Reisbeschrijving

Reis 1206: Botswana fly-in 1 – laagseizoen

Heeft u voldoende budget dan zijn zogenaamde fly-in safaris in de Okavango delta zeker de investering waard. In diverse reizen elders op de site (bijv. 1203/1204) zijn fly-ins van 2 nachten opgenomen. Wilt u het grondiger doen en meer delen van de delta zien dan is dit een goed voorbeeld met 5 nachten fly-in. Het kan een reis op zich zijn of een verlenging van een self-drive reis. Daarom zijn de internationale lijnvluchten nog niet opgenomen in de prijsindicatie. Moet u in het hoogseizoen reizen, kijk dan naar voorbeeld 1205. Wilt u een fly-in safari inclusief Chobe National Park kijk dan naar 1207/1208.

Reistijd in dit voorbeeld: juni

Aantal personen in dit voorbeeld: 2

Vluchten inbegrepen: nee (alleen de chartervluchten in de delta zelf)

Zie onderstaande tabel Accommodaties voor voorbeelden van accommodaties in deze prijsklasse. Hierboven, bij “Te Zien en Te Doen”, vindt u meer informatie over de diverse bezienswaardigheden op deze route.

Bent u zelf komen rijden dan levert u nu de auto in. Komt u per vliegtuig dan is er een rechtstreekse vlucht vanuit Johannesburg en wordt u opgehaald bij het vliegveld van Maun. Dit voorbeeld start met de overnachting in Maun in een mooie lodge net buiten dit drukke safaricentrum.

De volgende dag checkt u in voor de chartervlucht naar de eerste lodge. Via een korte maar prachtige vlucht over de delta komt u aan bij de airstrip diep in het nattere gedeelte van de delta. Het personeel wacht u meestal zingend op…  Vanaf hier bent u onder de hoede van een ranger die u dagelijks 2 x meeneemt op boottochten, kanotochten en wandelingen en u wegwijs maakt in het complexe ecosysteem in dit unieke deel van Afrika.

Na twee overnachtingen wordt u opgehaald door een nieuwe piloot met chartervliegtuigje en vliegt u naar een droger gedeelte van de delta. In dit voorbeeld is dat in de omgeving van Khwai, beroemd om de zeer uitstekende wildstand. Op deze locatie is het droog genoeg om naast wandelingen en wateractiviteiten ook wildritten te kunnen maken met uw ranger.

Vervolgens maakt u de derde chartervlucht over de delta naar Kasane, het grensdorp in het uiterste noord-oosten van Botswana. Hier wordt u opgewacht en via een weg transfer (en 2 grensovergangen) naar Zimbabwe gebracht (ca. 70 km) voor een verblijf in Victoria Falls. Hier kunt u de watervallen bezoeken en nagenieten van de safari.

Vanaf VicFalls kunt u terugvliegen naar Johannesburg of doorreizen naar (bijvoorbeeld) Zambia.

Route

Overnachtingen

Accommodaties in deze reis Aantal Nachten Verzorging
Thamalakane Lodge 1 B&B
Moremi Crossing 2 FBA
Sango Safari Camp 3 FBA
Bayete Guest Lodge 2 B&B
B&B = Bed & breakfast = logies en ontbijt
FBA = Vol pension + activiteiten (bijv. wildritten en/of wandelingen), meestal excl. drankjes