Reisbeschrijving

Reis 1011: Zuid-Afrika kort – Noorden en Drakensbergen

Bij deze reis gemaakt voor klanten die in de meivakantie reisden bent u in 2 weken uit en thuis. U rijdt een route vanuit Johannesburg noordwaarts en noordwestwaarts naar drie verschillende safaribestemmingen, met als laatste bestemming één van de beste safariparken van Zuid-Afrika dat niet in de Krugerregio ligt – Madikwe Game Reserve. Daarna gaat u voor een actief verblijf met wandelen en andere actie naar de Drakensbergen en de reist wordt afgesloten met een strandverblijf aan de mooie (en altijd warme ) Indische Oceaan. U vliegt terug vanuit Durban via Johannesburg en door naar huis.

Reistijd in dit voorbeeld: mei

Aantal personen in dit voorbeeld: 4 (2 volwassenen en 2 kinderen van 8 en 6)

Vluchten inbegrepen: ja

Zie onderstaande tabel Accommodaties voor voorbeelden van accommodaties in deze prijsklasse. Hierboven, bij “Te Zien en Te Doen”, vindt u meer informatie over de diverse bezienswaardigheden op deze route.

Na de rechtstreekse vlucht naar Johannesburg en een overnachting bij het vliegveld staat uw huurauto klaar. In dit voorbeeld is het een kleine middenklasser, bijvoorbeeld een Toyota Avanza met automaat. Deze staat toch iets hoger op de wielen waardoor u met name in de wildparken makkelijker door kuilen gaat en beter zicht heeft. Een echt 4×4 voertuig kan natuurlijk ook, het is maatwerk.

U gaat eerst enkele dagen naar het Marakele National Park in de Waterbergen ten noorden van Johannesburg. Hier slaapt u in spannende (tented) safari units aan het meer en kunt u zelf koken/braaien bij de tent. Bij de receptie kunt u wildritten boeken maar de meeste mensen gaan hier zelf rijden op zoek naar dieren en vogels. Het tweede safariverblijf is in een bungalowpark bij het landschappelijke mooie Pilanesberg Nationaal Park. Dit is wat grootschaliger maar als u met kinderen reist vinden zij dat vaak prima. Hier is een restaurant en een zwembad en dagelijks kunt u het natuurreservaat bezoeken. Ook hier kunt u zelf rijden maar er zijn ook wildritten te boeken. Het derde safari adres is in Madikwe Game Reserve en hier gaat u standaard met een professionele ranger in hun (open) safarivoertuig op zoek naar dieren. De rangers mogen ook van de wegen af en in het donker rijden dus dit wordt ongetwijfeld het safarihoogtepunt van de reis.

Afscheid van dit deel van Zuid-Afrika en via een tussenstop op het platteland bereikt u de Drakensbergen. Hier is een actief verblijf ingepland met mogelijkheden om te wandelen en te paardrijden. Er is ook een Adventure Centre vlakbij met mountain biking, trapeze, paintball, quad biking, etc. Verder zijn alle maaltijden inbegrepen en worden er ’s avonds (voor de liefhebbers) spelletjes gedaan. Tenslotte rijdt u door naar de kust voor een laatste mooi verblijf in een hotel aan het strand ten noorden van Durban. Op de dag van vertrek kunt u nog de hele dag aan het strand blijven of u kunt winkelen in één van enorme winkelcentra in de buurt. Aan het einde van de middag vliegt u vanuit Durban naar Johannesburg en aansluitend door naar huis.

Route

Overnachtingen

B&B = Bed & breakfast = logies en ontbijt
SC = Self-catering (d.w.z. slapen plus eenvoudige kookgelegenheid)
FBA = Vol pension + activiteiten (bijv. wildritten en/of wandelingen), meestal excl. drankjes
BO = Bed only = alleen logies (d.w.z. alleen slapen, geen mogelijkheid tot koken; ontbijt e.d. wordt apart in rekening gebracht)
FB = Full Board = vol pension