Reisbeschrijving

Reis 1018: Zuid-Afrika Safari & Strand 3 – Incl. Kaapstad en Malariavrij

Zeer afwisselende reis met goede (privé) safari, actief verblijf in de Drakensbergen, bezoek aan Kaapstad en de Tuinroute en een einde aan het strand. Zowel de safari als het strandverblijf zijn in malariavrije gebieden.

Reistijd in dit voorbeeld: mei

Aantal personen in dit voorbeeld:  4 (2 volwassenen en 2 kinderen van 14 en 7)

Vluchten inbegrepen: ja

Zie onderstaande tabel Accommodaties voor voorbeelden van accommodaties in deze prijsklasse. Hierboven, bij “Te Zien en Te Doen”, vindt u meer informatie over de diverse bezienswaardigheden op deze route.

Na de rechtstreekse vlucht naar Johannesburg en een overnachting bij het vliegveld staat uw huurauto klaar. In dit voorbeeld is het een goede middenklasser, bijvoorbeeld een Nissan Xtrail . Deze staat toch iets hoger op de wielen waardoor u met name in de wildparken makkelijker door kuilen gaat en beter zicht heeft. Een echt 4x4voertuig kan natuurlijk ook, het is maatwerk.

U gaat eerst enkele dagen naar het Pilanesberg National Park. Dit landschappelijk mooie park heeft veel dieren en is zeer toegankelijk voor de minder ervaren safariganger. U kunt er zelf rondrijden of u kunt een wildrit boeken bij de receptie.

Het tweede safari adres is in Madikwe Game Reserve. Dit is een uitstekend reservaat waar alle bekende dieren gespot kunnen worden. Hier gaat u standaard met een professionele ranger in hun (open) safarivoertuig op zoek naar dieren. De rangers mogen ook van de wegen af en in het donker rijden dus dit wordt ongetwijfeld het safarihoogtepunt van de reis.

Afscheid van dit deel van Zuid-Afrika en via een tussenstop op het platteland bereikt u de Drakensbergen. Hier is een actief verblijf ingepland met mogelijkheden om te wandelen en te paardrijden. Er is ook een Adventure Centre vlakbij met mountain biking, trapeze, paintball, quad biking, etc. Verder zijn alle maaltijden inbegrepen en worden er ’s avonds (voor de liefhebbers) spelletjes gedaan.

U rijdt door naar de kust voor en vliegt van Durban naar Kaapstad. Hier verblijft u enkele dagen in een centraal gelegen B&B, een goede uitvalsbasis voor de vele bezienswaardigheden in de stad. U kunt er tevens prima eten, goed winkelen en uitgaan. Er is ook veel te doen voor kinderen.

Dan opnieuw het binnenland in. U slaapt onderweg in een leuke B&B in het plaatsje Swellendam en dan komt u aan op de Tuinroute, waar u twee nachten in een nationaal park direct aan de kust verblijft. Daar is al een klein strandje, maar het echte strandeinde is in Cape St. Frances, één van de mooiere strandlocaties langs de Tuinroute. Dit deel staat bekend om de brede zandstranden en vele schelpen die er te vinden zijn.

U vliegt tenslotte in de namiddag van Port Elizabeth naar Johannesburg en aansluitend door naar huis.

Route

Overnachtingen

B&B = Bed & breakfast = logies en ontbijt
FBA = Vol pension + activiteiten (bijv. wildritten en/of wandelingen), meestal excl. drankjes
BO = Bed only = alleen logies (d.w.z. alleen slapen, geen mogelijkheid tot koken; ontbijt e.d. wordt apart in rekening gebracht)
FB = Full Board = vol pension