Reisbeschrijving

Reis 1010: Zuid-Afrika Malariavrij – Kaapstad naar Port Elizabeth

Voorbeeld van een rustige route met relatief korte afstanden en langer verblijf ter plaatse, erg geschikt voor wie met jonge kinderen reist. U kunt bij de meeste accommodaties zelf iets koken als u dat wilt dus u hoeft niet ’s avonds de deur nog uit. Er is toch veel afwisseling in de landschappen en bezienswaardigheden, er is een eenvoudige safari en er zitten twee strandverblijven in dit voorbeeld.

Reistijd in dit voorbeeld: november

Aantal personen in dit voorbeeld: 4 (2 ouders + 2 kinderen van 3 en 1 jaar)

Vluchten inbegrepen: ja

Zie onderstaande tabel Accommodaties voor voorbeelden van accommodaties in deze prijsklasse. Hierboven, bij “Te Zien en Te Doen”, vindt u meer informatie over de diverse bezienswaardigheden op deze route.

Na aankomst in Kaapstad wordt u naar uw eerste accommodatie gebracht. U verblijft op het schiereiland in een praktisch huis op een terrein met meer huizen, een flinke tuin en omheind zwembad. Het huis heeft een volledige keuken, een TV en aparte slaapkamers. Uw auto wordt bezorgd. In dit voorbeeld gaan we uit van een kleine middenklasser bijv. een Toyota Avanza met automaat. Neemt u veel spullen mee dan kunt u beter een voertuig met grotere achterbak nemen. Van hieruit kunt u het schiereiland en het centrum van Kaapstad verkennen.

Daarna een eerste korte rit naar de wijngebieden. Ook hier beschikt u over een kamer met keukentje, en een grote tuin met zwembad. De eigenaars hebben zelf jonge kinderen dus het zal zeker klikken. Hoewel de wijngebieden normaal niet veel aantrekkingskracht hebben op kinderen is het er goed toeven voor de ouders. U kunt bijvoorbeeld bij sommige landgoederen voor de lunch een picknickmand bestellen en de inhoud opeten terwijl de kinderen spelen.

Vervolgens het eerste strandverblijf in een weinig bezocht natuurgebied langs de kust. Onderweg komt u langs Hermanus en zult u wellicht walvissen zien vanaf de kant. Ook deze huizen zijn prima ingericht en het is een uitstekend wandelgebied.

De volgende bestemming ligt langs de lieflijke Tuinroute, bekend om de vele activiteiten voor groot en klein, uw gastvrouw adviseert u graag. Indien u tijdig boekt kunnen wij het zogenaamde Pool House reserveren.

Dan volgt het safarigedeelte van de reis in het Addo Elephant National Park. Hier komen naast olifanten ook leeuwen, buffels, apen, zebra’s en giraffes ook allerlei ander wild voor. Uw huisje is eenvoudig maar ingericht met keukentje en barbecue en er is ook een restaurant (en zwembad). Met jonge kinderen is het handig om zelf te kunnen rondrijden op zoek naar dieren zodat u het tempo kunt aanpassen.

Tenslotte nog een laatste korte rit voor het tweede strandverblijf in Cape St. Frances, één van de mooiere strandlocaties langs de Tuinroute. Dit deel staat bekend om de brede zandstranden en vele schelpen die er te vinden zijn.

U vliegt in de namiddag van Port Elizabeth naar Johannesburg en aansluitend door naar huis.

Route

Overnachtingen

Accommodaties in deze reis Aantal Nachten Verzorging
Houtkapperspoort 6 SC
Lekkerwijn 3 B&B
De Hoop Nature Reserve 3 SC
Tsitsikhaya Lodge 3 B&B
Addo Elephant National Park 3 SC
Cape St. Francis Lifestyle Resort 3 B&B
SC = Self-catering (d.w.z. slapen plus eenvoudige kookgelegenheid)
B&B = Bed & breakfast = logies en ontbijt