotte de lange weg terug naar Lusaka waar u uw voertuig inlevert en vertrekt, terug naar huis – of bijvoorbeeld naar de stranden van Zuid-Afrika, Mauritius, Mozambique of de Seychellen.

Route

Overnachtingen

Accommodaties in deze reis Aantal Nachten Verzorging
Pioneer Camp 1 CAM
Kiambi Camp 3 CAM
Victoria Falls Waterfront Lodge 2 CAM
Moorings Camp 1 CAM
Eureka Camp 1 CAM
Mayukuyuku Camp 3 CAM
Kasabushi Camp 2 CAM
Pioneer Camp 1 CAM
La Rochelle Guesthouse 1 B&B
Wildlife Camp 3 CAM
Chimwemwe Lodge 1 CAM
CAM = Kamperen
B&B = Bed & breakfast = logies en ontbijt