Reisbeschrijving

Reis 1204: Botswana Self-Drive – comfortabel niveau

Dit is een voorbeeld van compacte maar complete reis met mooie accommodaties. U rijdt zelf langs de hoogtepunten van Botswana. Op weg naar de grens is er eerst nog een top safari in één van Zuid-Afrika’s exclusieve privé parken opgenomen. En als mooie afsluiter eindigt u bij de altijd spectaculaire Victoria Watervallen. De overnachtingsadressen zijn over het algemeen normaal/ goed of zelfs exclusief, maar u slaapt ook een nacht onder de sterren.

Reistijd in dit voorbeeld: oktober

Aantal personen in dit voorbeeld: 2

Vluchten inbegrepen: ja

Zie onderstaande tabel Accommodaties voor voorbeelden van accommodaties in deze prijsklasse. Hier boven bij “Te Zien en Te Doen” vindt u meer informatie over de diverse bezienswaardigheden op deze route.

Dit is een mooie reis door Botswana, waarbij u verschillende safariparken bezoekt en afwisselend in lodges en guesthouses van goed tot zeer goed niveau verblijft. U rijdt met een comfortabele personenauto, die wat hoger op de wielen staat. Andere voertuigen zijn uiteraard mogelijk.

De reis start in Johannesburg en vanaf daar brengt u eerst een bezoek aan Madikwe Game Reserve, een Big 5 safaripark in Zuid-Afrika, op de grens met Botswana. Hier verblijft u in een mooie lodge en gaat u twee keer per dag in een open safari voertuig onder begeleiding van een ervaren ranger op zoek naar dieren.

Daarna steekt u de grens met Botswana over en rijdt u door naar de Makgadigadi Zoutpannen, waar er een excursie met quadbikes en overnachting onder de sterren is inbegrepen. U gaat hier ook op zoek naar de stokstaartjes die hier leven, die zijn gewend geraakt aan mensen (maar zeker niet tam zijn!). Deze excursie is overigens ook te boeken zonder quadbikes en/of overnachting.

Hierna gaat u door richting Maun, vanwaar u met een prachtige vlucht naar een luxe en kleinschalig kamp midden in de Okavango Delta gaat. Hier verblijft u twee nachten en kunt u mee met mokorotochten (soort uitgeholde kano) en boottochten.

Vervolgens vliegt u terug naar Maun en gaat u door naar het uiterste noorden van het land voor een bezoek aan Chobe National Park, waar u zowel op wildrit als met een boottocht mee kunt gaan. U sluit de reis af met een verblijf vlakbij de beroemde Victoria Watervallen. U vliegt vanaf het vliegveld van Victoria Falls terug naar Johannesburg, vanwaar u weer vertrekt terug naar huis.

Route

Overnachtingen

Accommodaties in deze reis Aantal Nachten Verzorging
Airport Game Lodge 1 B&B
The Bush House 2 FBA
Woodlands 1 BO
Planet Baobab 2 B&B/FBA
Thamalakane Lodge 1 B&B
Gunns Camp 2 FBA
Thamalakane Lodge 1 B&B
Nata Lodge 1 BO
Kubu Lodge 2 B&B
Victoria Falls Safari Lodge 2 B&B
B&B = Bed & breakfast = logies en ontbijt
FBA = Vol pension + activiteiten (bijv. wildritten en/of wandelingen), meestal excl. drankjes
BO = Bed only = alleen logies (d.w.z. alleen slapen, geen mogelijkheid tot koken; ontbijt e.d. wordt apart in rekening gebracht)
B&B/FBA = Bed & breakfast + excursie met maaltijden