Reisbeschrijving

Reis 1013: Zuid-Afrika Malariavrij Kaapstad naar Johannesburg via Wild Coast

Voorbeeld van een malariavrije reis met goede accommodatie en een mooi strandverblijf in een ongerept deel van Zuid-Afrika. U ziet Kaapstad en omgeving en de Tuinroute en daarna rijdt u langs de kust naar de zogenaamde Wild Coast. Vervolgens via een korte safari en een verblijf in de Drakensbergen naar Johannesburg. Een vergelijkbare route maar dan met deels kamperen/ deels vaste accommodatie (van eenvoudige niveau dan deze reis) en door het binnenland (i.p.v. langs de Wild Coast) staat ook op de site (voorbeeld 1012).

Reistijd in dit voorbeeld: okt

Aantal personen in dit voorbeeld: 2

Vluchten inbegrepen: ja

Zie onderstaande tabel Accommodaties voor voorbeelden van accommodaties in deze prijsklasse. Hierboven, bij “Te Zien en Te Doen”, vindt u meer informatie over de diverse bezienswaardigheden op deze route.

Na aankomst in Kaapstad wordt u naar uw eerste accommodatie gebracht. U verblijft in een mooie gastvrije lodge op het schiereiland. In dit voorbeeld zitten enkele langere autoritten dus gaan we uit van een stevige middenklasse huurauto bijv. een Nissan Xtrail.  Vanuit uw lodge kunt u het schiereiland en het centrum van Kaapstad verkennen. Dan een korte rit naar een tweede mooi adres net buiten het centrum van Stellenbosch. De wijngaarden liggen vlak bij elkaar dus u heeft genoeg tijd om er meerdere te bezoeken. Via de kust rijdt u vervolgens naar Hermanus voor verblijf op de volgende mooie plek, een guesthouse met vol uitzicht over de beroemde Walker Bay waar de walvissen in deze tijd van het jaar vaak te zien zijn. Voor de liefhebbers is er ook genoeg tijd om een kooiduik te wagen op zoek naar haaien.

Dan de eerste wat langere rit oostwaarts. Via een tussenstop in het aardige plaatsje Swellendam bereikt u de Tuinroute en wel het centraal gelegen dorp Knysna. Hier kunt u genieten van de mooie kustlijn met bossen, kliffen en stranden. U kunt er onder meer wandelen, golfen, kayaken op zee en een boottocht maken op de lagune. Na twee overnachtingen vervolgt u de route naar het Addo Elephant NP. De accommodatie in de rest camps in dit mooie park is eenvoudig, maar het voldoet wel en het blijft leuk  om de dieren te zien waar Afrika zo beroemd om is. Wilt u het luxer dan kunnen we uiteraard een mooi guesthouse in de omgeving inplannen.

En dan komt u in een meer onbekend deel van het land. U maakt een tussenstop in het plaatsje Grahamstown, de vroegere koloniale  “frontier”. De Engelse invloed is duidelijk zichtbaar in dit stadje en is een contrast met de meer Hollandse/Afrikaner invloed die u dichterbij  Kaapstad heeft gezien. Vervolgens rijdt u door naar de Wild Coast, onderdeel van wat tijdens de Apartheidsjaren het “thuisland” Transkei was. Dit is de thuisgrond van belangrijke Zuid-Afrikaanse leiders als natuurlijk Nelson Mandela, maar ook bijvoorbeeld Steve Biko en Thabo Mbeki komen er vandaan.  Nog altijd zijn de effecten van het Apartheidsbeleid zichtbaar. Dit deel van het land is nog altijd weinig ontwikkeld en dus arm.  Maar het is een prachtig landschap met glooiende heuvels en Afrikaanse “kraals” vaak geschilderd in de favoriete kleur turquoise. De kust is prachtig en ongerept en de Indische Oceaan is hier nog warm. In dit voorbeeld is een driedaags verblijf in één van de weinige goede strandhotels gepland, een prachtig rustpunt in de reis.

Uitgerust weer verder voor het laatste deel van de reis. U gaat twee dagen naar een natuurreservaat met klein wild in de voetheuvels van de zuidelijk Drakensbergen. En dan door naar de de laaatste mooie lodge in de noordelijke Drakensbergen voor wandelen en rust en één van de mooiste uitzichten van het land.  U kunt er ook paardrijden en er is een 9hole golfbaan vlakbij. Indien we het goed plannen kunt u hier verder een onderdeel van ons scholenproject bezoeken. Op de laatste dag is er nog tijd om iets te doen en dan ’s middags door naar het vliegveld ten oosten van Johannesburg waar u het voertuig inlevert en terugvliegt naar huis.

Route

Overnachtingen

Accommodaties in deze reis Aantal Nachten Verzorging
Glen Avon Lodge 3 B&B
River Manor Boutique Hotel 1 B&B
Cliff Lodge 2 B&B
The Hideaway 1 B&B
Tsitsikhaya Lodge 2 B&B
Addo Elephant National Park 2 BO
The Cockhouse 1 B&B
Umngazi River Bungalows 3 FB
Tala Game Reserve 2 B&B
Montusi Mountain Lodge 3 DBB
B&B = Bed & breakfast = logies en ontbijt
BO = Bed only = alleen logies (d.w.z. alleen slapen, geen mogelijkheid tot koken; ontbijt e.d. wordt apart in rekening gebracht)
FB = Full Board = vol pension
DBB = Dinner, bed & breakfast (half pension)