Reisbeschrijving

Reis 1202: Botswana self-drive – basis niveau

Dit is een veel gekozen basisreis door Botswana, waarbij u enkele van de hoogtepunten van het land bezoekt, met start en einde in Johannesburg. U rijdt zelf in een normale personenauto en verblijft in eenvoudige en middenklasse accommodaties. Wilt u liever kamperen? Kijk dan naar voorbeeld 1201.

Reistijd in dit voorbeeld: september

Aantal personen in dit voorbeeld: 2

Vluchten inbegrepen: ja

Zie onderstaande tabel Accommodaties voor voorbeelden van accommodaties in deze reis. Hierboven bij “Te Zien en Te Doen” vindt u meer informatie over de diverse bezienswaardigheden op deze route.

Dit is een basisreis naar Botswana, waarbij alles wat u eigenlijk zou moeten zien in dit prachtige land is opgenomen. Eventueel uitbreiden kan natuurlijk. U reist met een normale personenauto, wat in principe voldoende is voor deze route. Ter plaatse kunt u bij de diverse lodges activiteiten erbij regelen, maar enkele avontuurlijke excursies zijn al inbegrepen in deze reis.

De reis start in Johannesburg, waar u de huurauto ophaalt.  Dan verblijft u eerst enkele dagen in een mooi wildpark in Zuid-Afrika, voor u doorrijdt naar Botswana. Eenmaal in Botswana rijdt u door richting het noordelijke deel van het land.

U bezoekt eerst de Makgadigadi Zoutpannen, waar u een prachtige excursie doet over de zoutvlaktes op quadbikes. Hier bezoekt u onder andere de stokstaartjes die hier leven en gewend zijn aan mensen (maar zeker niet tam zijn!) en overnacht u onder de sterren (deze excursie is ook mogelijk zonder quadbikes en/of overnachting).

Hierna gaat u verder naar de Okavango Delta en ook hier maakt u een mooie trip. U gaat met een mokoro (soort kano) naar een eilandje in de Delta, waar u kampeert en wandelingen maakt (ook deze excursie is in verschillende variaties mogelijk).

Na deze belevenis rijdt u door naar het uiterste noorden van het land, voor een bezoek aan het bijzondere Chobe National Park en eventueel de beroemde Victoria Watervallen. Aan het eind van de reis rijdt u in enkele dagen weer terug naar Johannesburg, waar u de huurauto inlevert en vertrekt terug naar huis.

Route

Overnachtingen

Accommodaties in deze reis Aantal Nachten Verzorging
Airport Game Lodge 1 B&B
Marakele National Park 2 BO
Woodlands 1 BO
Planet Baobab 2 B&B/FBA
Audi Camp 3 B&B/FBA
Nata Lodge 1 BO
Chobe Safari Lodge 3 BO
Woodlands 1 BO
KwaNokeng 1 BO
B&B = Bed & breakfast = logies en ontbijt
BO = Bed only = alleen logies (d.w.z. alleen slapen, geen mogelijkheid tot koken; ontbijt e.d. wordt apart in rekening gebracht)
B&B/FBA = Bed & breakfast + excursie met maaltijden