Reisbeschrijving

Reis 1020: Zuid-Afrika oostkant – kort

Dit is een perfecte route voor iemand die graag een mooie indruk wil krijgen van Zuid-Afrika, maar die geen tijd genoeg heeft om het hele land te bezoeken. Of het is een ideale reis voor diegene die bijvoorbeeld de Kaapregio en Tuinroute al eens heeft bezocht, en nu graag een ander deel van het land wil zien. De reis start en eindigt in Johannesburg en in een rustig tempo reist u langs de hoogtepunten van dit deel van het land. Natuurlijk is er tijd voor safari, maar ook andere prachtige natuurgebieden komen aan bod. Een korte reis in een rustig reistempo, maar toch boordevol afwisseling!

Reistijd in dit voorbeeld: maart/april

Aantal personen in dit voorbeeld: 3

Vluchten inbegrepen: ja

Zie onderstaande tabel Accommodaties voor voorbeelden van accommodaties in deze prijsklasse. Hierboven, bij “Te Zien en Te Doen”, vindt u meer informatie over de diverse bezienswaardigheden op deze route.

De reis start in Johannesburg, waar u ’s avonds laat aankomt als u voor de directe vlucht van KLM kiest (andere maatschappijen zijn uiteraard ook mogelijk). U wordt op het vliegveld opgewacht en overgebracht naar uw accommodatie voor die nacht. Hier wordt de volgende ochtend uw huurauto bezorgd en dan gaat u op weg in oostelijke richting. De komende dagen heeft u de tijd om de Panoramaroute te bezichtigen, een mooi gebied met indrukwekkende vergezichten, watervallen en andere bijzondere natuurverschijnselen.

Dan gaat u door richting het Kruger gebied. Eerst verblijft u enkele dagen bij een privé safari lodge in een wildreservaat dat in open verbinding staat met het Krugerpark en met andere omliggende wildgebieden. Hier leven veel dieren, waaronder de Big 5, en u gaat twee keer per dag in een open safari voertuig onder begeleiding van een ranger op zoek naar deze dieren. Onderweg kan de ranger u van alles vertellen over wat u zoal tegenkomt en kunt dus alvast het één en ander leren voor de komende dagen! Dan gaat u namelijk naar het Krugerpark, waar u zelf rond kunt rijden en dieren kunt gaan vinden. U verblijft in twee verschillende kampen in het park, dus u ziet een groot gebied.

Dan rijdt u verder zuidwaarts, dwars door het onafhankelijke landje Swaziland, en vanaf daar door naar de kustregio. Bij de kust verblijft u in een gezellig dorp, St. Lucia, vanwaar u niet alleen naar het strand zou kunnen, maar ook een bezoek kunt brengen aan het iSimangaliso Wetlands Park. Delen van dit park zijn heel anders dan wat u tot dan toe gezien heeft – meer regenwoud-achtig! Bovendien is er hier de mogelijkheid om een boottocht te regelen, waar u vaak veel nijlpaarden en krokodillen kunt spotten.

Vervolgens is er nog een safari opgenomen in Hluhluwe-Imfolozi Game Reserve, een wildreservaat dat een stuk kleiner is dan Kruger, maar qua natuur wel enigszins vergelijkbaar. Het is een erg leuk park om zelf in rond te rijden en ook de accommodatie is leuk: een safari tent met eigen keuken midden in de bush.

Tenslotte is het, na een tussenovernachting in Zululand, tijd om de reis af te sluiten met enkele dagen bij een mooie lodge in de KwaZulu-Natal Drakensbergen. Dit is een prachtig einde van de reis, waar u nog even actief bezig kunt zijn (wandelen, paardrijden en nog veel meer), maar ook nog even enkele dagen helemaal niets kunt doen!

Route

Overnachtingen

B&B = Bed & breakfast = logies en ontbijt
DBB = Dinner, bed & breakfast (half pension)
FBA = Vol pension + activiteiten (bijv. wildritten en/of wandelingen), meestal excl. drankjes
BO = Bed only = alleen logies (d.w.z. alleen slapen, geen mogelijkheid tot koken; ontbijt e.d. wordt apart in rekening gebracht)
SC = Self-catering (d.w.z. slapen plus eenvoudige kookgelegenheid)