Reisbeschrijving

Reis 1105: Namibië kort – middenklasse niveau

Indien u de meest bekende hoogtepunten van Namibie wilt zien zonder al te grote afstanden dan is dit een geschikte voorbeeldroute. Hij staat in 3 versies op de website: met vaste accommodatie op middenklasse niveau (deze reis), eenvoudiger niveau (kamperen en enkele B&Bs – voorbeeld 1104) en met enkele zeer bijzondere vaste accommodaties op hoger niveau (voorbeeld 1106). Deze compacte route is eventueel te combineren met een verlenging naar bijvoorbeeld Kaapstad, of een strandbestemming als Mozambique, Mauritius of de Seychellen.

Reistijd in dit voorbeeld: juli

Aantal personen in dit voorbeeld: 2

Vluchten inbegrepen: ja

Zie onderstaande tabel Accommodaties voor voorbeelden van accommodaties in deze prijsklasse. Hierboven, bij “Te Zien en Te Doen”, vindt u meer informatie over de diverse bezienswaardigheden op deze route.

Na aankomst in Windhoek staat uw huurvoertuig klaar. In dit voorbeeld is het een kleine SUV bijvoorbeeld een Renault Duster. Deze staat wat hoger op de wielen zodat u makkelijker door kuilen gaat. Het voertuig is goed verzekerd en er is geen eigen risico.

Na een overnachting in Windhoek rijdt u als eerste naar de Namib woestijn, één van de oudste woestijnen ter wereld. Dit is het beroemde landschap met de hoge rode zandduinen, waarvan de Sossusvlei de beroemdste plek is. Schitterende voor fotografen en u kunt zelf de duinen op lopen en weer af (lopen of glijden). U slaapt in leuke accommodatie pal buiten de ingang naar de Sossusvlei.

U vervolgt de route over het Namib Plateau (een schitterende rit) via Walvisbaai naar Swakopmund. De ijskoude Atlantische Oceaan vormt een bijzonder contrast met de honderden kilometerslange hete en zanderige kustlijn. Vanuit Swakopmund kunt u een tocht maken met gids in de woestijn, er is daar meer leven dan u denkt. Of u gaat de zee op, op zoek naar walvissen en zeerobben. Ten noorden van Swakop is de Cape Cross Seal Colony, zeker een omweg waard.

Vanaf hier gaat u bijna pal noordwaarts. Eerst naar Twyfelfontein en omgeving voor culturele en geologische bezienswaardigheden. Dan door naar Damaraland. Dit gedeelte wordt vaak overgeslagen maar het is het mooiste deel van het land. Hier komen nog dieren in het wild voor, dus buiten een nationaal park (o.a. de woestijnolifant en zelfs sporadische zwarte neushoorns). Het is een prachtig ruig landschap met open vlaktes omringd door bergketens. Een lange wildrit met gids is inbegrepen in de reissom.

Verder naar het beroemde Etosha National Park. U rijdt hier langzaam met meerdere overnachtingen van het stille westen (nog maar sinds enkele jaren toegankelijk) naar het oosten van het park. Vooral het westelijke Dolomite Camp is prachtig gelegen, maar Okaukuejo heeft de “drukste” drinkplaats (met de meeste dieren) en het koloniale fort Namutoni is een bijzondere plek. Het landschap is plat en vrij open dus dieren zijn makkelijk te vinden.

Onderweg terug naar Windhoek bouwen we een verblijf in bij de bijzondere Africat Foundation, een organisatie die zich inzet voor de grote katten in heel Namibia. Leeuwen in het wild zijn al zeer zeldzaam maar met name cheeta’s komen vaak in conflict met lokale boeren. Door middel van research en voorlichting proberen zij de situatie voor de katachtigen te verbeteren.

Tenslotte levert u uw voertuig op het vliegveld ten oosten van Windhoek en vliegt u terug naar huis, of naar de volgende bestemming.

Route

Overnachtingen

Accommodaties in deze reis Aantal Nachten Verzorging
Terra Africa 1 B&B
Desert Camp 2 SC
Pebblestone House 2 B&B
Twyfelfontein Lodge 1 DBB
Palmwag Lodge 2 B&B
Etosha National Park 3 B&B
Okonjima Lodge 1 DBB
B&B = Bed & breakfast = logies en ontbijt
SC = Self-catering (d.w.z. slapen plus eenvoudige kookgelegenheid)
DBB = Dinner, bed & breakfast (half pension)