Reisbeschrijving

Reis 1017: Zuid-Afrika Safari & Strand 2 – mix van niveau’s

Gevarieerde reis met veel safari, zeer afwisselende accommodatie (waaronder enkele hele mooie) en aan het einde van de reis twee verschillende strandverblijven. Spreekt deze route aan maar is dit voorbeeld te prijzig, kijk dan naar voorbeeld 1016.

Reistijd in dit voorbeeld: april

Aantal personen in dit voorbeeld: 2

Vluchten inbegrepen: ja

Zie onderstaande tabel Accommodaties voor voorbeelden van accommodaties in deze prijsklasse. Hierboven, bij “Te Zien en Te Doen”, vindt u meer informatie over de diverse bezienswaardigheden op deze route.

Na aankomst in Johannesburg wordt u opgewacht en naar uw hotel gebracht. De volgende ochtend wordt uw voertuig bezorgd. In dit voorbeeld gaan we uit van een middenklasser, bijvoorbeeld een Nissan XTrail

Dan op weg naar het eerste nationale park (van 5) van deze reis. Wat betreft de accommodatie begint u eenvoudig. In de Waterbergen ten noorden van Johannesburg is het Marakele National Park. Hier slaapt u in spannende (tented) safari units aan het meer en kunt u zelf koken/braaien bij de tent. Bij de receptie kunt u wildritten boeken maar de meeste mensen gaan hier zelf rijden op zoek naar dieren en vogels.

Volgende stop is in het uiterste noorden van het land op het drielandenpunt Zuid-Afrika/ Botswana/ Zimbabwe. Het Mapungubwe National Park heeft veel dieren en is ook landschappelijk mooi met o.a. prachtige oude bomen, waaronder de baobab.  De huisjes zijn relatief nieuw en dus van goed niveau.

Vervolgens door het land van de Venda naar het Kruger  National Park. U begint in het stille noorden en rijdt langzaam door het park van Rest Camp naar Rest Camp genietend van de vele dieren en de langzaam veranderende landschappen. De huisjes zijn ook eenvoudig maar vaak prachtig gelegen.

In het centrum van het park, waar het drukker begint te worden, rijdt u eruit voor een geheel verzorgde privé safari, in dit voorbeeld in Thornybush Private Game Reserve, een uitstekende plek om Afrika’s beroemde Big Five te zien (leeuw, luipaard, buffel, olifant, neushoorn).  Met een ranger en een tracker (spoorzoeker die voorop zit en de sporen leest) gaat u in een speciaal aangepast open safarivoertuig met vierwielaandrijving (4×4) op zoek naar dieren. De ranger vertelt veel over de dieren en de natuur in het algemeen en weet bijzondere ‘sightings’ natuurlijk beter te vinden dan wij als leken. Hij mag bovendien van de weg af en ook na donker nog rijden. Al met als is de kans dat u veel ziet op een dergelijke wildrit groter dan wanneer u zelf rondrijdt. De wildritten duren meestal 2 tot 3 uur en dagelijks gaat u twee keer op wildrit. Bij een verblijf van 2 nachten heeft u dus 4 wildritten. Bijkomend voordeel is dat in dergelijke privé lodges alle maaltijden en soms ook wandelingen zijn inbegrepen en de accommodatie vaak erg mooi en romantisch is. Het echte Out of Africa gevoel!

Vervolgens rijdt u parallel aan het park naar het zuiden en heeft u onderweg tijd om de Panoramaroute te zien. Wellicht wilt u hier ook enkele van de vele activiteiten doen die in deze omgeving worden aangeboden, zoals wandelingen, mountain biking, golf, etc.

U kunt door Swaziland rijden maar heeft u geen zin in grensovergangen (die overigens best meevallen) hebben wij een heel mooi boerderijadres ingebouwd .

Volgende stop is van de begane paden af. U rijdt naar de kust ten noorden van Sodwana voor een bijzonder verblijf in een lodge (achter de duinen) aan het strand. In Rocktail Bay kunt u veilig achter het rif snorkelen en zwemmen in de Indische Oceaan. Tevens is het mogelijk om op volle zee te duiken. Dit is een zeer verzorgde “strand + natuur” bestemming. Diverse excursies  naar het nog zeer ongerepte achterland zijn inbegrepen.

Onderweg naar Durban stopt u voor een laatste safari in het Umfolozi-Hluhluwe Game Reserve. In dit voorbeeld slaapt u in Hilltop, het hoofdkamp in het noorden waar een restaurant en zwembad is.

U kunt door het park rijden naar Nyalazi Gate waar u de bush voorgoed achter u laat. Langs de mooie kustweg en het vruchtbare KwaZulu-Natal rijdt u door naar het tweede, meer mondaine, strandhotel in deze reis. Dit ligt ten noorden van Durban en heeft vol uitzicht op zee. Naast het prima strand zijn hier ook veel winkels en restaurant.

Op de laatste dag levert u uw auto in op de vlakbij gelegen luchthaven van Durban. Vandaar vliegt u aan het einde van de middag naar Johannesburg en – na overstappen-  ’s avonds door naar huis.

U kunt ook overwegen om van Durban naar Kaapstad te vliegen voor een verlenging.

Route

Overnachtingen

B&B = Bed & breakfast = logies en ontbijt
BO = Bed only = alleen logies (d.w.z. alleen slapen, geen mogelijkheid tot koken; ontbijt e.d. wordt apart in rekening gebracht)
FBA = Vol pension + activiteiten (bijv. wildritten en/of wandelingen), meestal excl. drankjes