Reisbeschrijving

Reis 1019: Zuid-Afrika puur safari

Heeft u niet zo lang de tijd en is uw belangrijkste doel het zien van heel veel natuur en dieren voor een betaalbare prijs? Dan is dit een voorbeeld van hoe je dat zou kunnen aanpakken. Eenvoudige auto, lang verblijf in Krugerpark en dan 2 mooie privé safari’s. Wilt u juist eerst een privé safari doen, en dan pas naar het nationale park, dan kan dat ook natuurlijk.

Reistijd in dit voorbeeld: juni

Aantal personen in dit voorbeeld: 2

Vluchten inbegrepen: ja

Zie onderstaande tabel Accommodaties voor voorbeelden van accommodaties in deze prijsklasse. Hierboven, bij “Te Zien en Te Doen”, vindt u meer informatie over de diverse bezienswaardigheden op deze route.

Na aankomst in Johannesburg wordt u opgewacht en naar uw hotel gebracht. De volgende ochtend wordt uw voertuig bezorgd. In dit voorbeeld gaan we met het oog op de prijs uit van een eenvoudige huurauto (bijv. Volkswagen Polo). Is er meer budget dan geeft een voertuig dat hoger op de wielen staat meer mogelijkheden.

U rijd eerst naar het zuiden van het Krugerpark. Van hier rijdt u door het park langzaam van zuid naar noord, waarbij u steeds weer nieuwe landschappen en Rest Camps ontdekt. U slaapt in eenvoudige huisjes met douche en toilet. Hier en daar zijn ook safaritenten mogelijk. Ongetwijfeld ziet u ook heel veel dieren.

Dan volgen er twee privé safaris. in dit voorbeeld in Thornybush Private Game Reserve, een uitstekende plek om Afrika’s beroemde Big Five te zien (leeuw, luipaard, buffel, olifant, neushoorn).  Met een ranger en een tracker (spoorzoeker die voorop zit en de sporen leest) gaat u in een speciaal aangepast open safarivoertuig met vierwielaandrijving (4×4) op zoek naar dieren. De ranger vertelt veel over de dieren en de natuur in het algemeen en weet bijzondere ‘sightings’ natuurlijk beter te vinden dan wij als leken. Hij mag bovendien van de weg af en ook na donker nog rijden. Al met als is de kans dat u veel ziet op een dergelijke wildrit groter dan wanneer u zelf rondrijdt. De wildritten duren meestal 2 tot 3 uur en dagelijks gaat u twee keer op wildrit. Bij een verblijf van 2 nachten heeft u dus 4 wildritten. Bijkomend voordeel is dat in dergelijke privé lodges alle maaltijden en soms ook wandelingen zijn inbegrepen en de accommodatie vaak erg mooi en romantisch is. Het echte Out of Africa gevoel!

Een tweede privésafari is in het beroemde Sabi Sands Private Game Reserve, volgens velen één van de beste natuurgebieden in zuidelijk Afrika. Dit prijsvoorbeeld gaat uit van de standaard rondavels in Elephant Plains. Indien u daar inderdaad wilt verblijven, betekent het wel dat deze reis ver van tevoren geboekt moet worden want er zijn er maar een paar.

Na 11 overnachtingen midden in de bush is een laatste overnachting in een mooi guesthouse aan de zuidkant van de Panoramaroute een bijzonder einde van een prachtige natuurreis.

Op de laatste dag rijdt u over goede snelwegen terug naar Johannesburg waar u de auto inlevert en terug vliegt naar huis (of naar Kaapstad of het strand?).

 

Route

Overnachtingen

Accommodaties in deze reis Aantal Nachten Verzorging
Airport Game Lodge 1 B&B
Kruger National Park 7 BO
KwaMbili Game Lodge 2 FBA
Elephant Plains Lodge 2 FBA
Plumbago Guesthouse 1 B&B
B&B = Bed & breakfast = logies en ontbijt
BO = Bed only = alleen logies (d.w.z. alleen slapen, geen mogelijkheid tot koken; ontbijt e.d. wordt apart in rekening gebracht)
FBA = Vol pension + activiteiten (bijv. wildritten en/of wandelingen), meestal excl. drankjes