Reisbeschrijving

Reis 1012: Zuid-Afrika Malariavrij – Kaapstad naar Johannesburg via binnenland – kamperen en vaste accommodatie

Voorbeeld van een malariavrije reis met afwisselend kamperen en vaste accommodatie inclusief een goede safari. U ziet Kaapstad en omgeving en de Tuinroute en daarna rijdt u door het binnenland door onder meer Lesotho. Een vergelijkbare route maar dan zonder kamperen, verblijf in hoger niveau accommodatie en rijden langs de Wild Coast (in plaats van door het binnenland) staat ook op de site (voorbeeld 1013).

Reistijd in dit voorbeeld: juli

Aantal personen in dit voorbeeld: 4 (2 volwassenen + 2 kinderen van 10 en 8 jaar)

Vluchten inbegrepen: ja

Zie onderstaande tabel Accommodaties voor voorbeelden van accommodaties in deze prijsklasse. Hierboven, bij “Te Zien en Te Doen”, vindt u meer informatie over de diverse bezienswaardigheden op deze route.

Na aankomst in Kaapstad wordt u naar uw eerste accommodatie gebracht. U verblijft op het schiereiland in een praktisch huis op een terrein met meer huizen, een flinke tuin en omheind zwembad. Het huis heeft een volledige keuken, een TV en aparte slaapkamers. Uw auto wordt bezorgd. In dit voorbeeld gaan we uit van een kleine middenklasser bijv. een Toyota Avanza met automaat voor de eerste dagen in Kaapstad. Vanuit het huis kunt u het schiereiland en het centrum van Kaapstad verkennen.

Daarna wisselt u van voertuig en krijgt u een vierpersoonskampeervoertuig met volledige kampeeruitrusting. De komende nachten verblijft u nog in guest houses en dan gaat u kamperen in de nationale parken. In Hermanus zult u in deze tijd van het jaar vrijwel zeker walvissen zien. Daaarna logeert u een nachtje bij één van onze leuke boerderijadressen waar de boer veel kan vertellen over de struisvogelindustrie en alles wat daarbij komt kijken.

Dan maakt u kennis met de beroemde Nationale Parken van Zuid-Afrika. Hier zijn goede kampeerterreinen met douche- en toiletblokken. Bijkomend voordeel is ook dat u makkelijk in contact komt met andere mensen. De meeste kampeerders zijn Zuid-Afrikaans en zij vinden het “baie” interessant om met ons te praten. U verblijft op de kampeerplaatsen van achtereenvolgens Tsitsikamma NP (ruige kust en mooi wandelgebied), Addo Elephant NP (safari) en Mountain Zebra NP (stil en wijds park).

Dan nog verder van de betreden paden af naar het bergstaatje Lesotho waar de bevolking nog grotendeels traditioneel leeft. U kunt hier wandelen en pony rijden en kennis maken met de leefwijze van de taaie Basotho. Hierna een laatste actief verblijf op een camping in de noordelijke Drakensbergen. Naast wandelen kunt u hier eventueel ook paardrijden. Na al dit “afzien” volgt dan een spectaculair einde aan de reis. U gaat twee dagen op privé safari in een prachtige lodge in Zululand. Op de laatste dag is er nog tijd voor de ochtendwildrit en dan na het uitgebreide ontbijt door naar het vliegveld ten oosten van Johannesburg waar u de camper inlevert en terugvliegt naar huis.

Route

Overnachtingen

Accommodaties in deze reis Aantal Nachten Verzorging
Houtkapperspoort 3 SC
Francolinhof 2 B&B
Waterkloof Guesthouse 1 B&B
Tsitsikamma National Park 2 CAM
Addo Elephant National Park 2 CAM
Mountain Zebra National Park 2 CAM
Malealea Lodge 2 CAM
Mahai Campsite 3 CAM
Umzolozolo Lodge 2 FBA
SC = Self-catering (d.w.z. slapen plus eenvoudige kookgelegenheid)
B&B = Bed & breakfast = logies en ontbijt
CAM = Kamperen
FBA = Vol pension + activiteiten (bijv. wildritten en/of wandelingen), meestal excl. drankjes