Reisbeschrijving

Reis 1102: Namibië Hoogtepunten incl. Epupa Falls

Dit is een logische en daarom populaire basisroute langs alle bekende hoogtepunten in het centrum en noorden van Namibie. Bovendien maakt u een lus naar het uiterste noorden, het nog zeer afgelegen Kaokoveld/ Epupa Falls. Hier leven de Himba nog op zeer traditionele wijze en ook landschappelijk is het een prachtige uithoek van het land. Wilt u liever de basisroute rijden maar dan juist met het uiterste zuiden als extra lus (de Fish River Canyon) kijk dan naar voorbeeld 1103.

Reistijd in dit voorbeeld: juni

Aantal personen in dit voorbeeld: 2

Vluchten inbegrepen: ja

Zie onderstaande tabel Accommodaties voor voorbeelden van accommodaties in deze prijsklasse. Hierboven, bij “Te Zien en Te Doen”, vindt u meer informatie over de diverse bezienswaardigheden op deze route.

Na aankomst in Windhoek staat uw huurauto klaar. Dit voorbeeld gaat uit van een klein SUV bijvoorbeeld de Renault Duster. Deze staat wat hoger op de wielen waardoor u makkelijker door kuilen gaat. Mede afhankelijk van de tijd van het jaar kunt u ook een voertuig met vierwielaandrijving overwegen.

Na boodschappen in Windhoek koerst u pal noord met een eerste stop bij de Africat Foundation, een organisatie die zich inzet voor de grote katten in heel Namibia. Leeuwen in het wild zijn helaas al zeer zeldzaam, maar cheeta’s komen nog vaak voor in het wild en raken soms in conflict met lokale boeren. Door middel van research en voorlichting probeert de stichting de situatie voor de katachtigen te verbeteren.

Gewapend met meer inzicht in de relatie mens/dier in Namibie rijdt u vervolgens door naar Etosha National Park. U slaapt in dit voorbeeld eerst in een privé reservaat op de oostgrens en daarna rijdt u met tussenovernachtingen via het centrum van het park naar het stille westen (nog maar sinds enkele jaren toegankelijk). Het landschap is plat en vrij open dus dieren zijn makkelijk te vinden. Bovendien hebben de overnachtingskampen hele goede drinkplaatsen die dieren aantrekken. Vaak zijn ze ook ’s nachts verlicht.

Het volgende gedeelte voert u van de betreden paden naar het Kaokoveld, in het bijzonder de Epupa Falls. Epupa is “the last frontier” voor reizigers in zuidelijk Afrika. Aan de andere kant van de Epupa waterval begint Angola, nog lang niet veilig voor self-drive toeristen. De Epupa Falls zelf zijn prachtig en in deze omgeving leven de fotogenieke Himba nog op vrij authentieke wijze, in tegenstelling tot meer toeristische plaatsen meer naar het zuiden zoals als Kamanjab. De Himba is één van de weinige stammen in heel Afrika die met hun kuddes nog op semi-nomadische wijze leeft.

Na 3 dagen op deze bijzondere plek rijdt u door prachtige landschappen zuidwaarts naar Damaraland. Hier komen nog dieren in het wild voor, dus buiten een nationaal park (o.a. de woestijnolifant en zelfs sporadische zwarte neushoorns). Een wildrit met ranger in open voertuig is inbegrepen in deze reis.

Vanaf hier komt u in een ander type landschap terecht, nog droger en er zijn daardoor minder grote zoogdieren. De omgeving van Twyfelfontein heeft veel te bieden en de ijskoude Atlantische Oceaan vormt een bijzonder contrast met de honderden kilometerslange hete en zanderige kustlijn. Vanuit Swakopmund kunt u een tocht maken met gids in de woestijn, er is daar meer leven dan u denkt. Of u gaat de zee op, op zoek naar walvissen en zeerobben. Ten noorden van Swakop is de Cape Cross Seal Colony, zeker een omweg waard.

Tenslotte rijdt u via Walvisbaai naar Namib woestijn, één van de oudste woestijnen ter wereld. Dit is het beroemde landschap met de hoge rode zandduinen, waarvan de Sossusvlei de beroemdste plek is. Maar ook de Dead Vlei en de Sesriem canyon zijn mooi, en minder druk. Schitterende voor fotografen en u kunt zelf de duinen op lopen en weer af (lopen of glijden). Indien u het budget heeft (ca. € 325 pp) is hier een ballonvaart aan te bevelen.

Na de laatste zonsopgang boven de duinen rijdt u op uw gemak terug naar Windhoek waar u het voertuig weer inlevert en terugvliegt naar huis.

Route

Overnachtingen

Accommodaties in deze reis Aantal Nachten Verzorging
Terra Africa 1 B&B
Okonjima Lodge 1 DBB
Onguma Bush Camp 1 B&B
Etosha National Park 3 B&B
Epupa Camp 3 DBB
Palmwag Lodge 2 B&B
Twyfelfontein Lodge 2 DBB
Pebblestone House 2 B&B
Desert Camp 2 B&B
B&B = Bed & breakfast = logies en ontbijt
DBB = Dinner, bed & breakfast (half pension)