Reisbeschrijving

Reis 1103: Namibië Hoogtepunten incl. Fish River Canyon

Dit is een logische en daarom populaire basisroute langs veel bekende hoogtepunten van Namibie. Bovendien maakt u een lus naar het uiterste zuiden, naar het gebied van de Fish River Canyon en de Ai Ais warmwaterbronnen. Wilt u liever de basisroute rijden maar dan juist met het uiterste noorden als extra lus (Epupa Falls/ de Himba) kijk dan naar voorbeeld 1102.

Reistijd in dit voorbeeld: juni

Aantal personen in dit voorbeeld: 2

Vluchten inbegrepen: ja

Zie onderstaande tabel Accommodaties voor voorbeelden van accommodaties in deze prijsklasse. Hierboven, bij “Te Zien en Te Doen”, vindt u meer informatie over de diverse bezienswaardigheden op deze route.

Na aankomst in Windhoek staat uw huurauto klaar. In dit voorbeeld gaan we uit van een Ford Ranger Double Cab met vierwielaandrijving (4×4), het perfecte voertuig voor de vele onverharde wegen in Namibie. U heeft tijd om boodschappen te doen en eventueel enkele bezienswaardigheden in Windhoek te bekijken.

Dan de eerste rit zuidwaarts met een tussenstop nabij Keetmanshoop, een slaperig plaatsje maar in de omgeving is meer te zien van de bijzondere flora in dit deel van Afrika. Het Kokerboomwoud is heel fotogeniek, vooral met zonsondergang. Verder staat heel Namibie bekend om zijn oude en gevarieerde geologie, hier kunt u de bijzondere rotsformaties van de Giant’s Playground bezoeken.

U rijdt verder zuidwaarts voor een bezoek aan de Fish River Canyon. In dit voorbeeld slaapt u op de bodem van de canyon in eenvoudige huisjes bij de Ai Ais Warmwaterbronnen. Daarna rijdt u via het uitkijkpunt Hobas door voor een tussenstop op een typisch Namibische boerenbedrijf. Dan komt u aan bij de rand van de Namib woestijn, één van de oudste woestijnen ter wereld. Dit is het beroemde landschap met de hoge rode zandduinen, waarvan de Sossusvlei de beroemdste plek is. Schitterende voor fotografen en u kunt zelf de duinen op lopen en weer af (lopen of glijden). Indien u het budget heeft (ca. € 325 pp) is hier een ballonvaart aan te bevelen.

Na de Sossusvlei rijdt u over net Namib Plateau (een schitterende rit via Walvisbaai) naar Swakopmund. De ijskoude Atlantische Oceaan vormt een bijzonder contrast met de honderden kilometerslange hete en zanderige kustlijn. Vanuit Swakopmund kunt u een tocht maken met gids in de woestijn, er is daar meer leven dan u denkt. Of u gaat de zee op, op zoek naar walvissen en zeerobben. Ten noorden van Swakop is de Cape Cross Seal Colony, zeker een omweg waard.

Via Khorixas bereikt u Damaraland. Dit gedeelte wordt vaak overgeslagen bij meer gehaaste reizen maar het is het mooiste deel van het land. Hier komen nog dieren in het wild voor, dus buiten een nationaal park (o.a. de woestijnolifant en zelfs sporadische zwarte neushoorns). Verder is het een prachtig ruig landschap met open vlaktes omringd door bergketens. Een lange wildrit met gids is inbegrepen in de reissom.

Dan door naar 4 dagen safari in het beroemde Etosha National Park. U rijdt hier langzaam met meerdere overnachtingen van het stille westen (nog maar sinds enkele jaren toegankelijk) naar het oosten van het park. Het landschap is plat en vrij open dus dieren zijn makkelijk te vinden. Bovendien hebben de overnachtingskampen hele goede drinkplaatsen die dieren aantrekken. Vaak zijn ze ook ’s nachts verlicht. Wie lang genoeg blijft zitten wordt soms beloond met bijzondere dieren als het luipaard en de zwarte neushoorn. Het is ook leuk om te zien hoe de dieren op elkaar reageren bij de drinkplaatsen. Waar in nattere delen van Afrika de dieren vaak soort voor soort drinken, is het typisch Etosha om meerdere soorten tegelijk te zien drinken. In dit voorbeeld bent u 3 nachten in het ark en ook nog een nacht in een privé wildreservaat op de oostgrens van Etosha.

Onderweg terug naar Windhoek bouwen we ook hier een tussenstop in bij de bijzonder Africat Foundation, een organisatie die zich inzet voor de grote katten in heel Namibia. Leeuwen in het wild zijn al zeer zeldzaam maar met name cheeta’s komen vaak in conflict met lokale boeren. Door middel van research en voorlichting proberen zij de situatie voor de katachtigen te verbeteren.

Tenslotte levert u uw huurauto in op het vliegveld ten oosten van Windhoek en vliegt u terug naar huis.

Route

Overnachtingen

Accommodaties in deze reis Aantal Nachten Verzorging
Terra Africa 1 B&B
Quiver Tree Forest Rest Camp 1 B&B
Ai-Ais Hotsprings 2 B&B
Namtib Desert Lodge 1 B&B
Desert Camp 2 B&B
Pebblestone House 2 B&B
Madisa Camp 1 SC
Palmwag Lodge 2 DBB
Etosha National Park 3 B&B
Onguma Bush Camp 1 B&B
Okonjima Lodge 1 DBB
B&B = Bed & breakfast = logies en ontbijt
SC = Self-catering (d.w.z. slapen plus eenvoudige kookgelegenheid)
DBB = Dinner, bed & breakfast (half pension)