Reisbeschrijving

Reis 1009: Zuid-Afrika Rondje Kaap 3 – rustig

Heeft u meer dan 3 weken de tijd dan is dit een voorbeeld van een mooie, rustige en malariavrije cirkel door de westelijke en oostelijke Kaapprovincies van Zuid-Afrika. De afstanden zijn relatief kort en er is tijd om dit deel van het land echt goed te verkennen. U rijdt heen langs de kust en terug door het stille achterland. Er staan ook twee iets kortere versies van deze route op de website die in omgekeerde richting rijden: Rondje Kaap met basis accommodatie (1007) en Rondje Kaap met luxere accommodatie (1008).

Reistijd in dit voorbeeld: oktober

Aantal personen in dit voorbeeld: 2

Vluchten inbegrepen: ja

Zie onderstaande tabel Accommodaties voor voorbeelden van accommodaties in deze prijsklasse. Hierboven, bij “Te Zien en Te Doen”, vindt u meer informatie over de diverse bezienswaardigheden op deze route.

Na de rechtstreekse vlucht naar Kaapstad slaapt u vlakbij het vliegveld in een goede B&B. De volgende ochtend rijdt u eerst via een prachtige kustweg naar Hermanus, of liever gezegd Die Kelders, een gehucht naast het nogal toeristische Hermanus, waar uw accommodatie vol uitzicht heeft op Walker Bay. Hier komen tussen juni en begin december walvissen tot zeer dicht langs de kust om te paren en te kalveren. Ook kunt u hier eventueel kooiduiken met haaien. Het is ook interessant om te bedenken dat in deze omgeving de alleroudste archeologische vindplaatsen in Afrika zijn van “symbolisch gedrag” van de mens (Blombos Cave en omgeving).

Vervolgens door de agrarische Overberg (eventueel via Cape Agulhaes, het meest zuidelijk puntje van Afrika) naar één van onze bijzondere boerderijadressen. “Meet the locals” en verken met de boer een echte commerciële struisvogelfarm. Dit is wat anders dan de toeristische struisvogelcommercie rondom Oudtshoorn.

Dan komt u aan op de lieflijke Tuinroute, een heel bekend deel van het land. Hier is van alles te zien en te doen dus er zijn 3 dagen ingepland. Vervolgens door naar de omgeving van Addo Elephant National Park waar u verblijft in een leuke B&B tussen de citrusboerderijen. Van hieruit kunt u zelf een wildrit maken in het nationale park, of een privé safari boeken.

Nu gaat u het stille achterland in. Over mooie bergpassen bereikt u het dorp Graaff-Reinet, waar eind 18e eeuw door de Kaapse autoriteiten de eerste landdrost werd heen gestuurd. Hij moest orde op zaken stellen aan de wetteloze buitengrenzen van de Hollandse (en later Engelse) invloedssfeer.

Via een prachtige, stille route door naar Oudtshoorn. U kunt hier de Cango grotten bezoeken en de Swartbergpas route rijden, of gewoon bij uw accommodatie blijven. Er is hier ook een interessant meerkattenproject dat (meestal en met enige planning) te bezoeken is. Vervolgens via de mooie Route 62 door de Klein Karoo naar Montagu en door naar de wijngebieden. Steeds op een rustige manier dus minimaal twee overnactingen per bestemming. Deze route eindigt in Kaapstad in een mooie B&B aan de kust, met prachtig uitzicht over de Atlantische Oceaan.

Tenslotte vliegt u rechtstreeks terug naar huis vanuit Kaapstad.

Route

Overnachtingen

Accommodaties in deze reis Aantal Nachten Verzorging
Caledon Villa 1 B&B
Sea Star Cliff Lodge 2 B&B
Waterkloof Guesthouse 2 B&B
The Dune Beach House 2 B&B
Tsitsikhaya Lodge 3 B&B
Lupus Den Country House 2 B&B
Abbotsbury 2 B&B
De Zeekoe Guest Farm 2 B&B
7 Church Street 2 B&B
Auberge La Dauphine 2 B&B
Fullham Lodge 3 B&B
B&B = Bed & breakfast = logies en ontbijt