Reisbeschrijving

Reis 1016: Zuid-Afrika Safari & Strand 1 – basis niveau

Bijzondere route met zeer veel safaridagen, zowel in minder bekende parken als een lang verblijf in Kruger National Park. Bijna aan het einde van de reis verblijft u drie dagen aan het strand van de warme Indische Oceaan. Spreekt deze route aan, maar wilt u meer comfort en meer strand, kijk dan naar voorbeeld 1017.

Reistijd in dit voorbeeld: oktober

Aantal personen in dit voorbeeld: 2

Vluchten inbegrepen: ja

Zie onderstaande tabel Accommodaties voor voorbeelden van accommodaties in deze prijsklasse. Hierboven, bij “Te Zien en Te Doen”, vindt u meer informatie over de diverse bezienswaardigheden op deze route.

Na aankomst in Johannesburg wordt u opgewacht en naar uw hotel gebracht. De volgende ochtend wordt uw voertuig bezorgd. In dit voorbeeld gaan we uit van een kleine middenklasser, bijvoorbeeld een Toyota Avanza.

Dan op weg naar het eerste nationale park van deze reis. In de Waterbergen ten noorden van Johannesburg is het Marakele National Park. Hier slaapt u in spannende (tented) safari units aan het meer en kunt u zelf koken/braaien bij de tent. Bij de receptie kunt u wildritten boeken maar de meeste mensen gaan hier zelf rijden op zoek naar dieren en vogels.

Volgende stop is in het uiterste noorden van het land op het drielandenpunt Zuid-Afrika/ Botswana/ Zimbabwe. Het Mapungubwe National Park heeft veel dieren en is ook landschappelijk mooi met o.a. prachtige oude bomen, waaronder de baobab.  De huisjes zijn relatief nieuw en dus van goed niveau.

Vervolgens door het land van de Venda stam naar het Kruger  National Park. U rijdt hier een meerdaagse route door het park helemaal van noord naar zuid. Zo is er tijd om ook de stillere delen van het park te zien. U rijdt langzaam van Rest Camp naar Rest Camp genietend van het langzaam veranderende landschap en de vele dieren.

Aan de zuidkant verlaat u het park en verblijft  u in een leuke lodge voor verkenning van de Panoramaroute.

Volgende stop is het Mlilwane National Park in Swaziland. Hier verblijft u in traditionele hutten en dit is ook een goede plek om wat meer van de lokale cultuur te zien.

Daarna rijdt u door naar weer een minder bekend natuurreservaat genaamd Mkhuze Game Reserve. De accommodatie is eenvoudig maar er is aardig wat wild en er is een erg mooie wandeling te maken door een oerbos met enorme vijgenbomen.

Tenslotte kunt u uitblazen in een middenklasse strandhotel net achter de duinen van de Indische Oceaan. Deze omgeving is zeer geschikt om te snorkelen en te duiken.

U rijdt dwars door het Ismagaliso wetlands National Park voor de laatste 2 nachten in St. Lucia dorp. Ook hier is nog een mooi strand en verder kunt u er boottochten doen op de rivier (op zoek naar nijlpaarden, krokodillen en vogels), of op de oceaan.

Op de laatste dag raden we aan om nog één dagbezoek te brengen aan het nabij gelegen Umfolozi-Hluhluwe National Park.  Aan het einde van de middag levert u uw huurauto bij het vliegveld van Richard’s Bay en vliegt u naar Johannesburg voor de aansluiting op de avondvlucht naar huis.

Route

Overnachtingen

B&B = Bed & breakfast = logies en ontbijt
BO = Bed only = alleen logies (d.w.z. alleen slapen, geen mogelijkheid tot koken; ontbijt e.d. wordt apart in rekening gebracht)
SC = Self-catering (d.w.z. slapen plus eenvoudige kookgelegenheid)
DBB = Dinner, bed & breakfast (half pension)