Reisbeschrijving

Reis 1207: Botswana fly-in 2 – hoogseizoen

Voorbeeld van een fly-in safari van 4 nachten in de Okavango Delta en 2 nachten in Chobe National Park, plus einde in Victoria Falls. Kunt u in het laagseizoen reizen kijk dan naar prijsvoorbeeld 1208. Wilt u een kortere fly-in safari zie dan 1205/1206. Deze voorbeelden kunnen een reis op zich zijn, of een verlenging na een self-drive reis. De internationale vluchten zijn nog niet opgenomen in het budget.

Reistijd in dit voorbeeld: september

Aantal personen in dit voorbeeld: 2

Vluchten inbegrepen: nee (alleen de chartervluchten in de delta zelf)

Zie onderstaande tabel Accommodaties voor voorbeelden van accommodaties in deze prijsklasse. Hierboven, bij “Te Zien en Te Doen”, vindt u meer informatie over de diverse bezienswaardigheden op deze route.

Bent u zelf komen rijden dan levert u nu de auto in. Komt u per vliegtuig dan is er een rechtstreekse vlucht vanuit Johannesburg en wordt u opgehaald bij het vliegveld van Maun. Dit voorbeeld start met de overnachting in Maun in een mooie lodge net buiten dit drukke safaricentrum.

De volgende dag checkt u in voor de chartervlucht naar de eerste lodge. Via een korte maar prachtige vlucht over de delta komt u aan bij de airstrip diep in het nattere gedeelte van de delta. Het personeel wacht u meestal zingend op…  Vanaf hier bent u onder de hoede van een ranger die u dagelijks 2 x meeneemt op boottochten, kanotochten en wandelingen en u wegwijs maakt in het complexe ecosysteem in dit unieke deel van Afrika. In dit voorbeeld is de lodge zeer kleinschalig waardoor er ok ’s avonds een bijzondere en intieme sfeer is.

Na twee overnachtingen wordt u opgehaald door een nieuwe piloot met chartervliegtuigje en vliegt u naar een droger gedeelte van de delta. In dit voorbeeld is dat in de omgeving van Khwai, beroemd om de zeer uitstekende wildstand. Op deze locatie is het droog genoeg om naast wandelingen en wateractiviteiten ook wildritten te kunnen maken met uw ranger.

Vervolgens maakt u de derde chartervlucht over de delta naar het Chobe National Park, onder meer bekend om de grote aantallen olifanten. U verblijft hier ver van het drukke dorp Kasane in het stille noord-westen van het park. Ook hier zijn alle wildritten en maaltijden inbegrepen en vanuit de lodge maakt u ook een boottocht op de Chobe rivier. Als u geluk heeft steken de olifanten zwemmend de rivier over!

Tenslotte wordt u via een weg transfer (en 2 grensovergangen) naar Zimbabwe gebracht (ca. 70 km) voor een verblijf in Victoria Falls. Hier kunt u de watervallen bezoeken en nagenieten van de safari.

Vanaf VicFalls kunt u terugvliegen naar Johannesburg of doorreizen naar (bijvoorbeeld) Zambia.

Route

Overnachtingen

Accommodaties in deze reis Aantal Nachten Verzorging
Thamalakane Lodge 1 B&B
Gunns Camp 2 FBA
Sango Safari Camp 2 FBA
Chobe Elephant Camp 2 FBA
Bayete Guest Lodge 1 B&B
B&B = Bed & breakfast = logies en ontbijt
FBA = Vol pension + activiteiten (bijv. wildritten en/of wandelingen), meestal excl. drankjes