Reisbeschrijving

Reis 1106: Namibië kort – comfortabel niveau

Indien u de meest bekende hoogtepunten van Namibie wilt zien zonder al te grote afstanden dan is dit een geschikte voorbeeldroute. Hij staat in 3 versies op de website: met bijzondere, vaste accommodatie (deze reis), met middenklasse accommodatie (voorbeeld 1105) en met eenvoudige accommodatie/kamperen (voorbeeld 1104). Deze compacte route is eventueel te combineren met een verlenging naar bijvoorbeeld Kaapstad, of een strandbestemming als Mozambique, Mauritius of de Seychellen.

Reistijd in dit voorbeeld: juli

Aantal personen in dit voorbeeld: 2

Vluchten inbegrepen: ja

Zie onderstaande tabel Accommodaties voor voorbeelden van accommodaties in deze prijsklasse. Hierboven, bij “Te Zien en Te Doen”, vindt u meer informatie over de diverse bezienswaardigheden op deze route.

Na aankomst in Windhoek staat uw huurvoertuig klaar. In dit voorbeeld is het een stevig voertuig met vierwielaandrijving, bijvoorbeeld een Ford Ranger. Hoewel in juli normaal niet noodzakelijk is dit het meeste geschikte voertuig voor de rijcondities in Namibie. Het voertuig is goed verzekerd en zonder eigen risico.

Na een overnachting in Windhoek rijdt u als eerste naar de Namib woestijn, één van de oudste woestijnen ter wereld. Dit is het beroemde landschap met de hoge rode zandduinen, waarvan de Sossusvlei de beroemdste plek is. Schitterende voor fotografen en u kunt zelf de duinen op lopen en weer af (lopen of glijden). U slaapt in de enige vaste (en tevens prachtig gelegen) accommodatie binnen de grenzen van het park.

U vervolgt de route over het Namib Plateau (een schitterende rit) via Walvisbaai naar Swakopmund. De ijskoude Atlantische Oceaan vormt een bijzonder contrast met de honderden kilometerslange hete en zanderige kustlijn. U slaapt in een lodge met mooi uitzicht over de oceaan. Vanuit Swakopmund kunt u een tocht maken met gids in de woestijn, er is daar meer leven dan u denkt. Of u gaat de zee op, op zoek naar walvissen en zeerobben. Ten noorden van Swakop is de Cape Cross Seal Colony, zeker een omweg waard.

Vanaf hier gaat u eerst naar Twyfelfontein en omgeving voor culturele en geologische bezienswaardigheden. De accommodatie bestaat uit koepelhuizen die tussen de rotsen zijn gebouwd, zeer bijzonder. Dan door naar Damaraland. Dit gedeelte wordt vaak overgeslagen maar het is het mooiste deel van het land. Hier komen nog dieren in het wild voor, dus buiten een nationaal park (o.a. de woestijnolifant en zelfs sporadische zwarte neushoorns). Het is een prachtig ruig landschap met open vlaktes omringd door bergketens. Een lange wildrit met gids is inbegrepen in de prijs van dit voorbeeld.

Volgende bestemming is het beroemde Etosha National Park. U rijdt hier langzaam met meerdere overnachtingen van het stille westen (nog maar sinds enkele jaren toegankelijk) naar het oosten van het park. Vooral het westelijke Dolomite Camp is prachtig gelegen, maar Okaukuejo heeft de “drukste” drinkplaats (met de meeste dieren). Het landschap is plat en vrij open dus dieren zijn makkelijk te vinden. De laatste overnachting is in een zogenaamde Tree Tops accommodatie, net buiten de grenzen van Etosha in een privé natuurreservaat. ’s Middags maakt u hier bij zonsondergang een wildrit in open 4×4 voertuig en de volgende ochtend gaat u wandelen in het reservaat. Beide natuurlijk onder leiding van een ranger en alleen indien gewenst (minimum leeftijd voor de wandeling is 16 jaar).

Na de wandeling en het ontbijt afscheid van het Etosha gebied. Ook voor deze reis raden we een laatste overnachting aan in de bijzondere Africat Foundation, een organisatie die zich inzet voor de grote katten in heel Namibia. Leeuwen in het wild zijn al zeer zeldzaam maar met name cheeta’s komen vaak in conflict met lokale boeren. Door middel van research en voorlichting proberen zij de situatie voor de katachtigen te verbeteren.

Tenslotte levert u uw voertuig op het vliegveld ten oosten van Windhoek en vliegt u terug naar huis, of naar de volgende bestemming.

Route

Overnachtingen

Accommodaties in deze reis Aantal Nachten Verzorging
Terra Africa 1 B&B
Sossus Dune Lodge 2 DBB
Beach Lodge 2 B&B
Camp Kipwe 1 DBB
Palmwag Lodge 2 DBB
Etosha National Park 2 B&B
Onguma Tented Camp 1 FBA
Okonjima Lodge 1 DBB
B&B = Bed & breakfast = logies en ontbijt
DBB = Dinner, bed & breakfast (half pension)
FBA = Vol pension + activiteiten (bijv. wildritten en/of wandelingen), meestal excl. drankjes