Reisbeschrijving

Reis 1203: Botswana self-drive – comfortabel niveau 1

Dit is een afwisselende en efficiënte route met veel wild en natuur. Veel extra’s zijn al inbegrepen in de reissom, bijvoorbeeld een eerste privé safari onderweg naar de grens, een fly-in safari in de Okavango Delta en een mooie excursie door de Makgadigadi Zoutpannen. U rijdt zelf en start in Johannesburg. U vliegt terug vanuit Victoria Falls.

Reistijd in dit voorbeeld: juli

Aantal personen in dit voorbeeld: 2

Vluchten inbegrepen: ja

Zie onderstaande tabel Accommodaties voor voorbeelden van accommodaties  in deze prijsklasse. Hier boven bij “Te Zien en Te Doen” vindt u meer informatie over de diverse bezienswaardigheden op deze route.

Dit is een mooie reis door Botswana, waarbij u verschillende safariparken bezoekt en afwisselend in lodges en guesthouses van eenvoudig en goed niveau verblijft. U rijdt met een normale personenauto, maar grotere/ stevigere voertuigen zijn natuurlijk mogelijk.

De reis start in Johannesburg en vanaf daar brengt u eerst een bezoek aan Madikwe Game Reserve, een Big 5 safaripark in Zuid-Afrika, op de grens met Botswana. Hier verblijft u in een mooie lodge en gaat u twee keer per dag in een open safari voertuig onder begeleiding van een ervaren ranger op zoek naar dieren. Daarna steekt u de grens met Botswana over en rijdt u door naar de Makgadigadi Zoutpannen, waar een excursie met quadbikes en overnachting onder de sterren is inbegrepen. U gaat hier ook op zoek naar de stokstaartjes die hier leven, die zijn gewend geraakt aan mensen (maar zeker niet tam zijn!). Deze excursie is overigens ook te boeken zonder quadbikes en/of overnachting. Hierna gaat u door richting Maun, vanwaar u met een prachtige vlucht naar een kamp midden in de Okavango Delta gaat. Hier verblijft u twee nachten en kunt u mee met mokorotochten (soort uitgeholde kano) en boottochten. Vervolgens vliegt u terug naar Maun en gaat u door naar het uiterste noorden van het land voor een bezoek aan Chobe National Park, waar u zowel op wildrit als met een boottocht mee kunt gaan.  de sunset cruises zijn het mooist… U sluit de reis af met een verblijf vlakbij de beroemde Victoria Watervallen. U vliegt vanaf het vliegveld van Victoria Falls terug naar Johannesburg, vanwaar u weer vertrekt terug naar huis.

Route

Overnachtingen

Accommodaties in deze reis Aantal Nachten Verzorging
Airport Game Lodge 1 B&B
The Bush House 2 FBA
Woodlands 1 BO
Planet Baobab 2 B&B
Audi Camp 1 B&B
Moremi Crossing 2 FBA
Audi Camp 1 B&B
Nata Lodge 1 BO
Kubu Lodge 2 B&B
Victoria Falls Safari Lodge 2 B&B
B&B = Bed & breakfast = logies en ontbijt
FBA = Vol pension + activiteiten (bijv. wildritten en/of wandelingen), meestal excl. drankjes
BO = Bed only = alleen logies (d.w.z. alleen slapen, geen mogelijkheid tot koken; ontbijt e.d. wordt apart in rekening gebracht)